12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBenfica şi Sevilla luptă pentru trofeul Ligii Europa

Benfica şi Sevilla luptă pentru trofeul Ligii Europa

Formaţiile Benfica Lisabona şi FC Sevilla dispută astăzi, de la ora 21.45 (Digi Sport 1, Dolce Sport 1, Pro TV), pe „Juventus Stadium“, din Torino, finala Ligii Europa, disputa anunţându-se extrem de spectaculoasă.
Cele două echipe au avut un sezon foarte bun, Benfica a obţinut titlul în Portugalia, iar FC Sevilla are şanse mari să termine campionatul pe locul cinci în Primera Division.
Până în finală, cele două formaţii au avut un traseu greu, spaniolii calificându-se în ultimul act în ultimele secunde ale returului semifinalei cu Valencia. În prima manşă, Sevilla s-a impus cu 2-0, după golurile lui Mbia şi Bacca, iar la Valencia gazdele au avut 3-0, după reuşitele lui Feghouli, Beto (autogol) şi Mathieu. În ultimele secunde ale partidei, trupa pregătită de Unai Emery a izbutit golul calificării prin Mbia (‘90+4).
Şi Benfica a avut o misiune dificilă, în penultimul act, trecând de Juventus Torino după 2-1 (Garay ‘2, Lima ‘84 / Tevez ‘73) acasă, şi 0-0 în deplasare.

Lusitanii, optimişti

Înaintea duelului din această seară, portughezii se aşteaptă la o finală echilibrată şi speră ca în final să aibă câştig de cauză. „Cred că nici una dintre echipe nu va porni în finală ca favorită, ambele având şanse egale de a câştiga. Dacă a ajuns în finală, FC Sevilla trebuie să fie cu adevărat bună și am un mare respect pentru ea. Adversarii au o echipă foarte bună, muncesc din greu pentru a câştiga fiecare meci şi acum va fi la fel. Sunt convins că îşi doresc trofeul şi vor lupta pentru asta. Apărarea lor este puternică şi îmi place stilul lor de joc“, a afirmat tehnicianul Benficăi, Jorge Jesus, pentru site-ul uefa.com.
Fostul atacant al „vulturilor“, Nuno Gomes, actualul consilier pentru relaţii internaţionale din cadrul clubului portughez, a precizat că în această seară va fi un bun prilej pentru Benfica să câştige din nou un trofeu european.
„Am fost în finala Ligii Europa de anul trecut, însă am pierdut. Este bine pentru noi că am ajuns de două ori succesiv în finală, însă sper ca de data asta putem aduce cupa la Lisabona. Asta i-ar face foarte fericiţi pe fani și vom face tot posibilul să reuşim acest lucru. Avem un joc ofensiv foarte bun. Ne place să pasăm şi să ne creăm cât mai multe ocazii de gol. Atacul este foarte bine pus la punct, iar antrenorul Jorge Jesus îi aşază foarte bine pe jucători în teren. Această echipă a dovedit că merită să câştige Liga Europa“, a punctat Nuno Gomes.

Gameiro: Este important să luăm trofeul

Atacantul formaţiei FC Sevilla, Kevin Gameiro, ştie că va fi un meci greu contra Benficăi, însă crede că echipa lui trebuie să câştige finala. „Va fi un joc în care se poate întâmpla orice, şansele fiind egale. Cel mai important lucru este să facem tot posibilul să câştigăm trofeul. Pe teren vedem ce se va întâmpla. Vom da tot ce avem mai bun, din primul până în ultimul minut. Dacă tot am ajuns aici vom încerca să ne impunem în finală, pentru că nu vom merge la Torino în excursie. Ştim că este foarte important pentru clubul nostru să luăm acest trofeu: am câştigat de două ori până acum Cupa UEFA şi vom încerca să cucerim şi trofeul Ligii Europa. Sunt convins că jucătorii adverşi vor da totul, la fel ca noi. Anul trecut, au ajuns în finală şi au pierdut. Probabil acum vor dori să îşi ia revanşa. Mă aştept să fie o atmosferă de mare sărbătoare, pe un stadion de referinţă în Europa. Va fi prima mea finală europeană şi sper să o câştig“, a precizat Gameiro.
Partida FC Sevilla – Benfica Lisabona va fi arbitrată de germanul Felix Brych, ajutat de asistenţii Mark Borsch şi Stefan Lupp şi de „adiţionalii“ Tobias Welz şi Bastian Dankert, rezervă fiind Thorsten Schiffner. Delegat UEFA a fost desemnat Trefor Lloyd Hughes, din Ţara Galilor, iar observator pentru arbitri Hugh Dallas, din Scoţia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS