16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCum a ajuns la volei selecţionerul Dănuţ Pascu

Cum a ajuns la volei selecţionerul Dănuţ Pascu

Dănuţ Pascu, antrenorul echipei masculine de volei SCM-U Craiova şi al naţionalei României, a avut vineri parte de momente emoţionante, prilejuite de reîntâlnirea cu omul care i-a îndreptat paşii spre volei, profesorul Viorel Dobre.
Jucătorii de la lotul naţional, care se află la pregătire în Bănie, au ascultat cu interes o poveste frumoasă despre cum a ajuns selecţionerul să practice voleiul.
Deşi au trecut aproape 40 de ani de la întâlnirea cu Dănuţ Pascu şi tatăl lui, profesorul Dobre a povestit cu lux de amănunte cum au decurs lucrurile.
„Aş aminti, cu ghilimelele de rigoare, de copilul de pe stradă care se îndrepta spre Şcoala Generală nr. 24, în clasa a cincea, de mânuţă cu tăticul. Erau un băiat frumos şi un tată foarte înalt. Am ieşit din curtea Liceului «Titulescu» şi am primit un «bună ziua» şi întrebarea dacă nu cumva acolo este Şcoala 24. L-am întrebat: «Dar ce vă interesează?» El mi-a răspuns: «M-am mutat din Calea Bucureşti, mi-am cumpărat o casă în Brazdă şi vreau să-mi dau copilul în clasa a cincea». I-am zis: «Aici este Şcoala 24!». I-am condus pe tătic şi pe elev la secretariat. Copilul era înăltuţ, frumos, îmbrăcat într-o uniformă elegantă, cu o şapcă. Exact ce-mi trebuia. La secretariat, tatăl a luat o coală de hârtie şi a scris: «Tovarăşe director, subsemnatul Pascu, tatăl elevului Pascu Dănuţ, vă rog să-l înscrieţi în clasa a cincea. Atunci eu am pus mâna mea pe mâna lui şi i-am zis: «Mai trageţi o liniuţă şi scrieţi – program de educaţie fizică». El a spus: „Dar eu nu vreau aici!». De atunci, Dănuţ Pascu, doctor conferenţiar universitar şi antrenorul echipei naţionale joacă volei“.

Dobre se laudă
cu foştii săi elevi

Istorisirea aceasta a avut loc la Colegiul „Ştefan Odobleja“, la inaugurarea primei şcoli private de volei din Bănie, iar profesorul Dobre s-a lăudat cu alţi doi foşti elevi de-ai săi, Nicu Braun şi Andrei Georgescu, ambii prezenţi la eveniment. „Printre elevii mei cu care mă laud oriunde merg se numără domnul inginer Nicolae Braun, vicecampion al Europei, la Tallin. Nu trăim numai din trecut, ci şi din prezent. Acum, la naţională este un alt elev de-al meu, Andrei Georgescu“, a spus Viorel Dobre, profesorul care a înfiinţat clasele de volei la Liceul „Nicolae Titulescu“, în 27 septembrie 1973, şi care îşi aminteşte că pleca la şcoală la 6.00 dimineaţa şi se întorcea acasă la ora 22.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS