10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAu scăpat de emoţii

Au scăpat de emoţii

Handbalistele de la SCM Craiova au câştigat şi meciul al doilea cu Neptun Constanţa şi vor evolua acum pentru locurile 7-9.

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a învins sâmbătă, pentru a doua oară în interval de câteva zile, pe Neptun Constanţa şi a scăpat de grijile retrogradării.
Oltencele au jucat al doilea meci pe terenul formaţiei de la malul mării şi s-au impus la trei goluri diferenţă, scor 23-20 (10-8), după ce în primul joc SCM Craiova a învins cu 23-18. Mihaela Tivadar şi colegele sale au făcut o repriză secundă de vis, iar victoria a fost obţinută în ultimele zece minute, după un forcing al handbalistelor antrenate de Aurelian Roşca şi Gheorghe Sbora.
Interesant este că dominarea din final a craiovencelor a venit într-o perioadă în care arbitrii eliminau într-o veselie, pentru câte două minute, jucătoare de la SCM. „Arbitrii au exagerat! La orice contact dădeau 7 metri şi eliminau o jucătoare de la noi. Acest lucru a fost direct proporţional cu creşterea de formă a echipei noastre şi cu dorinţa fetelor de a face faţă acestor decizii. Dacă prima repriză a fost controlată de Constanţa, în a doua s-a văzut capacitatea de luptă a jucătoarelor noastre. La un moment dat aveam doar trei jucătoare de câmp în teren, nu am primit gol şi chiar am marcat. Mă bucur că am câştigat confruntarea cu Constanţa şi nu va mai fi nevoie să jucăm cu sabia lui Damocles deasupra capului, pentru locurile 10-12, apoi un eventual meci de baraj“, a spus ieri, pentru GdS, profesorul Sbora.
Pentru SCM au evoluat: Mirela Paşca, Ionica Munteanu (portari), Mihaela Tivadar 6 goluri, Andreea Ianaşi 4, Nicoleta Dincă 4, Yulia Snopova 4, Anca Amariei 3, Roxana Han 2, Ana Maria Apipie, Cătălina Cioaric şi Cristina Florica.
Acum, handbalistele de la SCM, care s-au simţit nedreptăţite când au pierdut, fără vina lor, punctul cu Zalău şi meciul cu Baia Mare la „masa verde“, nu mai au deloc emoţii în ceea ce priveşte menţinerea în prima ligă, urmând să încheie sezonul pe unul din locurile 7-9.
Craiova va întâlni CSM Bucureşti şi CSM Cetate Deva, urmând să se joace şase meciuri, sistemul fiecare cu fiecare, cu partide tur-retur. Miercuri, SCM va sta, iar sâmbătă va primi vizita celor de la CSM Bucureşti.

Au jucat
ca o adevărată echipă

Echipa craioveană a fost însoţită la Constanţa de un grup de 28 de suporteri cărora tehnicienii şi jucătoarele le-au mulţumit. „Au făcut peste 500 de kilometri ca să fie lângă noi şi ne-au surprins cu dăruirea lor. Sunt de admirat şi le mulţumim. Am vrea ca şi ceilalţi iubitori de handbal din Bănie să le urmeze exemplul şi să vină în număr cât mai mare la meciul de acasă, cu CSM Bucureşti“, a spus profesorul Sbora.
La rândul lor, suporterii olteni au fost încântaţi de jocul echipei favorite, mai ales cel din repriza a doua. „Niciodată în acest sezon nu am văzut un joc aşa cum au făcut fetele noastre în repriza a doua. Au jucat ca o adevărată echipă. Tivadar şi-a arătat clasa, Snopova a dat nişte goluri de a speriat spectatorii constănţeni cu aruncările puternice, Ionica Munteanu a apărat magistral, iar Anca Amariei a făcut cel mai bun joc de când e la Craiova. Arbitrii ne-au dezavantajat, unii spectatori ai echipei gazdă ne-au înjurat şi ne-au arătat semne obscene“, a spus o iubitoare a handbalului care a făcut deplasarea la Constanţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS