21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCu un egal, SCM scapă de retrogradare

Cu un egal, SCM scapă de retrogradare

Handbalistele din Bănie înfruntă sâmbătă (ora 18.30) pe Neptun Constanţa în deplasare şi au nevoie de un egal pentru a scăpa de evitarea retrogradării, după ce au câştigat primul meci

Echipa feminină de handbal SCM Craiova va juca sâmbătă, în deplasare, de la ora 18.30, cu Neptun Constanţa, meciul al doilea din prima fază a play-out-ului Ligii Naţionale. Oltencele au câştigat miercuri, pe teren propriu, primul joc şi au un moral bun înainte de partida de la malul mării.
Elevele lui Aurelian Roşca şi Gheoghe Sbora pot face şi egal pentru a câştiga seria cu Neptun, ceea ce ar însemna că vor scăpa definitiv de grijile retrogradării. După evoluţia jocului de la jumătatea săptămânii din Polivalentă, mai ales în repriza secundă, putem spune că SCM Craiova nu va avea emoţii în a obţine un rezultat pozitiv la Constanţa, mai ales în condiţiile în care tehnicianul celor de la Neptun, Ion Crăciun, are probleme mari de lot, câteva dintre jucătoarele importante fiind accidentate sau nerefăcute complet.  Dacă Craiova nu va pierde la Constanţa, oltencele vor juca pentru locurile 7-9 în turul următor, iar Neptun va intra în hora retrogradării (locurile 10-12). Dacă, în schimb, SCM va pierde, duminică va avea loc meciul decisiv, tot la Constanţa (ora 16.00). Roxana Han şi colegele sale vor fi susţinute la malul mării de un grup de suporteri care va pleca sâmbătă dimineaţa din Bănie.

SCM nu mai joacă în cupele europene

Pentru că au ajuns în semifinalele Cupei României de la Târgovişte, jucătoarele de la SCM Craiova aveau şansa să prindă un loc în Cupa Cupelor. Condiţia era ca trei formaţii, HCM Baia Mare, Corona Braşov şi HCM Roman, să încheie campionatul pe locurile 1-3, indiferent de ordine. Visul oltencelor de a juca în sezonul viitor într-o competiţie europeană s-a încheiat joi seară, după ce HCM Roman a ratat calificarea în Final 3. Jucătoarele de la HCM Roman au remizat cu Dunărea Brăila în meciul al doilea, pe teren propriu, scor 18-18, şi cum brăilencele câştigaseră prima partidă, cu 26-23, s-au calificat mai departe având asigurată o medalie, dar şi locul în cupele europene. Şi echipa din Roman va merge în cupele europene în calitate de finalistă a Cupei României, iar rezultatul confruntării dintre Roman şi Brăila avantajează echipa HC Zalău care poate prinde un loc de cupe, de pe locul cinci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS