22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal - Veste bună pentru SCM Craiova privind evitarea retrogradării

Handbal – Veste bună pentru SCM Craiova privind evitarea retrogradării

Comitetul Director al FR de Handbal a anunţat astăzi că echipele de pe locurile 11-12 din Liga Naţională, la sfârşitul sezonului, să participe la un turneu de baraj cu formaţiile clasate pe locurile secunde în cele două serii ale Diviziei A, astfel încât să fie completat numărul de 14 formaţii în viitoarea stagiune. „Au fost trei variante, însă am decis astfel după ce am adunat toate propunerile, în scris, de la membrii Comisiei Tehnice. Meciurile se vor desfăşura într-un sistem fiecare cu fiecare, ordinea urmând să fie stabilită prin tragere la sorţi”, a afirmat secretarul general al FRH, Mihai Bocan, conform prosport.ro.

Acest lucru o ajută şi pe SCM Craiova care se luptă în acest sezon pentru evitarea retrogradării. În primul tur, echipa pregătită de Aurelian Roşca va da piept cu Neptun Constanţa, primul joc având loc mâine la Craiova, iar celelalte două partide, sâmbătă şi duminică – la Constanţa. Ultimul joc se va disputa dacă una dintre echipe nu va obţine două victorii.
Celelalte două partide din play-out-ul Ligii Naţionale vor fi: CSM Bucureşti – HCM Râmnicu Vâlcea şi Cetate Deva – CSM Ploieşti.

Dedu are încredere în proiectul SCM

Chiar dacă din sezonul următor se va reveni la un campionat cu 14 echipe, după numai un sezon, preşedintele FRH, Alexandru Dedu, este convins că valoarea întrecerii va creşte substanţial din toamnă, una dintre revelaţii putând fi SCM Craiova. „La feminin, campionatul va fi în primele trei ca valoare din Europa. Două echipe, HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti, prin declaraţiile şi trasferurile pe care le-au efectuat, vor oferi sarea şi piperul Ligii Naţionale. Dar nu vor fi doar aceste formaţii. Braşovul va avea o echipă solidă, o dorinţă de mărire există şi la Roman, Brăila se va întări. Din ce am înţeles se vor face investiţii şi la Craiova, este posibil ca şi Clujul să se mişte foarte bine. Vom avea un campionat foarte tare la fete” , a punctat preşedintele FRH, Alexandru Dedu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS