12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrei titluri naţionale pentru CS Universitatea

Trei titluri naţionale pentru CS Universitatea

Reprezentanţii secţiei de lupte libere de la CS Universitatea au avut o evoluţie remarcabilă la Campionatul Naţional (juniori) de la Tulcea.
Sportivii pregătiţi de fraţii Aurel şi Marius Cimpoieru au cucerit patru medalii, dintre care trei de aur şi una de argint, ceea ce au dus CS Universitatea Craiova pe primul loc în clasamentul cluburilor. Noii campioni naţionali sunt Alexandra Anghel (63 kg), Ion Plop (66 kg) şi Gheorghe Bodişteanu (84 kg), iar Cristian Surugiu (60 kg) a pierdut la mare luptă meciul pentru aur şi s-a clasat pe locul doi.
„Am fost foarte aproape de un procentaj de sută la sută dacă reuşea şi Surugiu să treacă în finală de Ştefan Asan de la Steaua Bucureşti. A fost un meci foarte disputat, iar bucureşteanul s-a impus cu 8-7. Competiţia de la Tulcea a reunit cei mai bun 12 sportivi de la fiecare categorie, care trecuseră prin două etape de calificare, la Bucureşti şi Mangalia. A fost o selecţie foarte riguroasă până în finală“, a declarat ieri antrenorul Aurel Cimpoieru. Şi Pavel Badea, directorul clubului, s-a arătat bucuros de salba de medalii: „Este o performanţă extraordinară, cea mai mare la nivel de competiţie internă. Este o echipă formată din craioveni, ceea ce reprezintă o satisfacţie imensă pentru mine. Înseamnă că încă avem copii talentaţi, cu potenţial. Munca din ultimii cinci-şase ani începe să dea roade, iar rezultate din ce în ce mai bune nu întârzie să apară“.
Pentru luptătorii de la CS Universitatea urmează o perioadă încărcată, cu participări la competiţii importante.
La Campionatul Naţional, LPS „Petrache Trişcu“ a avut un sportiv medaliat, pe Ionuţ Răduică, clasat pe locul trei. Alt elev al antrenorului Marius Cimpoieru, Sergiu Constantin, favorit la titlu, s-a îmbolnăvit înainte de concurs. Alt titlu a ajuns în Bănie, dar la CSM Craiova, cucerit de Miruna Stângă, la categoria 44 de kilograme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS