17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Geolgău: Vreau ca în vară să sărbătorim promovarea

Fotbal – Geolgău: Vreau ca în vară să sărbătorim promovarea

Directorul general al CS Universitatea Craiova, Gheorghiţă Geolgău, a afirmat că îşi doreşte foarte mult ca la sfârşitul acestui sezon să sărbătorească promovarea în Liga I. „Anii care se termină în cifra 4 au fost excelenţi pentru CS Universitatea. În 1964 a fost prima promovare, apoi în 1974 primul titlu de campioană. Sper ca anul 2014 să fie la fel de prolific, să fie o încununare a muncii depuse, iar în vară să sărbătorim promovarea”, a spus Geolgău, la Sport.ro. 

Conducătorul clubului craiovean a apreciat că rezultatul primează în acest moment al competiţiei, avându-se în vedere obiectivul echipei: „Sincer mi-aş dori să fie în fiecare meci 1-0 pentru noi. Important este să câştigăm şi să ne îndeplinim astfel obiectivul, anume clasarea pe unul din primele două locuri care să ne permită, pe merit sportiv, accederea în prima ligă. Cu Bistriţa a fost un meci de şase puncte, cum se spune în limbaj fotbalistic, şi este esenţial că l-am câştigat pentru că astfel ne-am distanţat în bătălia pentru promovare. Trebuie să privim şi aspectele pozitive. Din cele 24 de meciuri cred că în peste 10 nu am primit gol. Iar în cele şapte partide de când a venit Gabi Balint avem un singur gol primit, în minutul 88 al jocului cu FC Olt, într-un moment în care aveam 4-0. Luându-i individual, avem 10 jucători care pot evolua fără probleme în Liga I. Fără doar şi poate, băieţii au valoare”.
Legat de problemele de ordin regulamentar, privitoare la dreptul de promovare al echipei, conducătorul CSU Craiova a spus: „Adunarea Generală din 14 mai 2012 a acordat municipalităţii craiovene un loc în Liga a II-a, pentru tot ceea ce a făcut Craiova în fotbalul românesc. Atunci, toată lumea a ridicat mâna, fiind de acord să se dea oraşului nostru loc în divizia secundă. Acum s-au găsit unii să conteste. Practic îşi contestă propriul vot. Ar fi trebuit să se opună atunci. În opinia clubului nostru, afilierea ne-a fost acordată atunci, pe 14 mai, printr-o hotărâre a Adunării Generale obligatorie şi definitivă. Şi totodată avem şi drept de promovare, întrucât dacă am fost invitaţi să participăm în întrecere e normal să beneficiem de condiţii egale cu toţi ceilalţi competitori, adică să putem promova ori retrograda, ori rămâne în campionat, totul în funcţie de meritul sportiv”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS