8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM atacă finala şi Europa

SCM atacă finala şi Europa

Handbalistele de la SCM Craiova întâlnesc sâmbătă (ora 13.00) HCM Roman în semifinalele Cupei României, la Târgovişte. Dacă înving, oltencele vor lupta pentru trofeu şi se vor califica automat în Cupa Cupelor.

După un sezon regulat din Liga Naţională ratat, handbalistele de la SCM Craiova sunt aproape de o mare performanţă în Cupa României, competiţie care se desfăşoară zilele acestea la Târgovişte. Oltencele au profitat de tragerea la sorţi avantajoasă şi sunt foarte aproape să obţină calificarea în Cupa Cupelor. Dacă în optimile de finală au avut tur liber, în sferturile de finală, Roxana Han şi colegele sale au eliminat „U“ Jolidon Cluj, de care au trecut joi cu scorul de 25-23 (15-13).
Portarii Ionica Munteanu şi Mirela Paşca au făcut minuni între buturi, iar experimentatele Roxana Han şi Miky Tivadar (fostă jucătoare la „U“ Cluj) au contribuit mult la succesul Craiovei. Coordonate de pe margine de antrenori noi, experimentaţii Aurelian Roşca şi Gheorghe Sbora, craioveni get-beget, handbalistele de la SCM au dominat partida şi nu au avut emoţii în a obţine victoria, chiar dacă ultimul gol l-au înscris cu minute bune înainte de finalul jocului.
În semifinale, alb-albastrele vor întâlni HCM Roman, sâmbătă, de la ora 13.00 (DigiSport). Romaşcanele, pregătite de Florentin Pera, au trecut în sferturile de finală de divizionara secundă Ştiinţa Bucureşti (scor 31-17), iar în optimile de finală au învins Dunărea Brăila (scor 26-19).
În comparaţie cu SCM Craiova, care a încheiat prima parte a campionatului pe locul 10 şi va juca în play-out, HCM Roman a avut parte de un sezon foarte bun, clasându-se la finalul returului pe locul trei. În meciurile directe, Craiova s-a impus la Roman (scor 25-22), iar moldovencele au câştigat disputa din Bănie (21-20), acesta din urmă fiind meciul care a consfinţit clasările celor două echipe la finalul sezonului regulat.

Vor avea galerie

Prin calificarea în semifinale, Craiova este tot mai aproape de o performanţă istorică, şi anume calificarea într-o cupă europeană. Dacă se va califica în finală, SCM Craiova va fi automat calificată în Cupa Cupelor. Echipa din Bănie se poate califica şi dacă pierde în semifinale, în cazul în care celelalte trei semifinaliste câştigă meciurile din play-off-ul Ligii Naţionale, unde sunt favorite, ele terminând pe primele trei locuri la finalul sezonului regulat.
Echipa din Bănie va avea parte de o galerie numeroasă la jocul cu Romanul. Un grup de 100 de suporteri craioveni va merge la Târgovişte pentru a le încuraja pe Snopova şi colegele sale, aşa cum au făcut-o şi joi, la partida cu Clujul.
În cealaltă semifinală a Cupei României, se întâlnesc HCM Baia Mare şi Corona Braşov, tot sâmbătă, dar de la ora programată tot sâmbătă, dar de la ora 11.00 (Digisport).
Cele două finale se vor desfăşura duminică, de la ora 11.00 – finala mică, apoi de la ora 13.00, meciul pentru trofeu, ambele jocuri fiind transmise în direct de DigiSport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS