10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii vor să spargă gheaţa acasă

Pandurii vor să spargă gheaţa acasă

Vicecampioana României, Pandurii Târgu Jiu, întâlneşte duminică, de la ora 17.00 (Digi Sport 1), pe ACS Poli Timişoara, într-o partidă din cadrul etapei a 29-a din Liga I. Pentru gazde, meciul va avea o însemnătate specială, gorjenii încercând să obţină primul succes pe teren propriu în 2014, iar noul tehnician, Petre Grigoraş, îşi doreşte un debut cu dreptul la gruparea din oraşul lui Brâncuşi.
„Sper să obţinem prima victorie pe teren propriu din 2014. Oricum, nu va fi succesul meu, ci al vechiului staff tehnic. Eu abia am intrat în contact cu jucătorii. Orice meci este important şi, evident, contează debutul pentru oricine. Nu pot să spun prea multe momentan, pentru că trebuie să mă edific asupra lotului de jucători. După cum am mai spus, va fi o perioadă de teste şi pregătim sezonul viitor să revenim în Europa. Vom încerca să obţinem cât mai multe puncte până la finalul acestui sezon. Am nevoie de timp să cunosc jucătorii, pentru că sunt foarte multe schimbări la nivel de lot faţă de perioada în care eram eu“, a afirmat tehnicianul Petre Grigoraş, pentru GdS.

„Jucătorii trebuie
să se mobilizeze“

Acesta a evitat să vorbească despre adversarul de duminică, mizând pe dorinţa de revanşă a jucătorilor săi. „Partida cu Timişoara va avea un caracter special. Sper ca jucătorii să se mobilizeze şi să se impună, mai ales că nu au obţinut un succes acasă de mult timp. Despre adversari nu pot să spun prea multe, decisivă va fi evoluţia noastră. Dacă vom trata jocul aşa cum trebuie, va veni şi victoria“, a punctat Grigoraş.
Pandurii şi ACS Poli Timişoara nu traversează o perioadă prea bună în campionat. În timp ce gorjenii au ieşit, momentan, din lupta pentru cupele europene, bănăţenii se află la un singur punct de locurile retrogradabile. Ultimul succes pe teren propriu pentru Pandurii datează din 8 decembrie 2013, atunci când câştiga cu 3-0 în faţa echipei Universitatea Cluj. În turul campionatului, la Timişoara, oltenii s-au impus cu 3-2 după golurile marcate de Momcilovic, Eric şi Distefano, ultimul refăcându-se pentru partida de duminică. Şi Alexandru Ciucur va fi apt de joc, mijlocaşul ratând partida de la Botoşani din cauza unor dureri abdominale.

Grigoraş, contract
pe doi ani

Conducerea clubului Pandurii a anunţat oficial ieri că a semnat un contract valabil până în iunie 2016 cu antrenorul Petre Grigoraş. Acesta va fi ajutat de un staff format din Marian Dinu, Dorian Gugu (secunzi), Dan Moţei (antrenor cu portarii) şi Gheorghe Avram (preparator fizic). Grigoraş a mai pregătit formaţia gorjeană în perioada octombrie 2010 – ianuarie 2013. „Voi colabora cu antrenori pe care îi cunosc şi în care am încredere că vom face o treabă bună. Momentan, nu pot să spun nimic despre lot pentru că nu cunosc o parte a jucătorilor, dar până în vară o să ştiu pe cine voi conta din sezonul viitor. Echipa Pandurii Târgu Jiu are potenţial şi se va putea bate în viitor pentru cupele europene, însă acest sezon este compromis“, a punctat Petre Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS