Acasă Sport Handbal (f) – SCM Craiova s-a calificat în semifinalele Cupei României

Handbal (f) – SCM Craiova s-a calificat în semifinalele Cupei României

\n

Handbalistele de la SCM Craiova s-au calificat în această seară în semifinalele Cupei României, după ce au învins în sferturile de finală formaţia “U” Jolidon Cluj, cu scorul de 25-23 (15-13). Partida s-a desfăşurat la Târgovişte. Pentru SCM au evoluat: Paşca, Munteanu (portari), Dincă (6 goluri), Cioarec (2), Han (6), Tivadar (3), Ianaşi (1), C. Ilie (1), Snopova (3), Apipie (3), Joldeş. Cei doi portari au avut evoluţii de excepţie, cu numeroase parade, iar Roxana Han şi-a condus echipa spre victorie. Echipa alb-albastră a fost încurajată de un grup de suporteri veniţi de la Craiova.

În semifinalele, oltencele vor întâlni HCM Roman, sâmbătă, de la ora 13.00. În cealaltă semifinală se vor întâlni Corona Braşov şi HCM Baia Mare (sâmbătă, ora 11.00).

Felicit jucătoarele pentru atitudinea pe care au avut-o și modul cum s-au prezentat în teren. Un meci în care fetele au arătat că și-au dorit foarte mult să câștige. E un prim pas în ceea ce ne dorim să facem. Este o victorie importanta, de moral, care ne dă speranţe că vom reuşi să realizam ceea ce ne-am propus pentru acest final de sezon”, a declarat antrenorul Aurelian Roşca, aflat la meciul de debut pe banca SCM Craiova.

SCM Craiova este la un pas de o performanţă uriaşă în istoria clubului, să prindă cupele europene la sfârşitul sezonului. Practic, dacă celelalte trei semifinaliste de la Cupa României, HCM Baia Mare, Corona Braşov şi HCM Roman, îşi vor câştiga meciurile din play-off-ul Ligii Naţionale, atunci echipa pregătită de Aurelian Roşca şi Gheorghe Sbora va evolua în Cupa Cupelor, indiferent de locul ocupat în a doua competiţie internă, acolo unde evoluează în play-out, urmând să înfrunte Neptun Constanţa.

O calificare în cupele europene ar fi o premieră pentru handbalul feminin craiovean.

Exit mobile version