5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCu Snopova, spre Cupa României

Cu Snopova, spre Cupa României

Pentru că s-au eliminat capii de serie, Cupa României a devenit accesibilă pentru mai multe echipe. SCM Craiova a avut sorţi favorabili. Va sta în primul tur, urmând să întâlnească mâine în sferturile de finală câştigătoarea din meciul „U“ Jolidon Cluj – Neptun Constanţa. Din lotul craiovean care pleacă spre Târgovişte face parte şi ucraineanca Yulia Snopova.

La Târgovişte debutează astăzi Cupa României la handbal feminin, o ediţie care se anunţă interesantă, deoarece la tragerea la sorţi a meciurilor nu s-a mai ţinut cont de capii de serie. Interesul pentru această competiţie este mare deoarece unele echipe pot profita de ultima şansă de a prinde calificarea într-o cupă europeană. România va trimite în competiţiile europene intercluburi formaţiile clasate pe primele patru locuri în Liga Naţională, plus echipa cea mai bine clasată în Cupa României, în afara celor care au obţinut calificarea în cupele europene prin prisma clasării din Liga Naţională. Ar putea exista situaţia în care o echipă ar ajunge în cupele europene prin calificarea în semifinalele Cupei României.
SCM Craiova abordează cu optimism competiţia de la Târgovişte. Sorţii au fost favorabili oltencelor pentru că vor sta în primul tur, urmând ca în sferturile de finală fetele pregătite de Aurelian Roşca şi Gheorghe Sbora să întâlnească învingătoarea din meciul „U“ Jolidon Cluj – Neptun Constanţa, care are loc astăzi, de la ora 14.00
Delegaţia craioveană pleacă în această dimineaţă spre vechea cetate de scaun a Ţării Româneşti. Din lot fac parte 15 jucătoare printre ele şi singura stranieră din echipa Yulia Snopova. Jucătoarea ucraineană, a doua marcatoare a formaţiei alb-albastre, are şanse mari să joace la această competiţie, în acest sens oficialii olteni urmând să se prezinte astăzi la Federaţia Română de Handbal pentru a obţine viza de joc pentru interul în vârstă de 27 de ani. Revenită săptămâna trecută în Bănie, Snopova a jucat în amicalul de vineri cu CSM Bucureşti, reuşind să înscrie cinci goluri.  Profesorul Sbora declara la finalul partidei că a lăsat-o mai mult în teren pentru a se reacomoda după o pauză destul de lungă.

Clujul porneşte cu prima şansă

Mihaela Tivadar, care ar putea întâlni fosta echipă, „U“ Jolidon Cluj, în Cupă, a spus că SCM poate produce surpriza în această competiţie: „Mergem încrezătoare.Cred că am urcat în formă şi ne dorim să facem o surpriză la Cupă. Fiecare meci este greu pentru că este eliminatoriu, nu putem face paşi greşiţi. Le luăm pas cu pas, dar pentru noi campionatul este cel mai important“.
„Mergem să jucăm bine şi poate apărea un rezultat pe care ni-l dorim cu toţii. Preocuparea noastră este să ne antrenăm bine, să punem la punct ceea ce este de pus şi vom vedea mai departe“, a punctat şi Gheorghe Sbora.
Revenind la meciul dintre „U“ Jolidon Cluj şi Neptun Constanţa, ardelencele pornesc favorite, chiar dacă clubul are restanţe mari salariale faţă de jucătoare. În acelaşi timp se vorbeşte despre faptul că, dacă vor obţine un rezultat bun în Cupa României, echipa va fi preluată de un investitor străin, milionarul sirian Nawaf Salameh, preşedintele Alexandrion Grup. Dacă Neptun Constanţa va accede în sferturile de finală, constănţencele vor întâlni SCM Craiova de mai multe ori într-un interval scurt de timp, în Cupă, apoi în campionat, în play-out.

Tabloul Cupei României (feminin) de la Târgovişte (23-27 aprilie):

Astăzi: 1. HC Zalău – stă, 2. HCM Râmnicu Vâlcea – HCM Baia Mare (ora 20.00), 3. Mureşul Târgu Mureş – CSM Ploieşti (ora 16.00), 4. Corona Braşov – CSM Bucureşti (16.00, DigiSport), 5. HCM Roman – Dunărea Brăila (18.00, DigiSport), 6. Ştiinţa Bucureşti – CSM Cetate Deva (18.00), 7. SCM Craiova – stă, 8. „U“ Jolidon Cluj – Neptun Constanţa (14.00, DigiSport).
Mâine, în sferturile de finală, se va juca astfel: 1-2, 3-4, 5-6, 7-8; în semifinale se vor împerechea echipele din meciurile 1-4 şi 5-8.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS