8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Gabi Balint, mulţumit după succesul cu FC Olt

Fotbal – Gabi Balint, mulţumit după succesul cu FC Olt

Antrenorul formaţiei CS Universitatea Craiova, Gabi Balint, s-a declarat mulţumit de evoluţia şi rezultatul obţinut de elevii săi în disputa de astăzi, de pe stadionul „Ion Oblemenco”, cu FC Olt Slatina. Acesta a recunoscut că au fost şi momente mai puţin bune, dar a punctat că jucătorii de la CSU au jucat cu ambiţie şi au fost concentraţi. „Jucătorii noştri au tratat foarte bine partida. La meciul trecut s-a văzut o lipsă de concentrare şi din această cauză ne-am chinuit, însă astăzi i-am văzut pe toţi foarte motivaţi. A fost un moment, după 1-0, când am cedat puţin terenul, parcă a fost aşa o mică teamă să nu primim gol şi le-am oferit lor vreo două situaţii, însă una peste alta am meritat victoria, am făcut şi un joc frumos, cu un rezultat bun. Scorul putea să fie chiar mai mare, că am mai avut două bare şi încă o ocazie clară în faţa porţii, dar e bine şi aşa. De aici în sus vreau să văd echipa. De la ce am arătat astăzi şi mai bine”, a spus Balint, explicând unul dintre motivele care a contribuit la victoria cu slătinenii. „A avut un rol important, mobilizator, şi acea masă de marţi, de la iarbă verde, pentru că am stat împreună, au venit şi cei din Craiova Maxima şi i-au încurajat… Noi facem toate lucrurile ca să fie bine, ne gândim cum să ţinem cât mai unit grupul, pentru că la o echipă mai sunt şi jucători care nu joacă, sunt supăraţi, de multe ori cedează… Noi încercăm să-i ţinem pe toţi conectaţi la campionat şi toţi trebuie să înţeleagă că dacă echipa asta va promova, o va face cu toţi cei 28 de jucători şi cu tot staff-ul”, a spus Balint.

 

„S-au descătuşat şi şi-au arătat adevărata valoare”

 

Tehnicianul CSU a explicat schimbarea rapidă a belgianului Jason Vandelannoite cu Adrian Ionescu din minutul 25, dar şi prezenţa lui Răzvan Patriche din primul unsprezece. „Jason Vandelannoite mi-a zis că se simte bine, a făcut toată antrenamente bune, dar se pare că astăzi ar fi recidivat accidentarea sa. Are probleme musculare şi vom vedea ce e cu el. E sub tratament, nu pleacă nicăieri, rămâne aici, în Craiova. Patriche a fost surpriza mea, nu a jucat mai deloc până acum şi mai ales pe postul acesta. Ei aveau pe bandă un jucător bun, periculos (Bancu – n.r.), şi am vrut să-mi iau măsuri, pentru că voiam să-l blochez. L-am analizat la meciurile trecute şi el a fost jucătorul care ne-a pus în pericol şi am preferat să-mi sacrific un fundaş pe faza de atac, ca să aibă grijă de el tot timpul. Într-adevăr, nu pot să spun că s-a achitat prea bine. A mai greşit nişte pase, la un moment dat s-a ’sufocat’, pentru că nu a mai jucat de mult, dar a fost discilinat pe tot parcursul jocului”, a explicat Balint, dezamăgit că s-a luat uşor golul lui Quist: „Mai joacă şi adversarul… Sigur, pe slăbiciunea noastră, de asta am luat şi golul pe final. Eu m-am dus pe bancă şi le-am spus: să vedeţi că luăm gol acum. I-am văzut relaxaţi, au zis că e 4-0 şi mai sunt cinci minute. Sigur, nu mai conta, dar e păcat, pentru că nu mai luasem niciun gol până acum. I-am criticat destul după meciurile trecute. Acum s-au descătuşat şi şi-au arătat adevărata valoare”, a punctat antrenorul liderului Ligii a II-a, seria 2.

 

„Cei de la FRF ne-au transmis lucruri pozitive”

 

Gabi Balint a vorbit şi despre problemele create de articolul 54 din ROAF, care spunse că o echipă poate promova decât după trei ani de la afiliere, punctând că membrii Comitetului Executiv ar fi înţeles la ultima şedinţă că este aberant să-l ia în calcul. „Cei de la FRF ne-au transmis lucruri pozitive. S-a prezentat foarte bine situaţia, toţi cei din Comitetul Executiv au zis că avem dreptate, dar nici nu se mai pune problema că nu te poate exclude nimeni, pentru că noi avem nişte acte, au fost date nişte hotărâri care sunt scrise. Nu poate nimeni să-ţi facă nimic. A fost şi un avocat care a explicat treaba… Eu cred că multă lume eu nu e informată şi se ia după zvonuri, pentru că există acest curent negativ asupra echipei. Că e o clonă, că e o echipă creată politic, iar lumea, ascultând astea, începe să creadă că aşa e. Ei nu se uită că s-au petrecut aceleaşi lucruri şi cu alte echipe, că tot ce s-a făcut a fost în urma unui vot, cu nişte hotărâri scrise, adică totul este legal. Nu a fost nimic ilegal, numai că lumea a rămas cu asta şi sunt foarte mulţi invidioşi, dar pe noi nu ne mai interesează lucrul ăsta. Important este să promovăm pe teren. Acel articol 54 a fost dat la comisii ca să fie analizat. Acel articol a fost făcut pentru ca echipele să nu mai fenteze fotbalul, să promoveze doar pe teren, şi să nu scape de nişte datorii. Noi nu avem niciun fel de problemă, suntem în regulă”, a punctat Gabi Balint.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS