10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU, pregătită de luptă

CSU, pregătită de luptă

http://www.youtube.com/watch?v=-l9pU0ngD8c

\n

CS Universitatea Craiova întâlneşte astăzi, de la ora 12.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe FC Olt Slatina, partida contând pentru prima etapă din play-off-ul Ligii a II-a, seria a 2-a. Reprezentanţii grupării din Bănie au susţinut ieri o conferinţă de presă în care au prefaţat acest duel şi întreg minicampionatul care va începe, vorbind totodată şi despre dreptul de promovare în Liga I. Membrii Comitetului Executiv nu s-au pronunţat în şedinţa de ieri în privinţa dreptului de promovare al CS Universitatea Craiova în Liga I, verdictul fiind amânat pentru săptămâna viitoare.
Antrenorul Gabi Balint este decis să continue seria bună începută de când a venit pe banca tehnică a echipei, menţionând că nu concepe ca membrii Comitetului Executiv să nu dea undă verde echipei sale către Liga I.
„Suntem pregătiţi să începem cu dreptul, avem echipă bună, competitivă, disciplinată. Sper ca timpul să se îndrepte şi să nu se schimbe programul, că poate ne trezim că jucăm cu Vâlcea sau poate suntem programaţi în deplasare, cine ştie. Avem o singură problemă de lot, cu Marian Cârjă, care are entorsă. Chiar dacă FC Olt este pe locul şase, are şansa ei în play-off. E o atitudine normală a lui Dan Oprescu să spună că doresc să termine pe primele două locuri. FC Olt este o echipă bună, care ne-a pus mari probleme şi în tur, când am câştigat cu 2-1, reuşind să revenim spectaculos. Şi în retur am avut meci greu, când ne-am impus cu noroc, dar norocul face parte din fotbal şi o echipă bună trebuie să ştie să profite şi de slăbiciunile adversarului“, a spus Balint, vorbind şi despre situaţia dreptului de promovare.
„Toată lumea îşi dă cu părerea despre Craiova fără să ştie ce acte există şi de ce s-a luat această hotărâre. Ce răspuns să ne dea Comitetul Executiv? CSU Craiova îşi spune punctul de vedere prin acte, de ce să vă luaţi după ce spune unul şi altul? Este un curent împotriva noastră, dar nu ne pasă. Atâta timp cât suntem vii şi nevătămaţi mergem la luptă, pentru că asta ştim să facem. Dacă eram în play-out acum nu mai spunea nimeni nimic. Aşa e la noi. Noi ce să mai zicem că aveam 12 puncte avantaj la terminarea campionatului regulat? Acum va începe un alt campionat, practic“, a spus Balint.

Balint, amuzat de acţiunile lui Daniel Stanciu

Tehnicianul Gabi Balint l-a luat la „ochi“ pe prietenul său, Daniel Stanciu, managerul rivalei ASA Târgu Mureş, care se opune vehement promovării CSU: „Dacă era la CS Universitatea Craiova se bătea cu toţi pe acolo. Ce să fac, stau şi mă amuz. M-a ameninţat, mi-a spus: «Mă duc eu la Digi (într-o emisiune – n.r.), o să-i distrug pe toţi o oră şi jumătate, că eu conduc acolo în fotbalul românesc». Mă amuz! A fost un mare pârţ, n-a fost nimic. Un fâs din ăla care nici măcar după o oală de fasole n-a fost. Ce să fac? M-am uitat, să vedem ce poate şi… nimic. Că nu suntem afiliaţi. Din contră, domnul Rămureanu (directorul Comisiei de Competiţii – n.r.) a spus că suntem afiliaţi provizoriu şi avem aceleaşi drepturi şi aceleaşi obligaţii faţă de toţi. Suntem afiliaţi provizoriu până la următoarea Adunare Generală. Nu s-a hotărât la ultima pentru că a fost bătaie pe acolo şi s-a amânat. Sunt nişte lucruri atât de clare, dar fiecare le interpretează cum vrea“.
Gabi Balint a punctat faptul că, indiferent de decizia FRF în privinţa promovării, el nu va părăsi echipa CSU Craiova: „Am mai spus-o şi o repet: atâta timp cât conducerea mă doreşte aici, sunt dispus să rămân trei ani în Liga a II-a dacă echipa nu va putea promova. Nu o să renunţ de bunăvoie, pentru că mi-am dat un cuvânt. Eu aşa sunt. O să mă cunoaşteţi şi o să vedeţi că aşa va fi. O să păstraţi şi înregistrarea, dacă va fi altfel să îmi daţi cu ea în cap“.

Ferfelea: Noi trebuie să jucăm, să obţinem promovarea pe teren

Mijlocaşul Viorel Ferfelea îşi doreşte un debut cu dreptul în play-off, punctând că este foarte important ca promovarea să se realizeze pe teren, apoi în acte. „Cu FC Olt avem un meci foarte greu, de fapt avem zece finale. Începe un minicampionat din care trebuie să obţinem maximum. Noi trebuie să jucăm, să obţinem promovarea pe teren, de aspectele juridice se ocupă altcineva. Oricum, nu ne interesează ce spun alţii, important este ca noi să câştigăm totul pe teren. În campionat am avut cel mai bun parcurs, dorim să-l continuăm şi în play-off, să nu facem paşi greşiţi. În primul rând, acum contează să acumulăm puncte pentru a promova, vom pune accent pe spectacol în Liga I. Vremea poate juca un rol important în acest joc, dar va trebui să fim primii care ne adaptăm la condiţii“, a spus Ferfelea, insinuând că ar fi o alianţă între echipele ardelene: „Mie mi s-a părut ciudat că Bistriţa a fost resuscitată în ultimele două meciuri. S-au făcut probabil nişte calcule şi a fost mai bine ca Bistriţa să intre. Nu ştiu, spun şi eu ce am auzit. Nu sunt sigur, nu am dovezi şi nu mă interesează lucrul acesta. Atâta timp cât noi vom câştiga pe teren, ceilalţi pot să facă tot ce doresc“.
Prezent la întâlnirea cu mass-media, Nicolae Negrilă, fostul mare jucător al Craiovei Maxima, speră să o vadă cât mai repede pe CSU în prima ligă: „Îmi doresc din tot sufletul meu să ne atingem obiectivul, acela de a promova în liga întâi. Noi, cei din Craiova Maxima, suntem alături de băieţi. Ne dorim să pornim cu dreptul în acest play-off, să obţinem toate punctele din meciul cu FC Olt. Nu mi s-ar părea fair-play să nu avem drept de promovare: ar fi trebuit să ni se spună de la început că jucăm degeaba“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS