O profesoară din Spania, „adoptată“ de membrii Craiova Running Club

Etichete ,


Câţiva craioveni, dar şi o tânără profesoară din Spania au ales cel mai ieftin şi sănătos mod de a se relaxa după serviciu. Aceştia aleargă săptămânal în Parcul „Romanescu“, în grup, şi cred că sportul este medicamentul perfect pentru un corp sănătos.

De aproximativ un an, 20 de craioveni pasionaţi de mişcare s-au constituit într-un grup, Craiova Running Club. Aceştia se întâlnesc la fiecare sfârşit de săptămână şi aleargă fie în Parcul „Nicolae Romanescu“, fie în zonele limitrofe ale oraşului. „De la trei persoane care alergam împreună acum un an, am ajuns la 20, ceea ce este mare lucru pentru oraşul Craiova. În Bucureşti sunt mai multe grupuri de acest gen. Fiecare avem serviciu. Nu suntem sportivi profesionişti. Facem mişcare pentru sănătate şi pentru distracţie. Ne-am împrietenit şi ieşim în oraş şi cu alte ocazii. Oricine poate alerga cu noi. Este gratis“, a explicat Cosmin Bobonete, unul dintre băieţii din grupul Craiova Running Club.

Toamna trecută, alergătorilor craioveni li s-a alăturat o tânără de origine spaniolă, Yolanda Ruiz Pino, care predă limba spaniolă elevilor de la Colegiul Naţional „Carol I“.

A câştigat un semimaraton la Braşov

În urmă cu două săptămâni, Yolanda, mare amatoare de sport, a participat la un semimaraton la Braşov, alături de alţi 15 membri ai clubului craiovean, şi a câştigat locul întâi la categoria 23-39 de ani.

„A fost o experienţă excepţională pentru mine, dar şi pentru ceilalţi membri ai clubului de la Craiova. O activitate care ne-a unit şi mai mult. A fost un concurs bine organizat, cu 1.200 de participanţi. Am câştigat o sticlă de vin. Am sărbătorit împărţind premiul cu colegii mei“, a povestit zilele trecute Yolanda, pe care am întâlnit-o în biblioteca Colegiului Naţional „Carol I“.

Tânăra şi-a amintit cum a întâlnit grupul de alergători din Bănie. „Sunt din Cantabria, o regiune muntoasă în nordul Spaniei. Fac sport din şcoală, dar nu de performanţă. Când am venit la Craiova am vrut să continuu să alerg şi mi s-a recomandat Parcul «Romanescu». Acolo am întâlnit un grup. Am văzut că pe tricourile alergătorilor scrie Craiova Running Club. I-am căutat pe internet şi am descoperit acolo că o elevă de la «Carol I», Andreea Durlă, făcea parte din club. Am legat o relaţie de prietenie şi alergăm în fiecare sfârşit de săptămână“, a spus zâmbind Yolanda.

Vorbind despre profesoara din Spania, colegii săi de alergare au numai cuvinte de laudă. „Am «adoptat-o» repede. Este o fată extraordinară, un exemplu de urmat pentru sacrificiile pe care le face, ajutând elevii români să înveţe spaniola. A renunţat la salariul din Spania pentru suma de 800 de lei pe lună aici“, a spus Bogdan George Popa, unul dintre iniţiatorii Craiova Running Club. „Yolanda e mai timidă. La început vorbea mai greu, dar acum este mult mai comunicativă. Ne bucurăm că ni s-a alăturat“, l-a completat Cosmin Bobonete.


Luptă împotriva cancerului

Yolanda Ruiz Pino face parte dintr-o asociaţie, „Luchamos por la vida“ (Luptăm pentru viaţă), creată de o prietenă a sa, Amuldena Ruiz, care s-a stins din viaţă acum trei ani, bolnavă de cancer la sân. Sâmbătă, în Spania şi în alte ţări a avut loc ediţia a şasea a marşului „Luchamos por la vida“, iar Yolanda şi ceilalţi craioveni din grup au punctat acest moment la Craiova. „O prietenă a mea, Amuldena, a iniţiat acest marş, acum îl continuăm noi. Promovăm viaţa sănătoasă, alimentaţia sănătoasă. Purtăm brăţări roz, culoarea de luptă împotriva cancerului, tricouri, eşarfe. Anul acesta, la ediţia şasea, în Spania au fost peste 5.000 de participanţi, printre care şi figuri cunoscute din lumea sportului. La Craiova, ne-am întâlnit în Parcul «Nicolae Romanescu», am purtat nişte brăţări roz special create pentru acest eveniment, am alergat, apoi am postat poze pe site-ul oficial şi pe pagina de Facebook a asociaţiei «Luchamos por la vida»“, a spus Yolanda.

„Elevii ştiu foarte bine spaniola din telenovele“

Cât despre elevii săi de la Colegiul „Carol I“, tânăra profesoară a rămas uimită că aceştia vorbesc foarte bine spaniola, pentru că privesc telenovele: „Elevii români urmăresc telenovelele şi, fiind subtitrate, îi avantajează foarte mult. Mulţi folosesc  un vocabular cu influenţe mexicane sau columbiene, pe care eu, ca spaniol, le disting foarte repede“. Profesoara s-a înscris şi ea la cursuri de limba română, dar timpul nu i-a permis să meargă frecvent. Ea înţelege ce vorbesc prietenii săi, dar îi este destul de greu să se exprime corect gramatical.

În final, Yolanda a invitat craiovenii la mişcare: „Invit oamenii să alerge alături de noi. Întâlnirile de duminica se mai încheie cu o bere şi cu un mic, dar ne permitem, pentru că nu suntem sportivi de performanţă“.

Dacă doriţi să alergaţi şi nu aveţi cu cine, puteţi contacta membrii clubului prin intermediul Facebook – Craiova Running Club. Aceştia s-au implicat şi în activităţi de voluntariat, în afara celor sportive, cum ar fi donarea de sânge sau ecologizarea unor zone din oraş şi îşi doresc organizarea unei competiţii atletice rezervate amatorilor, şi nu numai.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 16 aprilie 2014

Actualitate

» Noi dezvăluiri despre businessul de grajd practicat în abatoarele din Germania
» Ponta îşi mută activităţile oficiale la sediul MApN
» Se opreşte apa caldă în patru zone din Craiova
» Agresivi din cauza glicemiei
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Bancul zilei
» Iarna nu se dă bătută la Rânca
» Cod roşu în sectorul creşterii animalelor
» Tătaru, numit manager la Spitalul Judeţean
» Portalul e-VIZA pentru cetăţenii străini, disponibil începând de mâine
» Aviz favorabil de la Guvern pentru ca data de 24 ianuarie să fie declarată zi de sărbătoare legală
» STS: Site-ul oficial al Preşedinţiei României nu a fost “spart” niciodată
» Olt: Punctele autorizate pentru sacrificarea mieilor din Caracal şi Corabia îndeplinesc normele de funcţionare
» CNA a propus CSM un parteneriat pe tema informaţiilor privind procesele penale

Local

» A recunoscut că a pus umărul la fraudarea APDRP
» Carderii lui „Creţu“, trimişi la închisoare
» Angajaţii au protestat la fabrica de confecţii din Calafat
» Expoziţie de pictură a artistului Alexandru Dina
» Craiovenii au liber la grătare
» Sindicaliştii de la RAAN cer 70 de milioane de lei de la stat
» Primăria rade Piaţa 1 Mai
» Craiova: Femeie accidentată de un şofer care a părăsit locul faptei – UPDATE
» Mikola Bela, declarat definitiv indezirabil pe teritoriul României
» Om de afaceri mort după ce s-a aruncat în faţa trenului
» Înarmat cu un pistol şi un cuţit, s-a împuşcat din greşeală
» Centrul Medical Sănătatea ne învaţă să ne vindecăm prin natură
» Avocata lui Dinel Staicu, patru ani de închisoare
» Blocurile care aparţin de nouă asociaţii din Râmnicu Vâlcea rămân fără apă
» Programul slujbelor de Paşte în bisericile din Arhiepiscopia Craiovei
» Vâlcea: 40 de persoane disponibilizate de la combinatul Oltchim ameninţă că vor intra în greva foamei
» Mehedinţean prins cu 155 de panouri fotovoltaice furate din Italia

Gorj

» Gorj: Prins cu etnobotanice în Parcul Central din Târgu Jiu

Sport

» Fotbal – Astra Giurgiu s-a calificat în finala Cupei României
» Răducioiu, primit cu zaibăr
» Calafeteanu, neinteresat de Pacionel şi Manea
» CSU îl vrea pe Fernando Alexandre
» Pandurii, din ce în ce mai „cuminţi“
» Yulia Snopova s-a întors la SCM
» Crema scrimei şcolare, în Bănie
» Morariu a plecat de la COSR, cine vine?
» O profesoară din Spania, „adoptată“ de membrii Craiova Running Club
» Absenţe importante pentru Real şi Barca în Cupa Spaniei
» „GP“, deplasare la Târgu Jiu
» Fotbal – FRF a schimbat programul din play-off-ul şi play-out-ul ligilor a 2-a şi a 3-a

Educatie

» Noi performanţe şi calificări internaţionale pentru Colegiul „Fraţii Buzeşti“
» Cum se fac pretransferurile în învăţământ?
» Universitatea premiază studenţii calificaţi la Cupa Freescale
» Posturi didactice, scoase la concurs
» Pianistul Radu Adrian, premiat la olimpiada naţională

Magazin

» Horoscop

Top