5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMicuţii sportivi craioveni, vedete pentru o zi

Micuţii sportivi craioveni, vedete pentru o zi

\n

Pugilişti, karateka şi spadasini campioni din Bănie au mers ieri la o şcoală din oraş, au făcut demonstraţii sportive, iar la final elevii le-au cerut autografe.

Câţiva dintre sportivii talentaţi din Craiova au avut ieri parte de o zi specială. Multipli medaliaţi la competiţii naţionale şi internaţionale, karateka, pugiliştii şi spadasinii au avut emoţii poate mai mari ca la un concurs.
Invitaţi la o acţiune de promovare a sportului la Şcoala Generală „Nicolae Bălcescu“ din Craiova, sportivii au făcut demonstraţii sportive în sala de sport a instituţiei de învăţământ, iar la final elevii le-au solicitat autografe. „Mă doare mâna. Am dat autografe la o clasă întreagă“, a spus, glumind, pugilistul Alexandru Badea „Bambi“, care la doar 12 ani face senzaţie în ringul de box. La demonstraţii, Alexandru, care şi-a făcut repede admiratoare, a boxat chiar în compania antrenorului său, Ion Dragomir. Şi fetele de la karate, fie că este vorba despre tradiţional (CS Washi) sau modern (LPS „Petrache Trişcu“), au fost răsplătite cu aplauze, apoi solicitate pentru autografe. „Este pentru prima dată când am dat autografe. A fost frumos. Sper că cei mici vor veni la karate“, a spus una dintre sportive. Două dintre elevele de clase primare prezente în sală, Corina şi Elena, ne-au spus că cel mai mult le-au plăcut demonstraţiile de karate şi, deşi acum fac dansuri, vor cere părinţilor să-i ducă şi la al doilea sport. De altfel, organizatorii întâlnirii între sportivi şi elevi, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Dolj, a oferit tuturor copiilor pliante informative, cu numele şi numărul de contact alte cluburilor sportive din oraş.

Lică, preferat
de clasa fiicei sale

La Şcoala „Nicolae Bălcescu“ au revenit cu drag şi voleibaliştii de la SCM-U Craiova, care luna trecută făcuseră o primă vizită la instituţia condusă de Alina Peţa.
Laurenţiu Lică, Laurenţiu Vînătoru şi Dragoş Toma au fost puşi de prezentatorul evenimentului, Dan Păsărin, să joace volei, dar cu mingi de baschet, alături de doi jucători ai echipei de baschet SCM-U, Josep Naletilic şi Petar Babic. Laurenţiu Lică a fost cel mai căutat pentru poze şi autografe, dintr-un motiv lesne de înţeles. Fiica sa este elevă la această instituţie de învăţământ. „Am luat autograf de la Lică, pentru că fiica lui este cea mai bună prietenă a mea“, a explicat una dintre eleve.
Spada, sport olimpic cu rezultate excepţionale în Bănie, a fost reprezentat ieri de sportivi de la CSM Craiova.
La fel ca la acţiunea similară de acum două zile, de la Şcoala „Sfântul Gheorghe“, nu a lipsit nici Simba, mascota Sălii Polivalente, care i-a invitat pe cei mici să privească meciuri, în caz că nu vor practica vreun sport.  
Finalul întâlnirii i-a găsit pe elevii de la „Bălcescu“ cu un mare entuziasm şi multă energie.
Următoarea destinaţie nu se ştie încă. Cert este că va fi după Sărbătorile Pascale, iar Alina Ionescu, directorul DJST Dolj, aşteaptă invitaţii din partea directorilor de instituţii de învăţământ. „Aşteptăm solicitări. Noi venim cu campioni din mai multe sporturi, de la cluburile din oraş. Scopul final este ca aceşti copii, care acum sunt doar privitori, să ştie că în oraş pot practica multe sporturi şi, de ce nu, să încerce cât mai multe. Poate unul dintre ei va ajunge jucător la echipa de volei sau de baschet a Craiovei“, a punctat Alina Ionescu.

Sportivii prezenţi la acţiune

Box: Eduard Tudoran, Eduard Barbu, Dorel Bolovan, Alexandru Badea, Marian Broncea, Ionuţ Popescu (CFR Marfă IRLU) şi antrenorul Ion Dragomir.
Scrimă: Bianca Mitricof, Sebastian Castravete, Boris Bolboceanu, Laurenţiu Ricuţă (CSM Craiova).
Karate tradiţional: Andrei Wojciki, Maria Antici, Alexandra Ţecu, Andra Ştefanovici (CS Washi) şi antrenorul Daniel Antici.
Karate modern: Aldana Lupeanu, Isabel Călăraşu, Cristina Popescu, Mădălina Vasile şi Luiza Iordache (LPS „Petrache Trişcu“) şi antrenorul Geri Mitroi.
Volei: Laurenţiu Lică, Laurenţiu Vînătoru, Dragoş Toma (SCM-U Craiova)
Baschet: Josep Naletilic, Petar Babic (ambii de la SCM-U Craiova).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS