14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGabi Balint se concentrează asupra play-off-ului

Gabi Balint se concentrează asupra play-off-ului

http://www.youtube.com/watch?v=41xKlK7DfyI

Oficialii CS Universitatea Craiova au susţinut ieri, la Sala Polivalentă, o conferinţă de presă, în care au prefaţat disputa de mâine, de la ora 16.00 (TVR 1), cu CS Mioveni, din cadrul etapei a 22-a din Liga a II-a, seria 2.
Antrenorul Gabi Balint a afirmat că, deşi nu este un meci care va conta pentru play-off, elevii săi îl vor aborda cu maximă seriozitate, punctând că în acest duel vor fi utilizaţi fotbaliştii care au evoluat mai puţin. „Ne aşteaptă un meci la care nu contează punctele pentru play-off, dar pentru noi e foarte important, pentru că vrem să oferim şansa să joace şi unor fotbalişti care au jucat mai puţin. Mai sunt unii care vin după accidentări – cum e şi cazul lui Mihăiţă Pleşan, Silviu Izvoranu, Adrian Ionescu – şi au jucat puţin. Dacă voi avea ocazia, vreau să-i ofer posibilitatea să joace şi lui Andrei Ivan, mezinul echipei, care încă nu a debutat într-un meci acasă, a jucat numai în deplasare. În afara lui Jason Vandelannoite, care a fost menajat săptămâna aceasta că a avut o mică problemă medicală, toţi sunt apţi şi pregătiţi să termine campionatul şi play-off-ul pe unul dintre primele două locuri din clasament şi să promovăm“, a spus Gabi Balint, vorbind şi despre play-off şi problemele juridice în privinţa promovării. „Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a afirmat că în acest moment echipa, din cauza unui articol care oricum nu a fost respectat până acum, nu ar putea să promoveze, ceea ce e corect. În acelaşi timp, a spus că noi suntem afiliaţi provizoriu, ceea ce înseamnă că avem drepturi şi obligaţii ca şi celelalte echipe, foarte corect de altfel, şi că a cerut părerea UEFA şi FIFA referitor la scoaterea acelui articol. Acolo nu se vorbeşte doar de cei trei ani de aşteptare, ci şi de schimbare de nume, de sediu… Eu cred că se va scoate acel articol cu prima ocazie. Pe mine mă interesează ca jucătorii să se gândească la faptul că trebuie să termine campionatul pe unul dintre cele două locuri şi apoi vom vedea ce se va întâmpla. Noi vom trata cu seriozitate play-off-ul şi ne bucurăm că-l începem de pe locul I. Pentru noi începe de la zero, le-am şi zis băieţilor asta, nu contează dacă avem un avantaj de câteva puncte, trebuie să tratăm fiecare meci serios şi să arătăm tuturor că suntem echipa cea mai bună“, a completat Gabi Balint.

Pleşan: Mi-aş dori să câştig tot ce se poate

Căpitanul formaţiei CSU Craiova, Mihăiţă Pleşan, a afirmat că îşi doreşte mult promovarea şi că este mult prea devreme ca suporterii să se gândească la trofee. „Mi-aş dori să câştig tot ce se poate. Anul acesta să promovăm, anul viitor să facem o echipă puternică, iar peste doi ani să ne batem la titlu. Trebuie să o luăm însă pas cu pas. Primul este promovarea şi nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, trebuie să fim concentraţi pentru că toate echipele care vor juca împotriva noastră vor vrea să câştige. Presiune în plus nu a fost niciodată pentru noi. Toţi cei care am venit aici vrem să promovăm în acest an, iar în momentul de faţă suntem în grafic şi asta ne bucură. Cred că echipele care au jucat cu noi şi-au dorit mai mult să facă un rezultat bun, însă importante sunt punctele pe care le-am luat şi în viitorul apropiat vom arăta din ce în ce mai bine. În momentul acesta, suporterii trebuie să înţeleagă că obiectivul este să promovăm, şi va fi şi spectacol. În viaţa unui fotbalist se întâmplă să fie meciuri mai bune şi meciuri mai rele. Unii dintre colegii mei au făcut unele meciuri mai rele acum, dar nu cred că evoluează cu teamă. Ei pot mult mai mult şi sperăm ca în viitorul apropiat să fie lei adevăraţi“, a spus Mihăiţă Pleşan, regretând totodată dispariţia echipei FCU Craiova: „Îmi pare rău de cealaltă echipă, pentru că eu acolo am crescut, am făcut junioratul, dar aşa se întâmplă când unii oameni nu înţeleg că (echipa – n.r.) nu este jucăria lor“.
Pleşan a fost completat de fostul component al Craiovei Maxima, Costică Donose: „Este normal să îmi pară rău de FCU, dar şi-a făcut-o cu mâna lui (finanţatorul Adrian Mititelu – n.r.), nu a ascultat de nimeni. Probabil de asta s-a ales praful. Cum a fost posibil să moară acea echipă aşa de repede, tot aşa putem să şi renaştem. E imposibil să nu promovăm. Nici nu încape discuţie, pentru că văd eforturile care se fac şi condiţiile care există aici“.

Grigore: Articolul 54 va fi scos

Pentru a lămuri problema cu articolul 54, care spune că CSU nu poate promova pentru că nu au trecut trei ani de la afiliere, a fost prezent în sala de conferinţe şi directorul executiv Felix Grigore. „Problema cu promovatul este foarte simplă, nu este delicată deloc. Susţinem cu tărie – pentru că am consultat case de avocatură – că putem promova. Nu ştim dacă vom promova sportiv, pentru că mai e de jucat play-off-ul… Hârtia de la UEFA o aşteaptă FRF, dar din punctul nostru de vedere nu poate să fie decât un răspuns pozitiv pentru noi. Aşa cum a spus şi preşedintele Răzvan Burleanu, noi suntem afiliaţi provizoriu, pentru că la FRF Comitetul Executiv afiliază doar provizoriu. Numai Adunarea Generală afiliază definitiv, lucru care se va face în următoarea Adunare Generală (AG). În ultima nu s-a votat afilierea noastră, ci doar dacă să se voteze în bloc sau nu. Este doar o chestiune de procedură, pentru că regulamentul spune foarte clar că AG validează ceea ce a hotărât Comitetul Executiv. Referitor la acel articol, care nu a produs efecte până acum, va fi scos în următoarea AG, când se vor face mai multe modificări de statut. Oricum, noi nu suntem în pericol cu acel articol 54, pentru că acolo este o chestiune de interpretare. UEFA, când a cerut să se introducă, se referea la echipele care vor să păcălească fotbalul, care vor să treacă peste meritul sportiv, se referea la divizări, fuziuni, schimbări de sedii. Or noi nu ocolim meritul sportiv. Licenţa o poţi cere pentru două lucruri diferite: licenţa pentru UEFA şi licenţa pentru Liga I. Se spune că pentru a juca în cupele europene este nevoie de trei ani de afiliere, dar UEFA poate să facă excepţie de la acest articol. Vom cere licenţă de Liga I şi dacă ne vom clasa pe un loc de cupe europene vom cere de la UEFA excepţia de la regulă“, a punctat Felix Grigore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS