6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAu uitat de Zalău, se gândesc la Dinamo

Au uitat de Zalău, se gândesc la Dinamo

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova aşteaptă cu optimism finala mică a campionatului, urmând să dispute primele două partide cu Dinamo mâine şi sâmbătă, în Polivalentă.

Eliminaţi luni seară de CVM Zalău din semifinalele campionatului, chiar în Polivalenta din Bănie, voleibaliştii de la SCM-U Craiova se gândesc acum la finala mică, urmând să întâlnească pe Dinamo Bucureşti în disputa pentru medalia de bronz.
Primele două meciuri vor avea loc mâine şi sâmbătă, de la ora 18.00, iar intrarea spectatorilor va fi liberă.
Laurenţiu Lică şi Mihai Dumitrache, doi jucători importanţi ai formaţiei oltene, şi antrenorul Dănuţ Pascu au vorbit ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, despre meciurile cu Zalău, confruntările cu Dinamo şi starea de spirit din cadrul lotului.
Din declaraţiile celor trei se simţea regretul că echipa a fost atât de aproape de calificarea în finală. „Meciul cinci a fost dramatic. A fost o dispută din care am ieşit învinşi şi, din păcate, nu mai putem juca finala, aşa cum s-a întâmplat anul trecut. Meciul decisiv l-am disputat în prezenţa unui public foarte numeros. Am încercat să facem un joc cât mai bun, ne-am străduit, băieţii au luptat pentru fiecare minge, dar am pierdut.
Cu Zalău, jocul era deschis oricărui rezultat şi am avut dreptate. Ei erau o echipă cu probleme de colectiv, cu jucători bine plătiţi, iar genul ăsta de jucători când simt cuţitul la os trec peste tot şi joacă la adevărata lor valoare“, a spus Pascu.
„După o înfrângere rămâne tot timpul un gust amar. Ne pare rău, mai ales după meciul decisiv. Am făcut tot ce  a depins de noi să câştigăm, nu am reuşit. Important este să trecem cât mai repede peste pentru că timpul este foarte scurt“, a adăugat jucătorul Mihai Dumitrache.
„Meciul cinci a fost extrem de disputat. Rezultatul final nu ne satisface deloc. Vreau să asigur antrenorul că băieţii au trecut peste tot, de acum este istorie. Am pus punct acestei etape şi suntem deja concentraţi pentru finala mică“, l-a completat Laurenţiu Lică.
Antrenorului Dănuţ Pascu i s-a părut ciudat că statisticianul echipei din Constanţa a ajutat formaţia din Zalău, cunoscută fiind rivalitatea dintre cele două formaţii. Ţinând cont de cele întâmplate în semifinale, Pascu este convins că echipa din Constanţa va câştiga cu 3-0 finala şi va obţine un nou titlu de campioană.
„E un factor foarte important care s-a întâmplat la aceste jocuri. La meciurile doi, trei, patru şi cinci, statisticianul de la Constanţa s-a ocupat de echipa din Zalău. Mă surprinde acest lucru, pentru că era binecunoscută rivalitatea dintre ei, declarau şi de-o parte şi de alta că ei vor juca finala. Dacă e să gândim mai pragmatic, practic noi am jucat în faţa unei echipe care a jucat mecanic în teren şi au avut logistica de la Constanţa. Ei au făcut această colaborare, e problema lor. Sunt sigur că va câştiga Constanţa cu 3-0, din motive uşor de înţeles“, a mai spus antrenorul oltenilor şi al naţionalei României.

Lică: Ce e mai frumos decât să baţi Dinamo în Polivalentă?

Revenit în vară la Craiova, Laurenţiu Lică vrea medalia de bronz: „Deja ne gândim la finala mică şi avem nevoie de o medalie. Vrem să umplem din nou sala în disputele cu Dinamo, de vineri şi sâmbătă. Intrarea va fi liberă şi cred că sunt toate motivele ca suporterii să ne fie alături. Ce poate fi mai frumos decât să câştigi împotriva dinamoviştilor în faţa unui public numeros?“
În ceea ce priveşte adversara din finala mică, oltenii lasă impresia că mai mult se tem de un joc slab din partea lor decât de Dinamo. „Avem în Dinamo un adversar foarte bun. Important este să ne facem noi jocul. Degeaba contracarăm adversarul, dacă nu ne iese jocul nostru“, crede Dumitrache.
„Dinamo este o echipă diferită faţă de Zalău. Jucătorii se înţeleg mai bine între ei, sunt cu multă experienţă. Au jucat foarte bine pe final de campionat. Nu trebuie să mai avem momente de slăbiciune, de relaxare. Până la urmă, aici cred că a fost punctul nostru slab. Am avut meciuri în care am jucat mai bine, apoi mai rău“, a punctat Pascu.
Reamintim că SCM-U şi-a realizat încă înainte de semifinale obiectivul fixat, calificarea într-o cupă europeană, alb-albaştrii urmând să se înscrie în Cupa Challenge în sezonul viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS