3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, în grafic pentru Liga Europa

Pandurii, în grafic pentru Liga Europa

Vicecampioana României, Pandurii Târgu Jiu, a învins luni seară, în deplasare, cu scorul de 1-0, formaţia Gaz Metan Mediaş, într-un meci din etapa 26 a Ligii 1, rezultat în urma căruia şi-a mărit şansele de a prinde un loc de Liga Europa. Unicul gol al partidei din Ardeal a fost marcat de Maximiliano Giusti, care a primit o pasă în adâncime de la Buleică, a preluat la marginea careului mare şi l-a învins pe Pleşca cu un şut plasat (‘47).
Mediaş: Pleşca – Trtovac, Muth, Frăsinescu, Buzean – Tahar (‘64, Mărkuş), Todea – Al. Munteanu (‘80, Avram), Fl. Dan, C. Petre – Antici (Llullaku ‘83). Antrenor: Cristian Dulca.
Pandurii: Gliwa – Pleaşcă, Erico, Paraskevas, Momcilovici – Anton (‘76, Unguruşan), Breeveld, Elton – Buleică, Giusti (‘83, Dos Santos), Ciucur (‘63, Nicoară). Antrenor: Cristian Pustai.
Cartonaşe galbene: Antici, Muth, Frăsinescu, C. Petre / Elton.
Au arbitrat: M. Bîrsan – A. Oniţa, I. Bucsi – I. Coza, M. Amorăriţei; V. Popescu.

Pustai, mulţumit

Antrenorul pandurilor, Cristi Pustai, s-a declarat mulţumit de evoluţia elevilor săi şi de rezultatul obţinut pe terenul fostei sale echipe, sperând ca la final să termine pe locul patru şi să evolueze în viitoarea ediţie a Ligii Europa. „Suntem o echipă care joacă foarte bine în deplasare, am adus 26 de puncte, cred că suntem pe locul al doilea în acest top, aşa că şi acum ne-am făcut treaba foarte bine. Ştiam că vom avea un meci greu, pentru că aici s-au împiedicat multe echipe dintre cele aflate în faţă, inclusiv Steaua, dar am jucat cum ne-am propus şi iată că am câştigat. Am marcat în repriza a doua, dar apoi am ratat destul de mult, nu ne-am mai concentrat pe faza de atac, la finalizare şi pe final puteam fi egalați. Dar, aşa sunt românii, nu se concentrează când trebuie. Mă refer şi la Nicoară, şi la Buleică, dar şi la ceilalţi jucători care au ajuns în situaţie de unu contra unu sau de superioritate pe fază ofensivă“, a spus tehnicianul oltenilor, la Digi Sport. „Şi dacă pierdeam acest meci aveam șanse la locul patru. Dar, obiectivul este greu de realizat pentru că ne lipseşte acel jucător de atac, mai ales la meciurile de acasă. Sper ca Matulevicius să-şi revină cât mai repede. În plus, se simte şi lipsa lui Eric şi a paselor sale excepţionale“, a completat Pustai.
„A fost un meci dificil, am înfruntat o echipă care joacă bine acasă, e aproape invincibilă aici. A contat că antrenorul a cunoscut echipa, dar cel mai important a fost că am reușit să ne unim și am câștigat“, a punctat mijlocaşul gorjenilor, Paul Anton.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS