14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliştii craioveni luptă azi pentru finală

Voleibaliştii craioveni luptă azi pentru finală

Dacă înving astăzi (ora 17.00) pe Zalău în Polivalentă, voleibaliştii de la SCM-U Craiova se vor califica în finala campionatului intern şi vor lupta pentru titlul naţional cu echipa din Constanţa, la fel ca anul trecut. Intrarea este liberă şi va fi concurs între galeriile şcolilor.

Astăzi este o zi importantă pentru jucătorii şi antrenorii echipei masculine de volei SCM-U Craiova. Vicecampionii vor susţine cel mai important meci al sezonului, miza fiind calificarea, pentru al doilea an consecutiv, în finala campionatului intern.
Alb-albaştrii întâlnesc, pe teren propriu, de la ora 17.00 (Digisport, Digi24 Craiova), pe VCM Zalău, în al cincilea joc din semifinale, cel decisiv, după ce nici una dintre combatante nu a reuşit să câştige trei din cele patru dispute de până acum. Craiova s-a impus în cele două jocuri de pe teren propriu, apoi, joi şi vineri, a cedat în meciurile de la Zalău. Aşadar, până acum a fost o semifinală echilibrată, iar în partida decisivă oltenii pot avea ca atu faptul că joacă acasă, în faţa propriilor spectatori. Pentru a stimula craiovenii să vină în număr cât mai mare la meci, reprezentanţii Sălii Polivalente, gazda echipelor de la SCM, au decis să lase intrarea liberă. Cei care doresc să asiste la meci trebuie să vină la sală şi vor primi la intrare un tichet de acces.
Mai mult, pentru ca atmosfera să fie animată, se va organiza un concurs între elevi, iar cea mai gălăgioasă, numeroasă şi dotată galerie va fi premiată cu trei mingi de volei cu autografele jucătorilor de la SCM-U. Trebuie spus că, deşi este performera clubului finanţat de municipalitate, echipa masculină de volei SCM-U Craiova „plânge“ după spectatori, la meciurile din acest campionat, dar şi din Cupa CEV nefiind prezenţi mai mult de câteva sute de iubitori ai acestui sport.

Pascu: Avem un mic avantaj, jucăm acasă

Revenind la meci, Dănuţ Pascu, antrenorul-manager al formaţiei din Bănie, a declarat mereu că Zalăul este un adversar puternic, greu de depăşit, dar în acelaşi timp şi SCM-U are aceleaşi şanse de calificare în ultimul act al competiţiei.
„Echipele sunt apropiate valoric, iar diferenţa se va face în lucrurile foarte mici, finalul de set, concentrare şi inspiraţie. Este un meci deschis, vom încerca să dăm totul la Craiova şi ne vom pregăti cât mai bine. S-ar putea spune că noi aveam un mic avantaj deoarece jucăm acasă, aşa cum a avut şi Zalăul în partidele de joi şi vineri. Este o simetrie perfectă, noi am câştigat cu 3-0 şi 3-1, la noi acasă, şi uite că tot așa am pierdut și la Zalău. A fost un joc patru spectaculos, care a onorat această semifinală“, a spus Pascu, citat de Sportulsălăjean.ro.
Experimentatul Laurenţiu Lică, venit vara trecută din Franţa să ia o medalie cu Craiova, este moderat în declaraţii, spunând că şansele sunt egale: „Se pare că terenul propriu a contat foarte mult în această semifinală. Bineînţeles că am luat în calcul şi al cincilea meci, Zalăul este o echipă redutabilă, ştiam treaba asta. În orice caz, nu am mers la Zalău cu gândul că vom defila. Acum nu ne rămâne decât să punem la punct ultimele detalii şi să jucăm  bine în meciul decisiv. Cred că ambele echipe au șanse egale de a se califica. Noi am avut un mic avantaj atunci când aveam 2-0 după cele două meciuri de acasă, dar nu am putut profita de asta“.

Opriţi-l pe Nagy!

Adrian Feher, libero-ul ardelenilor, este de părere că echipa sa are un mic avantaj: „Este o partidă decisivă, un meci cu miză, şi ar trebui să avem un mic avantaj. Spun acest lucru deoarece avem jucători de valoare, care au câştigat campionate la rând, iar experienţa este puţin de partea noastră. Presiune este pe ambele echipe, dar noi mergem cu moral bun după jocurile de la Zalău şi vrem în finala mare. În acest sezon am bătut Craiova de patru ori, iar ei ne-au învins de două ori şi poate fi şi acesta un atu“.
Oltenii vor lucra cel mai mult în a găsi soluţii de anihilare a lui Nagy, un jucător care s-a dovedit la Zalău că este barometrul echipei. Dacă, în disputele de la Craiova, Laurenţiu Vînătoru şi colegii săi nu l-au lăsat pe jucătorul maghiar să se desfăşoare, iar SCM-U a avut două victorii, la Zalău, Nagy a făcut jocul echipei sale, iar craiovenii nu au putut emite pretenţii la victorie.
Reamintim că la Craiova, SCM-U s-a impus cu 3-1 (25-21, 28-26, 18-25, 25-23) şi 3-0 (25-20, 25-17, 25-21), după o prestaţie excelentă, apoi Zalăul a câştigat, joi şi vineri, cu 3-0  (25-22, 25-19, 25-17), respectiv 3-1 (25-16, 23-25, 25-20, 34-32), partide în care elevii lui Dan Pascu au fost de nerecunoscut, făcând multe greşeli. Sezonul trecut, Craiova a trecut în semifinale de Zalău, cu scorul general de 3-0, iar în finală a fost învinsă de Constanţa, tot cu 3-0. Acum, Constanţa s-a calificat din nou în finală, după ce a eliminat Dinamo (scor 3-1) şi îşi aşteaptă adversara. Faptul că statisticianul echipei de la malul mării a ajutat zălăuanii în disputa cu Craiova ne dă de înţeles că echipa din Constanţa ar prefera ca parteneră în finală echipa VCM Zalău.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS