22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCurelea, gol de trei puncte în Zăvoi

Curelea, gol de trei puncte în Zăvoi

\n

CS Universitatea Craiova a reuşit o victorie extrem de importantă sâmbătă, câştigând cu 1-0, în deplasare, în faţa uneia dintre principalele contracandidate la promovare, CSM Vâlcea, într-o partidă contând pentru etapa a 21-a din Liga a II-a, seria a II-a. Unicul gol al meciului a fost marcat de Costin Curelea, care a reluat imparabil, cu capul, o lovitură liberă executată de Dacian Varga (’21).
CSM Vâlcea: A. Popescu – Deaconescu, Pîrvulescu, Stoica, Briceag – O. Popescu, Todea, Ad. Popa (’46, Samson), Geantă (’17, Codin), Nicola (’64, A. Creţu) – N’Kongue. Antrenor: Claudiu Niculescu.
CSU Craiova: Brac – Ljubinkovic, Izvoranu, Pătraşcu, Vătăjelu – Ganea (’85, Kitanovski), Vandelanoitte, Ferfelea (’69, Valskis) – Sin (’55, Patriche), Curelea, Varga. Antrenor: Gabi Balint.
Cartonaşe galbene: Varga, Curelea.
Au arbitrat: Lucian Rusandu – George Neacşu, Marius Marchidanu; Marius Chiţu. Observatori: Vasile Bordaş, Mircea Dancu.

Balint: Sunt mulţumit de rezultat, nu şi de joc

În ciuda victoriei din Zăvoi, antrenorul craiovenilor de la CS Universitatea, Gabi Balint, nu a fost mulţumit de evoluţia elevilor săi, recunoscând că unii dintre aceştia au „căzut“ fizic. „Nu vreau să credeţi că fac pe grozavul, dar jocul a fost destul de slab. Noi am jucat binişor prima repriză, am reuşit să ne creăm câteva situaţii, să ţinem de ea. În partea a doua le-am oferit mai tot timpul mingea. E adevărat că şi câţiva jucători de-ai mei au căzut fizic. Noi, săptămâna trecută, am început o perioadă de pregătire complexă, întrucât vrem să ajungem foarte bine fizic la începerea play-off-ului. Şi am făcut câteva antrenamente grele, unii dintre băieţi au acuzat oboseala. Eu le-am spus că-mi asum toată răspunderea unui rezultat negativ, pentru că pe mine mă interesează ca echipa să fie în play-off foarte bine. Şi săptămâna viitoare vom face la fel, adică o pregătire bună. Chiar nu mă interesează meciul următor. Vreau să dau şansă la meciul cu Mioveni unor jucători care au evoluat mai puţin, apoi să intrăm în linie dreaptă pentru play-off“, a spus Balint la conferinţa de presă. „Nu mi-am propus să fiu Mister 1-0, dar e important să câştigăm. Şi, hai să fim sinceri că, în afara golului pe care l-am marcat dintr-o fază fixă, pe care noi o lucrăm la antrenamente, nu am mai avut o ocazie în afara acelui episod neplăcut pentru ei, când erau să-şi înscrie în propria poartă. Nici ei nu au excelat, au avut două ocazii: atunci când N’Kongue a scăpat singur şi cea în care Brac a respins în bară. Sunt trei puncte foarte importante pe care le-am câştigat, avem 20 de puncte în acest moment în play-off. Dacă noi facem lucruri bune şi câştigăm, nu ne interesează ce fac celelalte echipe. Pe viitor trebuie să îmbunăţim puţin jocul, e prea multă întâmplare. Sigur, este o presiune mare în momentul în care eşti pe primul loc şi îţi doreşti să promovezi. Astăzi (sâmbătă – n.r.) am promis că jucăm pentru domnul Stroe şi ne pare bine că am câştigat, chiar mă gândeam să nu pierdem acest meci pentru a-i putea dedica victoria dânsului. Cu asta am început şi şedinţa dinaintea jocului astăzi“, a completat tehnicianul grupării din Bănie, punctând că era esenţială victoria din Zăvoi: „Nu am fost mulţumit de joc, ci de rezultat. Acum mai sacrifici şi spectacolul. Să vă spun sincer, terenul a fost foarte prost, nu se putea pasa foarte bine. Şi le-am şi spus: mai bine, decât să rişte, să paseze înapoi. Mai bine să jucăm la un moment dat şi cu minge lungă. Aţi văzut, Curelea s-a bătut extraordinar, a câştigat aproape toate duelurile, a marcat şi golul. Asta e, câteodată apelezi şi la un astfel de joc. Nu-mi place stilul, nu sunt adeptul jocului cu mingi lungi pe vârf şi cu bătaie la mingea a doua, dar câteodată e nevoie să apelezi. Sacrifici spectacolul pentru a câştiga meciul“.

Niculescu: Am fost mult peste CSU Craiova

De partea cealaltă, tehnicianul echipei CSM Vâlcea, Claudiu Niculescu, nu s-a împăcat absolut deloc cu scorul de pe tabelă, considerând că echipa sa nu merita să piardă derbiul Olteniei. „Trebuia să vină şi acest moment, dar important e cum vom gestiona acest eşec. Nu e un capăt de ţară, suntem la două puncte de locul doi. Frustrarea e mare, cred că CSU nu ne-a pus absolut nici o problemă, nu a dat nici un şut spre poartă, a tras de timp încă din minutul 50! Îmi felicit echipa, a muncit din primul până în ultimul minut, am fost mult peste CSU Craiova, o echipă care nici nu ştim câte milioane de euro are buget. Am avut două ocazii imense, din păcate, nu am marcat, dar lupta e deschisă. Gazonul nu e în cele mai bune condiţii, dar putem să dăm şi noi vina puţin pe maniera de arbitraj. Norocul ne-a părăsit, au ajuns o dată în careu şi ne-au dat gol, dar mergem mai departe. Dacă am promova, ar fi o mare performanţă, Vâlcea ar reveni după mulţi ani în Liga I. Ne luptăm cu două echipe care au bugete enorme pentru Liga a II-a, CSU Craiova şi ASA Târgu Mureş au mulţi jucători de Liga I sau care au trecut chiar şi pe la naţională. Dar, eu cred că la final vom fi una din cele două promovate“, a comentat tehnicianul vâlcenilor, conform liga2.ro.
Niculescu aşteaptă lămuriri din partea FRF în privinţa echipelor care a drept de promovare. „Important este să fim anunţaţi înaintea play-off-ului ce echipe au drept de promovare şi care nu, e o dorinţă normală a echipelor implicate în această luptă. Nu înţeleg ce să caute în play-off o echipă care nu are drept de promovare, sau, dacă intră, punctele să nu se pună, asta trebuie decis înaintea play-off-ului“, a afirmat Claudiu Niculescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS