8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAsesoft-Craiova, meci deschis oricărui rezultat

Asesoft-Craiova, meci deschis oricărui rezultat

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova joacă sâmbătă (ora 18.00) pe terenul campioanei CSU Asesoft Ploieşti şi în funcţie de rezultat vor afla adversara din primul tur al play-off-ului.

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova evoluează sâmbătă (ora 18.00), în deplasare, în compania campioanei CSU Asesoft Ploieşti, în ultima partidă din sezonul regulat al Ligii Naţionale.
Pentru formaţia gazdă, meciul nu are nici o miză, campionii (locul doi, 45 de puncte) asigurându-şi mai multe meciuri pe teren propriu în turul întâi din play-off. Oltenii ocupă locul şase, cu 41 de puncte, şi în funcţie de rezultatul final s-ar putea menţine pe această poziţie sau pot coborî pe şapte, urmând să înfrunte în play-off echipa de pe locul doi sau trei.
Marius Toma, managerul echipei SCM-U Craiova, a spus că jucătorii nu fac calcule: „Mergem la Ploieşti să ne jucăm şansa, indiferent cu cine ne vom împerechea în play-off. Ne dorim victoria şi nu o să facem nici un calcul. Nu ne interesează dacă vom întâlni Mureşul, Sibiul sau Oradea. Nu ne putem păcăli publicul şi să spunem că e mai bine să pierdem acum că ne va fi mai bine în viitor. Noi ne dorim la fiecare meci victoria. Dacă am fi mercenari, adică un profesionist care se gândeşte numai la bani, poate ne-am gândi la calcule“.
Sezonul trecut, craiovenii au intrat în play-off de pe locul patru, după ce au învins în ultima rundă din sezonul regulat liderul CSM Oradea, bihorenii coborând după acel meci pe locul doi.
Victoria le-a adus oltenilor un adversar puternic în sferturile de finală, Gaz Metan Mediaş. Ardelenii s-au calificat în semifinale cu scorul general de 3-0, în timp ce SCM-U a încheiat campionatul pe locul cinci.

Lipsesc Bureau şi Tyler

Partida tur dintre Craiova şi Ploieşti, disputată în luna decembrie a anului trecut, în Polivalenta din Bănie, a fost câştigată de Travis Bureau şi de colegii săi, cu scorul de 86-76. În întâlnirile directe din prima divizie, CSU Asesoft conduce, având opt victorii şi trei înfrângeri (toate la Craiova). În partida din sala „Olimpia“ va lipsi Travis Bureau, cel mai spectaculos jucător craiovean fiind nevoit să facă repaus câteva zile după o leziune la menisc, suferită în meciul de săptămâna trecută, cu BC Timişoara.
Şi pivotul James Tyler va absenta din echipa antrenată de Milan Nisic, clubul nemaianunţând noutăţi vizavi de situaţia americanului. Ultima informaţie oficială este aceea că uriaşul jucător este în afara lotului din motive disciplinare.
În schimb, în echipă a revenit Ionuţ Drăguşin, cu „mare foame de baschet“, conform spuselor lui Marius Toma, după o pauză de mai bine de şase luni.
Cealaltă formaţie olteană, Energia Rovinari (locul 8, 39 p.), întâlneşte sâmbătă (ora 18.00, DigiSport), pe teren propriu, pe CSM Oradea (locul 3, 44p.), într-un meci mai mult pentru palmares.
Play-off-ul va debuta pe 25 aprilie, iar în primul tur se va juca după sistemul „cel mai bun din cinci partide“, cu mai multe jocuri pe terenul echipei mai bine clasate. Echipele se vor împerechea astfel: locul 1 cu 8, 2 cu 7, 3 cu 6 şi 4 cu 5.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS