16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTeo Matican a fost aproape de podium la Monaco

Teo Matican a fost aproape de podium la Monaco

Sportivul craiovean Teo Matican (foto, al doilea din dreapta) a revenit de la Jocurile Europene de înot de la Monaco, organizate sub egida Special Olympics (pentru persoane cu deficienţe psihice). Adolescentul de 16 ani a fost foarte aproape să urce pe podium, clasându-se pe locul patru în ambele probe în care a luat startul. La 25 de metri liber, Teo a pierdut la patru sutimi diferenţă medalia de bronz.
„Am mers la Monaco însoţiţi de antrenoarea noastră, multipla campioană Carmen Bunaciu, care a glumit spunând că locul patru este locul ofticoşilor. Când am ajuns acasă ne-am uitat pe înregistrări, mi s-a părut că Teo a terminat pe locul trei. Nu suntem supăraţi, pentru că anul trecut înota asistat, cu pluta, acum înoată liber şi pe deasupra şi-a îmbunătăţit recordul cu două secunde. La primul antrenament de la revenirea în Craiova era aşa înverşunat şi a scos un timp foarte bun“, a spus ieri Sorin Matican, tatăl lui Teo.
Competiţia a reunit 250 de participanţi din 23 de ţări, iar reprezentanţii Africii de Sud au fost invitaţi speciali deoarece competiţia a fost organizată de prinţesa Charlene de Monaco, originară din Africa de Sud. De altfel, Teo nu a ratat ocazia şi s-a fotografiat alături de soţia prinţului Albert de Monaco, prezentă la competiţie.
Teo Matican, deşi e un copil cu dizabilităţi, este un sportiv polivalent, practicând pe lângă înot schiul şi ciclismul. Tânărul abia aşteaptă să intre în posesia tricicletei promise de oficialii Federaţiei Române de Ciclism, apoi să concureze în străinătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS