7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova şi Zalău încep lupta pentru finală

Craiova şi Zalău încep lupta pentru finală

http://www.youtube.com/watch?v=V2W0uMSMC9s

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova dispută astăzi şi mâine, în Polivalentă, primele meciuri cu echipa din Zalău, din semifinalele campionatului. În sezonul trecut elevii lui Dan Pascu au eliminat Zalăul în aceeaşi fază a competiţiei, devenind vicecampioni naţionali.

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova încep astăzi seria meciurilor de „care pe care“, a căror miză este obţinerea unei medalii. Alb-albaştrii întâlnesc echipa din Zalău în semifinalele Diviziei A1, după sistemul „cel mai bun din cinci partide“, iar primele două meciuri au loc în Sala Polivalentă din Craiova, astăzi (ora 17.45, DigiSport) şi mâine (ora 19.00, DigiSport).
Echipa SCM-U Craiova a avut un parcurs aproape fără greşeală în acest sezon, înregistrând doar trei eşecuri, dintre care două chiar în faţa adversarei din semifinale. Antrenorul oltenilor, Dan Pascu, îşi doreşte revanşa şi nu se teme de adversar. Spune că şansele de calificare în finală sunt egale şi crede că nu este exclus ca echipa care merge în finală să se decidă după meciul al cincelea.
„Ne apropiem de finalul campionatului, este perioada în care trebuie să culegem roadele muncii, ale faptului că am fost o echipă constantă, am jucat tot timpul la victorie, ne-am făcut treaba destul de bine. S-a văzut şi în rezultatele obţinute. Au rămas cele mai bune patru echipe. Vor fi meciuri strânse, echilibrate, de mare luptă. Confruntarea cu Zalău o tratăm cu seriozitate. Trebuie să ne luăm revanşa pentru înfrângerile din sezonul regulat. Nu ne e teamă de Zalău, nici de alt adversar. Îi respectăm, dar suntem încrezători că îi putem elimina“, a spus Pascu ieri, în cadrul unei conferinţe de presă.
Spre deosebire de sălăjeni, care au jucat săptămâna trecută în Cupa României, craiovenii au avut trei săptămâni de pauză competiţională, graţie calificării direct în semifinalele campionatului, după ce au încheiat sezonul regulat pe locul doi.
Zalăul este o echipă care şi-a propus eventul, iar după ce a ratat câştigarea Cupei vrea să ia titlul. Craiova joacă fără presiune, realizându-şi deja obiectivul, accederea într-o cupă europeană, pentru că va încheia competiţia pe unul din locurile 1-4.

Vor o sală plină şi atmosferă incendiară

Trei dintre jucătorii importanţi din lotul oltean, căpitanul Laurenţiu Vînătoru, Laurenţiu Lică şi Vladimir Jovic, au făcut apel la craioveni să vină la sală pentru că, dacă SCM-U câştigă primele două partide, ia o opţiune serioasă de calificare în ultimul act.
„Ne aşteaptă două meciuri de foc. Zalăul traversează o perioadă bună, dar pornim încrezători în această confruntare. Sperăm să ne ajute şi publicul, este foarte important în acest moment pentru noi. Adversarii au declarat că vin să câştige cele două meciuri, dar sper că vom câştiga noi şi ne vom face viaţa mai uşoară“, a declarat Laurenţiu Vînătoru.
Liberoul Vladimir Jovic, care nu suportă să piardă meciuri, vrea o sală plină şi o atmosferă incendiară: „Sunt singurii care ne-au bătut de două ori. Sper să fie şi ultima victorie în faţa noastră. Vreau şi eu o sală plină, să creeze o atmosferă ostilă adversarilor“.
Laurenţiu Lică a explicat că el şi colegii săi au vizionat meciurile Zalăului şi au găsit soluţia să-l anihileze pe cel mai de temut jucător din echipa sălăjeană, Nagy. „Ne-am luat măsurile necesare pentru a-l contracara pe Nagy. Tactica e făcută. Ne simţim pregătiţi pentru această semifinală. Sper că atingerea obiectivului nu ne va influenţa negativ şi vom ajunge în finală. Aportul publicului contează foarte mult. Am promovat meciul la două şcoli. Sperăm că părinţii vor veni cu copiii la sală“, a spus jucătorul care în vară a venit din Franţa să ia o medalie cu SCM-U.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS