6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova: Gabi Boldici, la ceas aniversar

Craiova: Gabi Boldici, la ceas aniversar

Fostul portar al Universităţii – Craiova Maxima, Gabriel Boldici, îşi aniversează astăzi ziua de naştere, „Burtă” – cum l-au poreclit colegii – ajungând la „borna” 57. În prezent, Boldici este unul dintre antrenorii secunzi ai echipei naţionale.
Pentru mai tinerii suporteri care nu cunosc amănunte din cariera sărbătoritului de astăzi, reproducem mai jos un fragment dintr-un interviu cu Corneliu Andrei Stroe, mentorul „Craiovei Maxima”, despre Boldici: „Gabi a crescut în centrul de copii şi juniori al Universităţii de la vârsta de nouă-zece ani, alături de Ilie Balaci. A parcurs toate treptele fotbalistice de atunci – juniori, tineret, echipa mare, debutând în Divizia A (cum se numea pe atunci liga I) în sezonul 1976-1977 (în meciul Universitatea – Progresul 5-0, 16 martie 1977, antrenor al alb-albaştrilor – Constantin Teaşcă). Gabi Boldici, un mare sufletist! (…) Nu pot uita sezonul 1979-1980, când Silviu Lung a făcut hepatită imediat după meciul România – Spania 2-2 de la Craiova, din aprilie 1979 (meci din preliminariile C.E. ’80 Italia). Şi astfel, titular în poarta Universităţii a fost Gabi Boldici. Nu am transferat pe nimeni, l-am folosit doar pe Gabi, iar ca rezervă l-am avut pe Predulescu, de la echipa de tineret. Am câştigat acel campionat, 1979-1980, cu un singur portar – Gabi Boldici, folosit în 33 de meciuri. Gabi a fost deosebit de util echipei…” (din cartea „Frumoşii nebuni ai Craiovei Maxima”).
Şi următorul sezon, 1980-1981, când Craiova Maxima a cucerit primul event campionat-cupă din istoria clubului, poate fi considerat unul fast pentru Boldici. Despre acel sezon, Boldici a rememorat: „Am împărţit cu Silvică Lung poarta, ca să zic aşa: el a apărat în 20 de meciuri din acel campionat, eu în 18. Am câştigat titlul cu trei puncte avans faţă de Dinamo, tradiţionalul nostru adversar. În acel sezon ne-am impus şi în Cupa României, am zdrobit, în finală, pe Poli Timişoara cu 6-0. Am avut şansa ca în finală să apăr tot eu… Statistic vorbind, primele trei trofee ale Cupei României câştigate de Universitatea Craiova – 1977, 1978 şi 1981-  au fost câştigate cu Boldici în poartă”.


Editor: Mariana Butnariu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS