17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFCU, îngenuncheată la Bistriţa

FCU, îngenuncheată la Bistriţa

FC Universitatea Craiova nu a reuşit să-şi regăsească „strălucirea“ din turul campionatului, când rezultatele pozitive „curgeau“ în ciuda problemelor financiare. Spre deosebire de prima parte a sezonului din Liga a II-a, seria 2, nu mai este nici stabilitate la nivel de lot şi bancă tehnică, iar sincopele au fost la ordinea zilei, gruparea alb-albastră afundându-se în subsolul clasamentului după etapa a 19-a. Ultima „ispravă“ s-a consemnat ieri, la Bistriţa, trupa lui Dragoş Bon fiind depăşită clar, cu 3-0, de Gloria, la capătul unui joc controlat de gazde, scuza oltenilor fiind numeroasele absenţe din lotul craiovean (Bălaşa, Ripoli – suspendaţi, Stoianof, Ţabără – accidentaţi).
Ardelenii au deschis scorul în minutul doi, Petre Goge respingând nefericit, în propria poartă, o centrare venită de pe dreapta, de la Chiţu (1-0). După o replică timidă a oltenilor, mai exact un şut din interiorul careului al lui Sergiu Popescu (‘15), bistriţenii şi-au mărit avantajul de pe tabelă, prin Chiţu, care a îndeplinit o simplă formalitate după o incursiune frumoasă a lui Răzvan Radu (‘27, 2-0). Demoralizaţi, alb-albaştrii nu au reuşit să pună probleme, iar în minutul 35 au scos din nou mingea din plasă, de data aceasta Brumă fiind cel care l-a învins pe Hotoboc.
Arbitrul Emil Voicu (Bacău) a fost prompt în minutul 38, când l-a eliminat pe Răzvan Radu, după ce principalul om de la „creaţie“ al gazdelor i-a tras o palmă lui Claudiu Bălan.
FCU a fost mai „vioaie“ în repriza secundă, Mârzeanu şi Sergiu Popescu l-au „încercat“ pe portarul Albuţ cu un şut din afara careului (‘53), respectiv o lovitură de cap (‘73), dar fără sorţi de izbândă. Craiovenii au beneficiat şi de o lovitură de pedeapsă în minutul 74, după un fault în careu comis de Budăcan asupra lui Cruceru, jucătorul Gloriei văzând al doilea „galben“ şi implicit cartonaşul roşu. Mijlocaşul Robert Săceanu şi-a asumat responsabilitatea executării penaltiului, dar nu a reuşit să marcheze şi să reducă astfel din handicap (‘75). Deşi a beneficiat de doi oameni în plus pe teren şi a dominat, FC Universitatea nu a mai pus în pericol poarta adversă până la final.
Gloria Bistriţa: Albuţ – Budăcan, Chibulcutean, Fizeşan, D. Sânmărtean – A. Pop (‘46, Ţârcă), Mărginean, Ţegle, M. Chiţu (‘78, Jarda) – R. Radu, Brumă (‘80, Nalaţi). Antrenor: Cristian Coroian.
FCU Craiova: Hotoboc – Goge, M. Ciucă, Mârzeanu, Buşu – D. Stoica (‘57, V. Gheorghe), Săceanu, N. Nicolae, Sg. Popescu (‘46, Şerban) – M. Roman (‘60, Cruceru), Cl. Bălan. Antrenor: Dragoş Bon.
Au arbitrat: Emil Voicu – Monica Rigo, Ovidiu Aruşoaie.
În urma acestui insucces, FC Universitatea Craiova ocupă locul nouă în clasament, cu 23 de puncte, depărtându-se de play-off.

Marcel Iancu: Jucătorii sunt blocaţi psihic

Preşedintele formaţiei FC Universitatea Craiova, Marcel Iancu, a afirmat pentru GdS că jucătorii sunt afectaţi de tot ce li s-a întâmplat în ultima perioadă şi de aceea nu au reuşit să marcheze în acest joc din Ardeal. „Vă spun cu mâna pe inimă, şi sunt om cu părul alb, că scorul este prea mare, nu reflectă ce s-a întâmplat pe teren. Am început prost meciul, Goge a deviat în propria poartă mingea şi parcă le-a turnat plumb în picioare jucătorilor. Prima repriză a fost mai slabă, într-adevăr, dar a doua am dominat-o şi am avut trei mari ocazii de gol, plus penaltiul ratat de Săceanu. Albuţ a apărat foarte bine, a arătat că are o formă sportivă excelentă, iar noi putem spune că suntem ghinionişti, că nu reuşim să marcăm. Jucătorii sunt blocaţi psihic după tot ce li s-a întâmplat în ultimul timp, ăsta este adevărul. Trebuie să înţeleagă că nu este totul pierdut, că trebuie să strângă rândurile şi să-şi apere şansele de play-off în continuare, pentru că ele există. Nu meritam să pierdem aşa“, a declarat Marcel Iancu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS