9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU, victorie norocoasă cu FC Olt

CSU, victorie norocoasă cu FC Olt

\n

Liderul Ligii a II-a, seria 2, CS Universitatea Craiova, a câştigat la limită, scor 1-0, la Slatina, în faţa celor de la FC Olt, într-un meci contând pentru etapa a 19-a din Liga a II-a, seria 2. Alb-albaştrii au beneficiat de un autogol al gazdelor, Wallace marcând în propria poartă (‘31), după o neînţelegere cu portarul Mogoşanu la o centrare venită de pe stânga, de la Cristi Ganea.
Jocul a fost pe contre în prima parte, cu un plus pentru slătineni, Pavel (‘11), Walace (‘12), Bancu (‘21), Anghelina (‘24) irosind bune oportunităţi de gol, replica oaspeţilor venind de la Ferfelea (‘2) şi Curelea (‘6, ‘38). Partida a devenit tensionată în repriza secundă, gazdele reclamând o lovitură de pedeapsă neacordată de centralul Paul Unimatan, la un fault în careu asupra lui Bardu, antrenorul Dan Oprescu fiind trimis în tribună pentru proteste (‘50). Gruparea de pe malul Oltului a primit până la urmă o lovitură de la 11 metri, la un henţ în careu comis de Florin Pătraşcu, dar Ignea nu a reuşit să fructifice şansa avută (‘58). Trupa lui Oprescu a avut şi ghinion: în minutul 70, Gligor a ţintit bara lui Brac, mingea a revenit la Dobrescu şi acesta a împins-o în poartă, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Craiovenii, care nu şi-au creat oportunităţi de gol în partea secundă, au „calmat“ jocul spre final şi după ultimul fluier s-au felicitat pentru cele trei puncte obţinute norocos.
FC Olt: Mogoşanu – Anghelina, Gligor, Wallace, Giurcă – Quist, Ignea (‘83, Ivănică), Bardu (‘69, Huţan), Pavel (‘62, Dobrescu), Bancu – Cl. Ionescu. Antrenor: Dan Oprescu.
CSU: Brac – Cîrjă, Ljubinkovic, Pătraşcu, Vătăjelu – Vandelanoitte, Pleşan, Ferfelea (‘60, Valskis), Sin – Ganea (‘74, Şerban), Curelea (‘82, Cîju). Antrenor: Gabi Balint.
Cartonaşe galbene: Pavel, Wallace (2) / Sin, Ljubinkovic, Vătăjelu, Valskis, Ad. Ionescu.
Cartonaş roşu: Wallace ‘93.
Au arbitrat: Paul Unimatan – Imre Bucsi, Vasile Popescu.
Observatori: Ionuţ Borcan, Silviu Crîngaşu.

Oprescu: Am evoluat mai bine decât adversarii

Antrenorul formaţiei FC Olt Slatina, Dan Oprescu, a afirmat că echipa sa nu merita să piardă acest joc şi că speră în continuare la accederea în play-off. „Am evoluat mai bine decât adversarii, însă am făcut două greşeli care ne-au costat. Ratarea penaltiului şi acel autogol au scris istoria partidei. Păcat de rezultat, pentru că am făcut un joc bun şi puteam obţine mai mult. Suntem la un punct de play-off şi mai sunt trei meciuri până la finalul sezonului regulat. Consider că toate partidele sunt grele şi trebuie să fim concentraţi şi să luăm fiecare meci pas cu pas. Nici un joc nu este dinainte câştigat. Avem şi câteva probleme de lot, dar sper să le rezolvăm până la partida viitoare, de la Motru. Din păcate, Wallace a luat cartonaş roşu şi va lipsi în jocul cu Minerul Motru“, a declarat Dan Oprescu, pentru GdS.

Balint: A fost un meci urât şi vreau să-l uit cât mai repede

La rândul său, tehnicianul CSU, Gabi Balint, a admis că elevii săi nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor din punct de vedere al evoluţiei şi că au obţinut victoria „din întâmplare“. „Am câştigat cu mult noroc. A fost un meci urât şi vreau să-l uit cât mai repede. A fost departe de ce-mi doresc eu şi nu înţeleg de ce, pentru că în afară de Varga a fost aceeaşi echipă din jocul cu Motru. Au căzut fizic şi au pierdut controlul, s-au şi speriat puţin după primele minute în care Slatina i-a luat tare şi… Probabil că nu au avut timp să se refacă în totalitate după jocul cu Motru, iar adversarul a avut o zi în plus. O să stau mâine (astăzi – n.r.) de vorbă cu fiecare şi o să văd ce s-a întâmplat. Mă bucur pentru cele trei puncte, dar jocul nostru trebuie să se schimbe rapid. Azi (ieri – n.r.) am câştigat din întâmplare“, a declarat Gabi Balint, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS