10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPele a trezit gaşca din Bănie

Pele a trezit gaşca din Bănie

http://www.youtube.com/watch?v=WKeLUDlmayM

\n

CS Universitatea Craiova a trecut sâmbătă, pe stadionul „Ion Oblemenco“,  într-o manieră categorică,  scor  6-0,  de Minerul Motru,  într-un meci din epilogul etapei a  18-a din Liga a II-a,  seria  2.  Golurile au fost marcate de Costin Curelea (’14, ’33, ’44),  Cristi Ganea (’3  şi ’83)  şi Viorel Ferfelea (’21).
CSU:  Brac –  Cîrjă,  Ljubinkovic,  Pătraşcu,  Vătăjelu –  Vandelanoitte,  Pleşan (’56,  Cîju ),  Ferfelea (’63,  Valskis),  Varga (’50,  A.  Sin) –  Cr.  Ganea,  Curelea. Antrenor:  Gabi Balint.
Motru: D. Popescu –  Traşcă, Dicu, Nueleanu,  Scânteie – Speroni, Hanu,  Fărcăşanu, Nicoloff (’74,  Cernica), Poenaru (’46, Incălzan) – Trifu. Antrenor:  Gabi Zahiu.
Au arbitrat: Haidiner Denis – Nicolae Chitoiu,  Baluna Dragoş.
La finalul partidei de debut, Gabi Balint, antrenorul CSU Craiova, a spus  că victoria cu Minerul Motru va da moral şi încredere echipei pentru partidele viitoare.
„Sunt mulţumit de modul în care băieţii s-au dăruit la meciul de astăzi (sâmbătă – n.r.). Trebuie să ţinem cont că am întâlnit echipa de pe ultimul loc, dar asta nu înseamnă că este o echipă slabă, ci noi am jucat foarte bine. Mi-a plăcut devotamentul băieţilor,  faptul că au fost concentraţi din primul minut.  Le-am şi spus că trebuie să tragem tare de la început pentru că, dacă înscriem un gol repede, adversarul poate să cadă şi atunci putem să jucăm mult mai lejer.  Am avut multă încredere de la început,  ştiam că va fi un meci frumos“,  a afirmat tehnicianul Gabi Balint.
Acesta a explicat ce l-a determinat să facă schimbările atât de repede: „În repriza a doua le-am cerut să  nu facă prea mult efort, pentru că avem meci miercuri.  Schimbările le-am făcut tot gândindu-mă la meciul acela. Sper să o ţinem tot aşa. Urmează un joc greu cu FC  Olt, de asta vom intra repede în cantonament. Nu are nimeni liber. Îmi place că toţi cei 24  de jucători au stat împreună,  pentru că aşa dau dovadă că formează un grup unit“, a precizat Balint.

Balint, mulţumit de toţi jucătorii

Despre evoluţiile lui Varga şi Pleşan, Gabi Balint a punctat: „Varga şi Pleşan, având experienţă şi jucând în prima divizie,  trebuie să-i ajute şi pe cei tineri să crească şi să dea totul pe teren.  Eu cred că şi Varga,  după problema pe care a avut-o,  a revenit bine –  a dat trei pase de gol, a avut şi acea mare ocazie.  Pleşan a jucat ca un adevărat căpitan,  a condus echipa.  Nu pot să numesc vreun jucător care nu s-a ridicat la un nivel bun. Sincer, unii dintre ei m-au impresionat“.
Gavril Pele Balint a recunoscut că orice meci este important şi spectacolul poate aduce lumea la stadion. „După ce se va încheia sezonul regulat, se va face alt clasament,  cel al play-off-ului. Dar este important să încheiem campionatul pe primul loc pentru moral şi pentru suporteri. Aţi văzut câţi au fost în tribune,  poate că la următorul meci mai vin 1.000  în plus. Şi asta contează foarte mult. Ne-au încurajat, ne-au aplaudat şi băieţii s-au simţit bine,  apreciaţi.  Mie nu-mi place să mă joc cu rezultatele ori să-mi asum anumite riscuri, pentru că un rezultat negativ cu o echipă precum Motru ar fi coborât moralul jucătorilor.  Aşa, acum sunt descătuşaţi,  privesc cu mult optimism următorul joc. Ne vom reface noi până miercuri“,  a mai spus Balint.

Curelea: Nu e important că am marcat eu

Atacantul Costin Curelea a reuşit primul hattrick de când este în Bănie,  însă a pus accent pe victoria echipei,  nu pe reuşitele sale. „Important este că am câştigat, nu că am marcat eu trei goluri. Am jucat ceea ce ni s-a cerut, am făcut şi spectacol. Sper că am mulţumit lumea. Trebuie să privim încrezători către play-off, ne dorim foarte tare să promovăm. Astfel de jocuri ne dau încredere, marcând şi multe goluri, jucând cu aşa entuziasm, se vede că s-a schimbat ceva. Nu mi-am propus niciodată un anumit număr de goluri, îmi doresc să mă văd din nou în liga întâi.  Se vede mâna domnului Balint,  deşi nu am avut timp să facem foarte multe lucruri,  ne-a dat încredere, asta a contat cel mai mult“, a conchis Curelea.

Pleşan vrea să marcheze la Slatina

Căpitanul CS Universitatea Craiova, Mihăiţă Pleşan,  a recunoscut  că vrea să răzbune şansele irosite cu Motru în deplasarea de la Slatina. „A fost un meci foarte bun pentru noi,  cred că diferenţa putea fi şi mai mare. Sperăm să continuăm pe aceeaşi linie şi să dăm cât mai multe goluri în fiecare meci. Mă bucur pentru Curelea, sper să marcheze mereu. Asta e meseria lui, e atacant şi trebuie să înscrie. Eu am ratat câteva şanse,  dar mă voi revanşa în următoarele jocuri.  Am ţinut golurile pentru meciul cu FC Olt. Un egal nu ne mulţumeşte la Slatina,  mergem să câştigăm“, a declarat Pleşan. După această etapă, CS Universitatea Craiova a urcat pe primul loc, cu 35 de puncte,  iar miercuri va evolua în deplasare la Slatina, cu FC Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS