12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDacian Varga, pregătit să debuteze la CSU

Dacian Varga, pregătit să debuteze la CSU

http://www.youtube.com/watch?v=HvZVYJqRCPo

Mijlocaşul Dacian Varga a spus ieri că este pregătit sută la sută să joace primul meci la CS Universitatea Craiova, cel de mâine cu Minerul Motru, programat de la ora 18.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

Fotbalistul Dacian Varga este nerăbdător să debuteze la CS Universitatea Craiova într-un meci oficial. Mijlocaşul în vârstă de 29 de ani a spus ieri în cadrul unei conferinţe de presă că este pregătit să joace în tricoul alb-albastru, iar prima ocazie cu care o poate face este partida de mâine, de la ora 18.00, de pe teren propriu, cu Minerul Motru. „În acest moment, sunt sută la sută pregătit din punct de vedere fizic. Depinde de antrenor dacă va decide să mă folosească în partida cu Motru“, a punctat Varga. Întrebat dacă a avut vreun conflict cu fostul antrenor al echipei, Ovidiu Stângă, mijlocaşul a negat. „Sunt un jucător ca toţi ceilalţi din echipă. Am avut ceva probleme în această iarnă, am fost şi accidentat şi apoi răcit. Din punctul meu de vedere, nu a fost un conflict cu Ovidiu Stângă. La antrenamente mai apar discuţii, e inevitabil, dar nu a fost un conflict între mine şi antrenor“, a explicat jucătorul.
Noul tehnician al CSU, Gavril Pele Balint, a confirmat că va conta pe Varga şi crede că fostul jucător al echipelor Sportul Studenţesc şi Unirea Urziceni nu şi-a spus ultimul cuvânt în fotbal: „Fiecare jucător poate să greşească. Eu îl consider pe Dacian un jucător din grup, şi nu fac diferenţa între el şi ceilalţi componenţi ai lotului. El trebuie să demonstreze că este un bun tovarăş de vestiar. Are titlul de campion al ligii întâi, cucerit cu Urziceni, a evoluat în prima ligă din Rusia şi a făcut-o foarte bine. Dacă a reuşit performanţe cu Dan Petrescu, de ce nu ar face-o şi cu Gabi Balint? Pe Varga îl cunosc de la Sportul şi am mare încredere în el“.

„Sistemul din play-off, foarte prost gândit“

Noul antrenor al celor de la CS Universitatea s-a arătat nemulţumit de sistemul de desfăşurare a campionatului în Liga a II-a: „Sunt nemulţumit de regulament. Nu ştiu cine l-a gândit, dar prost l-a gândit. Normal ar fi fost să conteze toate rezultatele. Pentru că altfel se pot face jocuri atât în ultimele etape, cât şi în play-off“. Balint a dezvăluit că va face câteva modificări în echipă pentru a-i odihni pe unii jucători. „Spectatorii nu o să vadă o mare schimbare în jocul echipei, pentru că astfel de modificări necesită timp. La acest meci, îmi doresc să văd o schimbare în atitudine a jucătorilor. Sincer, mă gândesc şi la meciul de miercuri, cu FC Olt, care, spre deosebire de acesta, poate fi important şi în configuraţia clasamentului din play-off, şi de aceea este posibil să odihnesc doi-trei jucători“, a spus antrenorul.
Ca oricine, Balint vrea să debuteze cu o victorie şi îi este la îndemână, ţinând cont că adversarul va fi modest, ultima clasată, Minerul Motru.
Despre adversar, antrenorul CSU a spus că gorjenii alcătuiesc o echipă incomodă, care se închide bine în defensivă, aşa cum a făcut-o în etapa precedentă, cu ASA Târgu Mureş, când adversarii lor au reuşit greu să găsească calea spre primul gol.

Nu vrea să-şi aducă secund pe prietenii

În ceea ce priveşte structura staff-ului tehnic, Gabi Balint a punctat că este mulţumit de colaborarea cu olandezul Laurens Ebben şi încă nu s-a decis asupra viitorului antrenor secund. Primeşte multe propuneri, dar nu ţine neapărat să-şi aducă „secund“ un prieten care nu are un agajament momentan. „Vreau să iau o decizie cât mai bună în privinţa secundului, aşa că nu mă grăbesc. Primesc multe propuneri, multe telefoane, dar au trecut vremurile când se aducea pe prietenii, pe ideea de a ajuta pe cineva să aibă un job. Laurens, preparatorul olandez, are cunoştinţe tehnico-tactice bune. Aşa că îmi este de un real ajutor şi momentan poate îndeplini rolul de secund. Aş avea nevoie doar de cineva care să se ocupe cu analizele pe calculator, pe care acum le fac eu şi îmi răpesc destul timp“, a mai declarat Balint, care a încheiat spunând că a fost primit cu căldură de fani: „Am ieşit pe stradă şi am dat autografe. Îmi doresc un singur lucru: să aducem cât mai mulţi suporteri la stadion“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS