13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUn punct din 12 pentru Pandurii

Un punct din 12 pentru Pandurii

Vicecampioana României, Pandurii Târgu Jiu, a avut un start slab de an 2014, înregistrând un punct în patru partide din Liga I. Ca urmare a acestor rezultate, echipa pregătită de Cristi Pustai a coborât de pe locul 4, pe poziţia a şasea şi se află la patru puncte distanţă de ultimul loc care ar putea duce în Liga Europa.
În ultima partidă disputată luni seara, Pandurii Târgu Jiu a pierdut pe teren propriu, cu scorul de 1-0, în faţa formaţiei Concordia Chiajna, într-un joc din cadrul etapei a 23-a din Liga I. Unicul gol al meciului a fost marcat de Wellington (‘85).
Pandurii: Gliwa – Unguruşan (’81, Cr. Bud), Bratu, Erico, Momcilovic – Breveeld, Nistor, DiStefano (’73, A. Buleică) – Shamsin (’46, Dos Santos), Giusti, Nicoară.
Chiajna: Râmniceanu – Dima, Leca, Melinte, Bambara – Ispir, Papasterianos – Onduku (’78, Strătilă), Purece (’67, L. Ganea), Serediuc, Wellington (’88, N. Roşu).
Cartonaşe galbene: Unguruşan, Dos Santos / Bambara
Au arbitrat: Marcel Bârsan – Mircea Orbuleţ, Laszlo Bucsi.
Gorjenii au dominat meciul şi au avut chiar două bare, însă, în final, câştig de cauză au avut oaspeţii, care au profitat de o greşeală foarte mare a lui Doru Bratu, acesta lăsând mingea să treacă din postura de ultim apărător, iar Welington a îndeplinit o simplă formalitate. Imediat după reuşita ilfovenilor, spectatorii au început să scandeze: „Grigoraş! Grigoraş!“, făcând aluzie la fostul tehnician al gorjenilor, care a dus echipa în lupta pentru cupele europene. În 2014, Pandurii a pierdut meciurile cu Oţelul Galaţi, scor 0-1, cu Astra Giurgiu, scor 0-2 şi în faţa Concordiei Chiajna, scor 0-1, şi a remizat cu Ceahlăul Piatra Neamţ, scor 1-1.

Pustai nu renunţă

În ciuda eşecului, tehnicianul Cristi Pustai nu a intrat în panică şi este convins că rezultatele pozitive vor veni curând. „Ne îndepărtăm de locul 4. Am pierdut un meci pe care l-am controlat. Avem o criză în faţa porţii. Am reuşit doar un gol în acest retur. Mai sunt de disputat jocuri, ne gândim să facem puncte. Oamenii s-au învăţat cu rezultate, digeră greu insuccesele. Aveam nevoie de această victorie, dar acum vorbim la trecut“, a afirmat antrenorul Cristi Pustai la Digi Sport.
Pe de altă parte, Cristi Pustai nu consideră o soluţie să îşi dea demisia şi speră să obţină toate cele trei puncte în deplasare cu Dinamo. „Asta ne este meseria. Nu am cedat când a fost greu. Ne gândim la meciul cu Dinamo. Nu prea este timp să ne gândim la alte lucruri. Sper să-l integrăm repede pe Giusti. De ieri (duminică – n.r.) a revenit la antrenamente şi Matulevicius. Sper să îl avem pe teren la meciul cu Mediaş. Am mai trecut prin momente grele şi nu cedez, nu demisionez! Mergem să batem la Dinamo“, a mai precizat Pustai.
Ca urmare a rezultatelor slabe din 2014, conducerea executivă şi cea tehnică a clubului Pandurii Târgu Jiu a stabilit blocarea salariilor şi primelor jucătorilor şi staff-ului tehnic până la îndeplinirea obiectivului stabilit: cinci puncte din următoarele trei meciuri.

Matulevicius revine pe gazon în două săptămâni

Atacantul lituanian Deivydas Matulevicius s-a reîntors la antrenamente şi speră să revină cât mai repede într-un joc oficial. „Este foarte plăcut să mă întorc printre colegi, să mă antrenez din nou cu echipa. Acum sunt fericit, trebuie să mai urmez programul meu timp de două săptămâni. Genunchiul meu este bine, nu mai resimt dureri. Acum trebuie să mă pregătesc fizic pentru că nu am mai făcut pregătire fizică de patru luni şi este greu pentru mine. Nu vreau să spun că voi da un anumit număr de goluri, pentru că revin după o accidentare şi este foarte greu. În fiecare meci vreau să dau gol şi să ajut echipa“, a punctat Matulevicius pentru site-ul oficial al clubului.
Deivydas Matulevicius a marcat şase goluri în actualul sezon, fiind una dintre pierderile importante ale antrenorului Cristi Pustai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS