16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportIonescu şi Buşcă au alergat cu gândul la Dănuţ Ceici

Ionescu şi Buşcă au alergat cu gândul la Dănuţ Ceici

Doi dintre atleţii de la CSM Craiova, Marius Ionescu şi Marius Buşcă, au alergat în weekend la prima ediţie a concursului Alba Iulia City Race, o competiţie bine organizată, cu premii totale în valoare de aproximativ 5.500 de euro. Cei doi au luat startul în cursa de 10.000 de metri, ocupând primele două poziţii. Marius Ionescu a câştigat cursa, iar colegul său Marius Buşcă l-a secondat. Ambii au ţinut să-i dedice succesul bunului lor coleg şi prieten Dănuţ Ceici, care se află în perioada de recuperare după ce a fost operat de fractură de femur, în urma unui accident auto petrecut la începutul acestei luni. „Am alergat cu gândul la Dănuţ şi îi dedicăm aceste rezultate, pentru că are nevoie de susţinere morală în această perioadă dificilă. Ne-am fi dorit să fie alături de noi, măcar ca spectator, pentru că el este specializat în probe de sprint. Trebuie să aibă răbdare şi să nu forţeze“, a spus ieri Marius Ionescu.
Maratonistul de la CSM Craiova a spus că pentru el concursul de la Alba Iulia a fost ca un antrenament, unul în care a alergat alături de mulţi prieteni. „Iniţial, nu aveam în program această cursă, dar m-a convins un prieten de la Alba Iulia, Radu Milea, să particip. Am alergat prin cetate, prin pădure, şanţuri, pe munte. Organizarea a fost de nota 10 şi mi-aş dori să facem şi la Craiova cândva un concurs de acest gen. Ar avea numai efecte benefice; promovează mişcarea, oraşul şi sportivii reprezentivi din acea zonă. Este nevoie cam de o jumătate de an să organizezi ca la carte aşa ceva“, a spus cel poreclit „Piciul“. Marius a fost tratat de ceilalţi participanţi ca un mare campion. Alergători de toate vârstele au cerut sfaturi şi s-au fotografiat cu cel mai bun maratonist român în activitate. La sfârşitul acestei luni, mai exact pe 29 martie, Marius Ionescu va participa la Campionatul Mondial de semimaraton.
Alte două atlete din Craiova, Ionela Dincă, de la CS Universitatea, şi Alina Niţuleasa au urcat pe podium. Dincă s-a clasat pe locul doi la 10.000 de metri, cursa fiind câştigată de gorjeanca Elena Moagă, în timp ce Niţuleasa a ocupat locul trei la semimaraton.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS