16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGoge: Vizăm victoria în Zăvoi

Goge: Vizăm victoria în Zăvoi

În ciuda problemelor de tot felul, în lotul echipei FC Universitatea Craiova se regăseşte optimismul, Dragoş Bon şi compania anunţând că vor victoria în derbiul Olteniei, cu CSM Vâlcea, programat sâmbătă, de la ora 11.00, în Zăvoi. Pe lângă optimism, în timpul convorbirii telefonice cu staff-ul tehnic, în autocarul alb-albaştrilor care se îndrepta vineri spre Drăgăşani, unde s-a pregătit echipa, se asculta muzică mobilizatoare, printre cântece numărându-se şi „Oltenia, Eterna Terra Nova“, pe fundal auzindu-se vocile jucătorilor. „Tot timpul ascultăm şi cântăm melodiile noastre, ale echipei, pentru că ne dau o stare de bine şi ne mobilizează“, a explicat Dragoş Bon. Întrebat de confruntarea cu liderul seriei, „principalul“ craiovenilor a punctat că se aşteaptă la un joc greu cu trupa lui Claudiu Niculescu, dar că elevii săi vor lupta pentru victorie. „Ne aşteaptă un joc greu, CSM-ul este o echipă bună, cu pretenţii la promovare, ca şi noi, dar vrem să demonstrăm că suntem în revenire de formă. Cu alte cuvinte, vrem victoria în Zăvoi. Avem un moral bun în ceea ce priveşte CSM Vâlcea, pentru că am jucat de două ori cu ei în acest sezon. Am învins în campionat, la Roşiori, cu 1-0, iar în Cupă am câştigat cu 2-1. În ciuda acestor două victorii, am discutat cu băieţii şi le-am spus că ăsta este un alt meci, pleacă de la 0-0 şi trebuie tratat cu multă seriozitate, pentru că rezultatul va conta în play-off. Nu avem accidentaţi sau suspendaţi, aşa că mergem să jucăm fotbal şi sperăm să obţinem un rezultat pozitiv. Ne dorim foarte mult să vină şi suporterii noştri la meci şi să ne susţină, pentru că avem nevoie de ei“, a declarat Dragoş Bon, pentru GdS.
Fundaşul dreapta al FCU Craiova, Petre Goge, a întărit spusele tehnicianului său. „Va fi greu cu CSM Vâlcea, dar putem câştiga toate cele trei puncte. Eu am jucat la CSM în urmă cu trei ani, dar nu mă leagă nimic. Sper să facem un joc bun“, a declarat Petre Goge, pentru GdS.
La rândul său, preşedintele FCU, Marcel Iancu, a spus că are încredere totală în echipă şi că mizează pe unitatea grupului. „Au fost multe probleme la noi, toată lumea le ştie, şi echipa a trecut prin ele pentru că are un grup unit. Este un factor care ar putea conta şi în meciul cu CSM Vâlcea, în care eu cred că vom obţine cel puţin un punct. Astăzi (vineri – n.r.) a apărut un zvon, probabil tot ca să destabilizeze echipa, cum că ar fi venit antrenor Eugen Trică. Am încredere în antrenorul Dragoş Bon şi în băieţi, şi împreună o vom scoate la capăt“, a punctat Marcel Iancu, pentru GdS.

Niculescu: Să nu cădem în capcană!

Fost idol pe „Ion Oblemenco“ până la plecarea la Dinamo, Cladiu Niculescu, în prezent „principal“ al CSM Vâlcea, şi-a avertizat jucătorii să nu trateze cu superficialitate jocul cu FC Universitatea Craiova, dacă vor să câştige. „O să le spun toată săptămâna şi băieţilor să nu cădem în capcană, să credem că jocul cu FC Universitatea Craiova va fi uşor, gândindu-ne că ei nu au făcut pregătire de iarnă. Craiova s-a antrenat în decursul mai multor săptămâni, are un lot valoros, cu jucători de calitate, consacraţi în Liga I. Ne aşteaptă un joc foarte dificil, ar fi important să câştigăm. Îmi doresc să vină lume multă la meci, să ne susţină ca în jocul cu Mioveni, când suporterii s-au comportat exemplar, au fost al 12-lea jucător şi ne-au împins spre victorie“, a declarat Niculescu, la TV Vâlcea 1. „Clau-gol“ a vorbit şi despre înfrângerile cu FCU de la începutul sezonului: „Nu e vorba de revanşă, noi vrem să acumulăm puncte pentru a ne fi cât mai bine în play-off. Cu o victorie sâmbătă, ne-am consolida locul de play-off şi apoi ne gândim să acumulăm puncte cu contracandidatele la promovare. E o regulă absurdă să se intre în play-off în acest mod, doar cu punctele obţinute contra celorlalte echipe calificate în această fază, normal era să se intre în play-off cu punctajul total. Deocamdată e prematur să facem clasamente, sunt multe echipe care au şanse de calificare, sper să realizăm puncte multe în play-off. Eu am mare încredere că putem realiza promovarea, cu toţii trebuie să sperăm în asta“, a mai afirmat Claudiu Niculescu.
Partida din Zăvoi va fi arbitrată de Dragoş Teodor Dragoş (Constanţa), ajutat de Andrei Constantinescu (Bucureşti), Ionuţ Babadac (Alexandria) şi Andrei Moroiţă (Ploieşti). Observatori au fost desemnaţi Eduard Dumitrescu (Piteşti) şi Nicu Florescu (Sibiu).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS