20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliştii joacă şi pentru micuţa Simona Moanţă

Baschetbaliştii joacă şi pentru micuţa Simona Moanţă

http://www.youtube.com/watch?v=TvTWHAi1XI4

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova va juca sâmbătă, de la ora 19.00, în Sala Polivalentă, cu Gaz Metan Mediaş. Cu prilejul acestei partide va avea loc o campanie umanitară pentru Simona Moanţă, o fetiţă de 11 ani, care a suferit numeroase intervenţii chirurgicale şi acum are nevoie de operaţie pe trahee, pentru a putea respira normal.

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova vor să încheie în forţă această săptămână. După ce miercuri au învins liderul Ligii Naţionale, CSU Atlassib Sibiu (scor 61-50), oltenii primesc sâmbătă, de la ora 19.00, vizita echipei Gaz Metan Mediaş, într-un joc din cadrul etapei a 23-a.
O victorie în disputa cu ardelenii ar aduce formaţiei SCM-U Craiova calificarea matematică în play-off-ul campionatului, cu trei etape înainte de finalul sezonului regulat. Şi acest lucru stă la îndemâna lui Travis Bureau şi a colegilor săi dacă ţinem cont că Gaz Metan Mediaş este o formaţie care are probleme. Lipsa banilor a făcut ca mai mulţi jucători să părăsească clubul, iar antrenorul formaţiei care a evoluat în Eurochallenge în acest sezon mai are la dispoziţie doar opt jucători. „Mediaşul nu mai are nici o şansă să meargă în play-off şi va juca dezinvolt. Mai au opt jucători, au probleme financiare, dar nu trebuie să-i tratăm cu superficialitate. Meciul este la fel de important precum cel cu Sibiul“, a punctat Marius Toma, managerul echipei craiovene. După 22 de meciuri, SCM-U Craiova ocupă locul şase în clasament, cu 36 de puncte acumulate, iar oaspeţii se află pe locul 11, cu 29 de puncte, la cinci puncte distanţă de ultima poziţie ce duce în play-off.
În palmaresul întâlnirilor directe, medieşenii conduc cu 13-1. Craiova s-a impus o singură dată, în sezonul trecut, în tur (scor 82-68).
De altfel, baschetbaliştii din Bănie vor să-şi ia revanşa după ce în campionatul trecut Gaz Metan Mediaş i-a eliminat în sferturile de finală ale campionatului, iar sezonul acesta formaţia din judeţul Sibiu s-a impus după prelungiri (scor 97-88), la finalul unui meci dramatic, controlat în mare parte de SCM-U.

Operaţia costă 10.000 de euro

La partida de baschet va avea loc o campanie umanitară pentru o fetiţă de 11 ani, Simona Moanţă, elevă la Şcoala nr. 18 „Sfântul Dumitru“, care are nevoie urgentă de o intervenţie chirurgicală pe trahee, iar suma necesară ar fi de 10.000 de euro. Traheea fetiţei are diametrul de trei ori mai mic decât dimensiunea normală pentru vârsta ei, motiv pentru care copila respiră cu greutate, iar noaptea are senzaţia de sufocare. Tatăl fetei este dispus să vândă locuinţa unde stau împreună cu bunica, dar cei trei ar rămâne practic fără acoperiş deasupra capului.
Colegii şi profesorii de şcoală ai Simonei Moanţă cunosc povestea şi împreună cu reprezentanţii echipei de baschet SCM-U Craiova au decis iniţierea unei campanii umanitare. Spectatorii care vin la meci pot dona sume de bani pentru susţinerea operaţiei micuţiei Simona, în urnele cu care voluntarii se vor plimba prin tribune.
Cazul Simonei a fost prezentat în Gazeta de Sud, mai întâi în 2013. Fetiţa a luptat încă din primele zile de la naştere pentru viaţa sa, având o malformaţie gravă la inimă. A suferit numeroase intervenţii chirurgicale, perioade în care a respirat prin intermediul aparatelor. Cu banii strânşi anul trecut, în urma campaniei realizate de Gazeta de Sud, cea mai gravă problemă medicală a Simonei a fost realizată: operaţia pe cord.
Săptămâna aceasta, tatăl fetei, Sebastian Moanţă, a declarat în GdS, că Simona are nevoie de această ultimă operaţie pentru a putea duce o viaţă normală.
În Polivalentă se va mai disputa sâmbătă, de la ora 15.30, un meci, de handbal masculin, dintre CS Universitatea Craiova şi Naţional Sighişoara, într-o partidă contând pentru etapa a 17-a din Divizia A, Seria B.

Drăguşin, Bureau şi Seals merg la liceu

Sâmbăta, la ora 10.00, în sala de sport a Colegiului Naţional „Elena Cuza“ din Craiova, va avea loc un eveniment de promovare a baschetului pentru elevii liceului, la iniţiativa Rotaract, cu sprijinul Academiei de baschet „Ionuţ Drăguşin“ şi SCM-Universitatea Craiova. În cadrul evenimentului va avea loc un meci interactiv, între o echipă de baschet a Academiei şi o echipă a liceului. Din program nu va lipsi o demonstraţie făcută de trei dintre cei mai reprezentativi şi îndrăgiţi baschetbalişti de la SCM-U Craiova: Ionuţ Drăguşin, Travis Bureau şi Levar Seals.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS