10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU vrea reabilitarea

CSU vrea reabilitarea

http://www.youtube.com/watch?v=l82jCD98wfo

CS Universitatea Craiova a susţinut ieri, la Sala Polivalentă, o conferinţă de presă, în care căpitanul Mihăiţă Pleşan, preparatorul fizic Laurens Ebben şi directorul general Gheorghiţă Geolgău au vorbit despre partida de mâine, de la ora 11.00, din deplasare, cu UTA Arad, şi despre ultimele evenimente de la club.
Liderul jucătorilor a spus că el şi colegii săi nu au complotat împotriva lui Ovidiu Stângă şi că îl vor sprijini pe preparatorul fizic Laurens Ebben în misiunea acestuia de a conduce echipa în jocul cu UTA. „În numele vestiarului vorbesc şi spun că suntem mobilizaţi să facem un meci bun la UTA şi să ştergem seria negativă pe care am avut-o în ultimul timp. Vrem să demonstrăm că merităm să fim pe primul loc în acest eşalon. Din ce ştiu eu şi ce se întâmplă în vestiar spun că nu noi l-am îndepărtat pe Ovidiu Stângă. Ştiţi cum este, când se întâmplă un eşec, fotbaliştii rămân, iar cel care răspunde este antrenorul. Normal că avem şi noi partea noastră de vină, pentru că nu joacă antrenorul, dar aşa e în fotbal, el răspunde de rezultatele echipei. Pe noi, fotbaliştii, e mai greu să ne schimbi în plin campionat, pe când pe antrenor poţi să o faci. Trebuie să mergem pe drumul cel bun. Este un moment important şi noi trebuie să demonstrăm că suntem capabili să ajungem unde ne dorim, să promovăm în Liga I. Cred că şansele nu sunt compromise şi că vom arăta de la zi la zi mai bine. Laurens este antrenor în prezent şi sper ca sâmbătă să facem o treabă bună împreună. Nu poţi să garantezi că schimbarea de antrenor va aduce şi rezultatele necesare accederii în Liga I. Noi facem tot posibilul să ne îndeplinim obiectivul. Cine va hotărî antrenorul va fi conducerea, iar noi îl vom sprijini, pentru că trebuie să avem din nou stabilitate şi rezultate bune“, a spus Pleşan, nedorind vă vorbească despre „cazul Dacian Varga“.

Ebben va folosi „partitura“ lui Stângă

Preparatorul fizic Laurens Ebben, care va fi „principal“ la meciul cu UTA, a spus că va folosi strategia lui Ovidiu Stângă, pentru că e greu să le schimbi jucătorilor „partitura“ într-un timp atât de scurt. „Este suficient să conduc sâmbătă echipa de pe margine. Nu vreau să mă gândesc la adversar, ci la echipă. Cred că UTA este bună şi trebuie să mă gândesc la cum vom juca noi. Avem o echipă puternică şi trebuie să jucăm ceea ce ştim, pentru a avea rezultate. În Olanda nu există preparator fizic separat, ci toată lumea lucrează ca o echipă. Voi încerca să urmez anumite linii, care probabil au fost anterior. Nu se pot schimba unele lucruri sau jucătorii de pe o zi pe alta. Am fost întristat că domnul Stângă a plecat, este un om extraordinar şi un bun antrenor. Deocamdată, am un contract aici şi nu voi pleca“, a spus Ebben, care a fost ajutat şi de o traducătoare.

„Probabil la începutul săptămânii viitoare veţi cunoaşte noul antrenor“

Prezent la întâlnirea cu mass-media, directorul general Gheorghiţă Geolgău a afirmat, din nou, că nu va fi numit imediat un antrenor, explicând totodată de ce sunt creditaţi Laurens Ebben şi Silviu Lung să conducă echipa la jocul cu UTA: „Ebben împreună cu Silvică vor forma cuplul care va conduce echipa pentru o etapă. Ei au fost foarte apropiaţi de Ovidiu în perioada asta. Nu mi s-ar părea normal ca altcineva să conducă echipa pentru acest joc. Şi eu am carnet de antrenor şi Nae Tilihoi are, însă nu am fost acolo şi nu ar fi normal să vină cineva din afară. Este o listă deschisă cu antrenori olteni, români şi străini. Vom face analiza fiecărui antrenor. Eu, personal, nu am discutat cu nici un antrenor. Probabil la începutul săptămânii viitoare veţi cunoaşte noul antrenor. Am şi zis să nu punem antrenor peste noapte, să măsurăm de nouă ori şi să tai o dată, decât invers“, a spus conducătorul CSU, punctând că Dacian Varga se va antrena separat de echipă, până când va fi adus la parametrii optimi: „Lui Dacian Varga i-a trecut răceala, dar fiind pe antibiotice normal că organismul a avut de suferit. Este un jucător foarte bun, cu reale calităţi. I s-a propus un program separat de pregătire pe care l-a respectat, pentru că era departe de cerinţe. Probabil de săptămâna viitoare, în funcţie de un nou test fizic, antrenorii vor decide dacă va continua tot aşa sau se va alătura lotului“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS