15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGeolgău: Discutăm cu antrenori liberi de contract

Geolgău: Discutăm cu antrenori liberi de contract

http://www.youtube.com/watch?v=CU2sOpgNJkI

Jucătorii echipei CS Universitatea Craiova au avut ieri-dimineaţă o discuţie cu patronatul clubului, la Sala Polivalentă, apoi au efectuat o şedinţă de pregătire pe terenul „Petre Deselnicu“ din Complexul „Ion Oblemenco“, sub comanda lui Silviu Lung şi a preparatorilor fizici Cornel Blejan şi Laurens Ebben. Din „peisaj“ au lipsit secundul Corneliu Papură, care şi-a dat demisia, şi mijlocaşul Dacian Varga, acesta fiind în continuare „pedepsit“ după cearta de săptămâna trecută cu Ovidiu Stângă, el urmând să rămână în afara lotului şi la meciul de sâmbătă, din deplasare, cu UTA Arad.
Directorul general al CSU, Gheorghiţă Geolgău, a afirmat că sunt mai multe opţiuni pentru postul de antrenor, rămas vacant de marţi, după demiterea lui Ovidiu Stângă, dar că nu este grabă în luarea unei decizii. „Până la numirea unui nou tehnician, de pregătirea echipei se vor ocupa Laurens şi cu Silvică Lung. Sunt multe opţiuni pentru banca tehnică. Noi discutăm de aseară (marţi – n.r.) cu foarte mulţi antrenori care la ora asta sunt liberi de contract şi ar putea veni la noi pentru a ne îndeplini obiectivul, pentru că noi ne dorim promovarea în prima divizie. Din păcate, a trebuit luată o decizie cu Ovidiu Stângă, prin care s-a dorit crearea unui şoc la nivelul vestiarului şi de comun acord s-a reziliat contractul. Noi am fost puţin nepregătiţi şi, sincer, eu nu mă aşteptam să se ajungă aici, iar acum suntem în căutări. Nu vă pot da un numele celor vizaţi. Nici Papură nu rămâne, a plecat împreună cu Stângă, şi sunt de apreciat pentru prietenia lor. Nu, nu s-a renunţat la Napoli la presiunea suporterilor. Din câte ştiu eu, Napoli nu a fost prima opţiune a noastră“, a afirmat directorul general al CSU.
Întrebat cum ar „arăta“ CSU cu Ilie Balaci – manager general, Sorin Cârţu – director tehnic şi Emil Săndoi – antrenor principal, Gheorghiţă Geolgău a răspuns: „Ar arăta frumos. V-am zis, sunt mai mulţi candidaţi pentru banca tehnică şi nu vrem să ne grăbim să numim astăzi pe cineva. Cei pe care i-aţi pomenit voi acum sunt craioveni sută la sută, sunt oameni care au dat dovadă de maturitate atunci când s-a apelat la ei şi nu vorbesc doar de perioada când au jucat. Nu ai ce să le reproşezi pentru timpul când au îmbrăcat tricoul alb-albastru. Toţi au şanse egale. Pentru mine, Ilie Balaci reprezintă enorm, pentru ce a făcut el pentru fotbalul românesc şi în special cel craiovean. Cârţu este un fost coleg de-al meu, care s-a implicat direct în promovarea fotbalului craiovean, care a avut rezultate. De asta vă spun că este foarte greu de ales, dar vom avea timp până după meciul de la Arad să decidem cine va fi“, a punctat Gheorghiţă Geolgău.

Petre Grigoraş,
în pole-position

Oficialii CS Universitatea Craiova testează „piaţa“ antrenorilor şi o variantă interesantă o reprezintă Petre Grigoraş şi secundul său, Marian Dinu. Fostul tehnician al pandurilor a confirmat, pentru GdS, tratativele cu CSU, punctând că oferi un răspuns în zilele următoare. „Am avut o discuţie la telefon şi este posibil să am o întâlnire până mâine (astăzi – n.r.) cu cei din club, însă momentan sunt la Constanţa. Am urmărit meciul CSU cu ASA Târgu Mureş, dar nu pot să spun că am fost foarte atent. CSU nu se află cu noi în serie (Farul Constanţa – n.r.) şi m-am uitat relaxat. Atunci nu mă gândeam că există o posibilitate să vin la Craiova. Cunosc mai mulţi jucători care au fost la Sportul, Varga, Curelea, Ferfelea, Patriche, pe cei de la Galaţi, Lujbinkovic şi Cârjă, dar şi pe Pleşan şi Izvoranu. Sunt şi fotbalişti străini aduşi acum pe care nu îi ştiu. De aceea va fi destul de dificil să iau o decizie. Trebuie să văd ce posibilităţi sunt. Dacă este un proiect serios, aşa cum părea la început, este posibil să vin. La Pandurii Târgu Jiu am avut o perioadă frumoasă şi cred că mi-am făcut datoria. Nu este exclus să revin în Oltenia“, a declarat Petre Grigoraş, pentru GdS.
Aseară a ajuns în Bănie, din Dubai, şi Sorin Cârţu, dar acesta a spus, la fel ca şi Emil Săndoi, că nu a fost contactat de nimeni de la CSU şi că este deschis dialogului. „Abia am intrat în casă, dar de când am aterizat la Bucureşti nu am fost căutat de cei de la CSU. Telefonul este deschis, dacă vor să sune. Dacă nu, nu este nici o problemă“, a spus Sorin Cârţu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS