22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBalaci n-ar spune nu CSU

Balaci n-ar spune nu CSU

Fostul mare jucător al Craiovei Maxima, Ilie Balaci, a venit marţi în Bănie „cu ceva treabă“, a vizionat meciurile din Liga Campionilor alături de unul dintre finanţatorii CS Universitatea Craiova, Mihai Rotaru, şi de alţi oficiali ai grupării oltene, dar a punctat că nu i s-a propus să preia echipa. „Aşa este, aseară (marţi – n.r.) am fost la hotel, la Costel Ilinca, alături de vreo 20 de inşi, unii dintre ei de la CSU. La un moment dat, a venit şi Mihai Rotaru, ne-am salutat, m-a întrebat ce fac şi am văzut meciurile din Liga Campionilor cu toţii. Asta a fost tot, nu am discutat nimic despre posibilitatea ca eu să vin la club, asta că văd că se vehiculează numele meu prin presă. Nu spun că nu m-ar interesa, ci doar că nu s-a pus problema. Nu ştiu dacă au făcut bine sau nu prin demiterea lui Ovidiu Stângă şi nu vreau să comentez. Nu ştiu prea multe despre CSU, ci doar rezultatele înregistrate în campionat. Sincer, nu urmăresc foarte atent Liga a II-a. Ştiu că această echipă trebuie să obţină puncte dacă vrea să promoveze, şi să facă spectacol dacă vrea spectatori. Cheia succesului e simplă: ai rezultate şi faci spectacol – vin spectatorii în număr mare la meci, joci cu stadionul plin – se «bat» sponsorii să vină la echipă. Chestia asta este valabilă pentru orice echipă, nu doar pentru CSU. Omul vine la fotbal ca să vadă spectacol, nu un rezultat de 0-0 sau o victorie chinuită cu 1-0. Poţi să câştigi şi campionatul numai cu victorii cu 1-0, dar nu ai rezolvat nimic dacă ai 300 de inşi în tribune. Vă dau un exemplu: Napoli, când juca în Serie C şi făcea spectacol, avea 60.000-70.000 de spectatori, iar acum, în Serie A, cu Roma, stadionul a fost jumătate, pentru că de ceva vreme joacă doar la rezultat. Suporterul simte asta şi uşor-uşor se îndepărtează. În schimb, în campionatul Spaniei sau în Anglia, sunt echipe care joacă şi cu casa închisă, pentru că au şi rezultate şi oferă şi spectacol“, a comentat „Marele Blond“.

Nu mai crede în FCU

Întrebat despre FC Universitatea, „Marele Blond“ a fost destul de „rece“ în declaraţii, punctând că finanţatorul Adrian Mititelu nu are un plan de redresare şi nu întrevede un viitor acolo. „Mai există FC Universitatea Craiova? Eu credeam că a dispărut. Am văzut că nu s-au prezentat la meciul de la Slatina şi că acum au făcut egal cu Bihorul, dar mai multe nu ştiu ce se întâmplă, pentru că Adrian nu lasă pe altcineva să ştie. Nu ştiu ce şanse de promovare are, nu am făcut calculul punctelor pe care le-ar avea în play-off, dar e greu să promoveze în situaţia în care se află. Am văzut că a vorbit şi cu Eugen (Trică – n.r.) să vină antrenor. Am ştiut de la bun început că Eugen nu va accepta să antreneze pe FCU. Ei încearcă acum să se reorganizeze, să vedem ce vor reuşi“, a spus Ilie Balaci.

„Îmi pare rău de Gică Popescu“

Ilie Balaci a vorbit şi despre ultimele evenimente din fotbalul românesc, punctând că nu se aştepta să-l vadă după gratii pe Gică Popescu şi că nu se poate vorbi despre un moment zero decât dacă patronii de cluburi se implică mai mult ca finanţare, şi nu intervin în procesul activităţii sportive. „Pot spune că am rămas surprins când am auzit verdictul în «Dosarul Transferurilor». Nu mă aşteptam să-l văd pe Gică Popescu unde este acum. Îmi pare rău pentru el. Nu ştiu dacă acest lucru va însemna şi un moment zero în fotbalul românesc. Un moment zero va fi doar dacă patronii cluburilor vor dori asta. Ar trebui să investească mai mult, să aloce o sumă importantă la centrele de copii şi juniori în fiecare an, să facă terenuri de calitate şi să-i lase pe specialişti să se ocupe de pregătire. Numai aşa putem progresa, pentru că, spre exemplu, de când s-a reluat campionatul, am văzut doar două meciuri mai bune, CFR – Steaua şi Steaua – Dinamo, în rest au fost destul de slabe“, a spus Ilie Balaci“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS