10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Tensiuni la CSU

Deşi conducerea CS Universitatea Craiova era decisă să-i mai acorde o şansă lui Ovidiu Stângă, finanţatorii grupării oltene, Adrian Andrici şi Mihai Rotaru, nu au mai aşteptat „verdictul“ meciului de sâmbătă, cu UTA, de la Arad, şi l-au chemat ieri după-amiază la ordine, la Bucureşti. După aproximativ o oră de analize şi parlamentări, cele două părţi au ajuns la concluzia că este mai bine să se rezilieze contractul antrenorului. „Ovidiu Stângă a avut o întâlnire cu finanţatorii echipei, s-a făcut o analiză a rezultatelor, şi s-a decis, de comun acord, să se rezilieze contractul antrenorului. Cred că în câteva ore vom şti cine este noul tehnician al echipei. Eu am propus trei nume, dar nu vreau să le fac publice acum“, a declarat directorul general al CSU, Gheorghiţă Geolgău.
La rândul său, antrenorul Ovidiu Stângă a fost afectat de decizia finanţatorilor şi a afirmat că va mai sta în România maximum patru zile, apoi va pleca în Olanda. „Nu mă aşteptam şi nu voiam să se ajungă la reziliere, dar, dacă ei (patronii – n.r.) au decis asta, nu avea rost să mă opun. Au vrut un şoc la echipă, sper să-l aibă şi să-şi atingă obiectivele. Eu am făcut tot ce a depins de mine ca lucrurile să meargă bine şi să avem rezultate bune. Am reziliat contractul de comun acord şi o să-mi văd de treaba mea. Nu avea rost să rămân în cadrul clubului. Acum sunt la Bucureşti, mâine (astăzi – n.r.) mă întorc în Craiova, voi sta trei-patru zile acasă după care voi pleca în Olanda, la familie“, a declarat Ovidiu Stângă, pentru GdS.
„Olandezul“ a preluat-o pe CS Universitatea Craiova în etapa a 5-a din Liga a II-a, seria a 2-a, când era pe locul zece şi avea trei puncte. CSU ocupă poziţia secundă după 16 runde, având 29 de puncte, la egalitate cu liderul CSM Vâlcea. CSU a pierdut doar două jocuri sub comanda lui Ovidiu Stângă, 0-1 cu Gloria Bistriţa şi 1-2 cu ASA Târgu Mureş, şi a remizat de două ori, 0-0 cu FC Universitatea Craiova şi 1-1 cu Olimpia Satu Mare, numărul victoriilor ridicându-se la opt.

Cine vine antrenor?

Odată cu rezilierea contractului lui Ovidiu Stângă au fost vehiculate numele mai multor antrenori pentru banca tehnică a CSU, majoritatea români, fiind vorba despre Sorin Cârţu, Emil Săndoi, Ilie Balaci, Petre Grigoraş, Ilie Stan şi Gabi Balint, dar şi străini, Cristiano Bergodi şi chiar Nicolo Napoli, antrenorul din acte al FC Universitatea. Contactaţi telefonic de GdS, Nicolo Napoli, Ilie Balaci au negat negocierile cu CSU, în timp ce Emil Săndoi şi Sorin Cârţu au afirmat că nu au fost deocamdată chemaţi la discuţii.
„Am citit şi eu pe internet şi am văzut că sunt noul antrenor al CSU. Eu nu ştiu nimic. Întrebaţi-l pe colegul vostru care a scris pe site-ul respectiv. Nu am vorbit cu nimeni de la CSU şi nici nu mă duc acolo. Eu sunt antrenor profesionist şi sunt dispus să discut cu cine este interesat de serviciile mele, dar, momentan, nici nu mi-am încheiat contractul cu FCU. Mititelu l-a confirmat pe Bon ca antrenor principal, pe mine nu m-a sunat să vorbim ca să reziliem înţelegerea… Eu nu ştiu de ce se fac asemenea speculaţii cu CSU“, a declarat Napoli.
„Am venit în Craiova, dar cu alte treburi, nu pentru fotbal“, a spus Ilie Balaci.
Nici Petre Grigoraş nu vrea la CSU, conform GSP, în timp ce Sorin Cârţu este în Dubai. „Nu ştiu nimic, mâine (astăzi – n.r.) vin acasă“, a spus Cârţu, pentru GdS.
„Nu m-a contactat nimeni până acum de la CSU“, a punctat Emil Săndoi.
Până la închiderea ediţiei nu se luase nici o decizie în privinţa numirii noului antrenor. Surse din cadrul clubului susţin că astăzi va fi luată o hotărâre, când în Bănie vor fi prezenţi şi finanţatorii CS Universitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS