6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDrăguşin: După nişte luni oribile, sper la lucruri frumoase

Drăguşin: După nişte luni oribile, sper la lucruri frumoase

Chinul lui Ionuţ Drăguşin, pivotul echipei SCM-U Craiova şi al naţionalei României, a luat sfâşit. Accidentat acum şase luni, la un meci amical la Târgu Jiu, cel mai înalt jucător din România (2,21 metri) a revenit, în urmă cu câteva zile, la antrenamente, alături de colegii săi.
„Sunt în urmă cu pregătirea fizică, cardio, dar mă simt bine. Ca masă musculară sunt foarte mulţumit. Cred că în play-off voi fi la un potenţial de 70-80 la sută, iar în sezonul viitor sută la sută. Port o orteză medicală pentru mai multă siguranţă“, a spus ieri Ionuţ, pentru GdS.
Baschetbalistul de 28 de ani nu mai vrea să-şi amintească de cea mai „neagră“ perioadă din viaţa sa şi i-a mulţumit pentru sprijin kinetoterapeutului Alin Burileanu, omul care l-a ajutat cu recuperarea, la o clinică din Bănie. „Cei de la clinica din Craiova s-au descurcat de minune. Îi mulţumesc lui Alin Burileanu, care şi-a făcut bine treaba. A stat cu mine câte şase ore pe zi, fie că era vorba de 24 sau 25 decembrie, 1 ianuarie sau alte sărbători. Şi rezultatele se văd. Am revenit la antrenamente mult mai repede decât se aştepta toată lumea. Sunt etape din viaţa unui sportiv. Pentru mine a fost o etapă neagră, pe care doresc să o uit cât mai repede. Am avut un sfârşit de an 2013 oribil şi un început de 2014 la fel de urât. Sper ca restul anului să fie cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea“.
Drăguşin regretă că accidentarea sa a atras după ea mai multe transferuri la echipa SCM-U: „Cel mai mare regret al meu este că oarecum din vina mea s-a ajuns aici“.
Acum, pentru că a ieşit soarele şi pentru el, se gândeşte cu optimism la viitor. Le promite suporterilor că va reveni pe teren cu aceeaşi atitudine şi cu dorinţa să ajute echipa craioveană. „Vom avea atitudine, dăruire şi sper că şi victorii. Ne mai trebuie puţin timp şi cred că în play-off vom avea altă faţă. Vom juca alt baschet şi ne vom dărui exemplar. Şapte luni fără nici un meci oficial mi-au creat o stare de teamă, din punct de vedere psihic. Le cer oamenilor să aibă înţelegere faţă de mine şi le promit că nu îi voi dezamăgi. Şi anul trecut am promis că în Polivalentă adversarii noştri vor câştiga greu şi m-am ţinut de cuvânt“.

Astăzi se joacă restanţa cu Sibiul

Cu Ionuţ Drăguşin doar spectator, echipa masculină de baschet SCM-U Craiova va disputa astăzi meciul restant cu CSU Atlassib Sibiu, din etapa a 20-a. Partida, reprogramată la cererea oltenilor, care au avut meci în Liga Balcanică în Israel, se va juca în Sala Polivalentă din Bănie, de la ora 18.00 (în direct la Digisport). „Este un meci foarte important. Avem nevoie de victorie, dar şi de suporteri. Singurul indisponibil este Mihai Gavrilă, care are entorsă şi va sta două săptămâni“, a punctat ieri Marius Toma, managerul echipei craiovene.
CSU Sibiu ocupă locul trei în Liga Naţională, cu 38 de puncte, la fel ca echipa de pe locul doi, sibienii având cele mai puţine înfrângeri dintre toate echipele, patru, şi 17 victorii. SCM-U se află pe locul şapte, cu 34 de puncte (13 victorii, opt înfrângeri). Din sezonul regulat mai sunt de disputat încă patru etape.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS