16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSportivi craioveni la înălţime

Sportivi craioveni la înălţime

\n

La sfârşitul săptămânii trecute au avut loc mai multe competiţii naţionale şi internaţionale la care au participat, cu succes, şi sportivi din Craiova. Spadasina Raluca Sbîrcia a cucerit medalia de bronz la Cupa Mondială de la Barcelona, atletul Marian Oprea s-a clasat pe locul patru la Campionatul Mondial, iar în finalele de Campionate Naţionale atleţii şi judoka au obţinut mai multe medalii.

„Struţul“ a ratat podiumul la mustaţă

Triplusaltistul Marian Oprea a fost foarte aproape să urce pe podium la Campionatul Mondial de Atletism în sală de la Sopot (Polonia). Sportivul legitimat la CSM Craiova s-a clasat, duminică seară, pe locul patru în finala probei, pierzând dramatic medalia de bronz. „Struţul“, unul dintre favoriţii la podium, a ratat medalia pentru trei centimetri, după un final de concurs plin de suspans.
Ultima săritură a lui Marian a fost şi cea mai bună a sa, măsurând 17,21 metri. Numai că, spre ghinionul lui, românul a fost depăşit de un cubanez, Pichardo, care a forţat şi a sărit 17,24 metri. După trei rotaţii, „Struţul“ avea medalia de bronz asigurată. Prima sa săritură a fost egală cu cea din calificări, măsurând 17,02 metri, a doua nu a mai fost aşa de grozavă, 16,34 metri, iar a treia a fost depăşită. A urmat o nouă săritură depăşită, iar a cincea, ultima, a fost cea mai bună, 17,21 metri, dar insuficientă pentru a urca pe podium. Campion mondial a devenit cubanezul Ernesto Reve, cu 17,33 metri, urmat de rusul Liukman Adams tot cu 17,33 metri, dar cu o medie mai slabă.  Locul patru obţinut de Oprea a reprezentant cea mai bună clasare pentru delegaţia României prezentă la Sopot, în afară de „Struţ“ nici un alt atlet român nereuşind să acceadă în finală. La ultimele trei ediţii ale CM de sală, Marian Oprea a ocupat locurile 4, 5 şi 6.

Bronz de Barcelona pentru Raluca Sbîrcia

Spadasina Raluca Sbîrcia, cea mai bună sportivă din judeţul Dolj în 2013, s-a obişnuit cu podiumurile marilor competiţii internaţionale. Sportiva de la CS Universitatea Craiova, antrenată de Mircea Alecu, a obţinut duminică, medalia de bronz cu echipa României la etapa de Cupă Mondială de la Barcelona. Ana Maria Brânză, Simona Pop Deac, Maria Udrea şi Raluca Sbîrcia au învins în finala mică echipa SUA, cu scorul de 23-22, liderul echipei, Ana Maria Brânză reuşind tuşa decisivă.
În semifinale, selecţionata pregătită de Octavian Zidaru a fost învinsă de Rusia, cu 35-20.
Este al doilea podium pentru România în etapele de Cupă Mondială din 2014, după aurul de la Doha, din ianuarie.

Judokanele Doană
şi Văcaru, medaliate
la tineret

Două dintre judoka de la CS Universitatea Craiova au obţinut medalii la Campionatul Naţional de tineret (U23), desfăşurat în weekend la Drobeta Turnu Severin. Amalia Doană şi Floriana Văcaru au intrat în posesia medaliilor de argint, la categoriile de greutate 48 kg, respectiv 70 kg. Tot la Severin s-a desfăşurat şi faza de zonă a Campionatului Naţional, categoria U16, iar de la cele trei cluburi craiovene – LPS „Petrache Trişcu“, CSM şi CS Universitatea – s-au calificat 20 de copii. Aceştia vor lupta pentru medalii pe 4 aprilie, când va avea loc finala, la Oneşti. Până atunci, Amalia Doană şi alţi colegi vor lua startul la etapa de zonă rezervată juniorilor, la Ploieşti.

Neagu a luat potul
cel mare

La Bucureşti s-a desfăşurat Campionatul Naţional de atletism în sală Masters (veterani), iar un craiovean, Adrian Neagu, recordman naţional în mai multe probe, a câştigat premiul cel mare al competiţiei, pentru performanţele realizate. Neagu, care este legitimat la CS Universitatea Craiova, a concurat la categoria 60 de ani şi a venit din Capitală cu trei medalii de aur, obţinute în probele de 60 metri plat, triplusalt şi săritura în lungime. Conform tabelei internaţionale de punctaj, rezultatele craioveanului au fost cele mai valoroase din tot concursul, Neagu obţinând punctaj maximum, dar şi un premiu în valoare de 2.500 de lei.
Alţi doi sportivi de la CS Universitatea Craiova au fost medaliaţi la Naţionalele de sală. Ilie Marian (categoria 45 de ani) a obţinut două medalii, aur la 60 metri plat şi argint la 200 metri, iar Mircea Alexandrescu (categoria 40 de ani) a cucerit aurul în trei probe: 400 m plat, 800 de metri şi 1.500 de metri.
CSM Craiova a avut trei atleţi pe podium. Florinel Dobre (categoria 40 de ani) a câştigat patru medalii, aur la 200 de metri şi bronz la 60 m, 400 m şi lungime, Ion Ionaşcu (categoria 60 de ani) s-a impus la 3.000 m, iar Angela Minculescu (categoria 75+) a luat aurul în proba de aruncarea greutăţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS