16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM, aproape de o remiză în Capitală

SCM, aproape de o remiză în Capitală

Handbalistele de la SCM Craiova au fost foarte aproape să revină măcar cu un punct din deplasarea de la CSM Bucureşti, dar până la urmă elevele lui Carmen Amariei au fost învinse, ieri, la două goluri diferenţă, scor 25-23 (15-15).
Meciul din cadrul penultimei etape din sezonul regulat, a fost atractiv pentru spectatori, cu câteva execuţii individuale remarcabile.
SCM Craiova a început bine jocul, iar în minutul 20 conducea cu 13-9, aruncările lui Tivadar, Han, Dincă, Ianaşi şi Cioaric având ţintă sigură.
În ultimele şase minute ale primei părţi, oltencele nu au mai reuşit să înscrie, iar gazdele, pregătite de daneza Mette Klit, au egalat.
Şi în debutul reprizei secunde a urmat un forcing al celor de la CSM Bucureşti, echipă în componenţa căreia se regăsesc numeroase jucătoare din naţionala României – portarul Talida Tolnai, Oana Manea, Cristina Vărzaru, Patricia Vizitiu etc.
Dacă în minutul 37 CSM Bucureşti conducea cu 20-16, zece minute mai târziu, Mihaela Tivadar, la cel mai bun meci al său de când s-a transferat la Craiova, a restabilit egalitatea, scor 21-21.
CSM s-a desprins din nou la două goluri diferenţă, profitând de atacuri ratate ale echipei oltene. Aceeaşi Tivadar a executat fără greşeală o aruncare de la 7 metri, iar cu opt minute înainte de final, când gazdele conduceau cu 23-22, meciul era deschis oricărui rezultat.  
Ucraineanca Glibko a punctat pentru 24-22, Tivadar a replicat în minutul 54, dar acesta a fost ultimul gol la oltencelor, care în ultimele minute de joc şi-au trecut în cont doar ratări. Aceeaşi Glibko, de neoprit, a închis meciul în minutul 57, cu al zecelea său gol. Şi Mihaela Tivadar a marcat tot zece goluri.
Pentru SCM Craiova au evoluat: Ionica Munteanu – Cătălina Cioaric (1), Anca Amariei, Roxana Han (5 goluri), Nicoleta Dincă (3), Mihaela Tivadar (10), Andreea Ianaşi (4), Andreea Pătuleanu, Carmen Ilie şi Roxana Joldeş.  
În ultima etapă din sezonul regulat, programată sâmbătă, SCM Craiova va juca pe teren propriu cu HCM Roman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS