6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUn joc din patru în Polivalentă

Un joc din patru în Polivalentă

Patru dintre echipele craiovene evoluează în acest weekend, însă doar baschetbaliştii au meci în Polivalentă, restul formaţiilor urmând
să joace în deplasare.

Iubitorii de sport din Sala Polivalentă pot vedea doar o singură partidă în Bănie, sâmbătă, de la ora 19.00, atunci când evoluează baschetbaliştii de la SCM „U“ împotriva ultimei clasate, Concordia Chiajna. Este un joc la discreţia craiovenilor, tehnicianul Milan Nisic urmând să menajeze mai mulţi jucători. Acest lucru a fost confirmat de managerul secţiei de baschet, Marius Toma, care a recunoscut că vor fi decisive ultimele două partide. „Concordia Chiajna este o echipă modestă a campionatului şi ne interesează să câştigăm şi să nu avem jucători accidentaţi. Vom menaja sportivii mai obosiţi şi vom da şansa tinerilor să se afirme. Ne vom concentra atenţia asupra ultimelor două jocuri din campionat, cu Atlassib Sibiu şi cu Gaz Metan Mediaş, pe care trebuie să le câştigăm. Obiectivul pentru acest final de sezon regulat este să terminăm pe o poziţie cât mai bună pentru a avea un culoar mai bun în play-off“, a afirmat Marius Toma, pentru GdS.
Partida dintre SCM-U Craiova şi Concordia Chiajna se anunţă dezechilibrată, oaspeţii reuşind o singură victorie în 21 de etape. În jocul tur, alb-albaştrii s-au impus cu 93-67 şi va fi un nou moment ca spectatorii prezenţi în Sala Polivalentă să ceară din nou ca baschetbaliştii din Bănie să le dea suta de puncte, aşa cum s-a întâmplat cu Farul Constanţa. Preţul unui bilet este de cinci lei, dar plătesc doar bărbaţii, pentru că femeile pot intra gratis, pentru că este 8 Martie. Şi copiii sub 14 ani au gratuitate.
Tot sâmbătă, dar de la ora 14.00, baschetbalistele de la SCM-CSS Craiova, aflate pe ultimul loc, evoluează pe terenul liderului ICIM Arad. În partida-tur, arădencele s-au impus categoric cu 87-54.

La volei şi handbal pornesc cu şansa a doua

Într-un alt joc, voleibalistele de la SCM-U se deplasează la Lugoj, pentru partida cu CSM, din localitate. Meciul, care va începe la ora 18.30, se anunţă foarte greu, chiar dacă în tur oltencele au câştigat la Lugoj. De atunci s-au schimbat multe, iar în retur CSM Lugoj a învins cu 3-2. De asemenea, antrenorul Berthold Văsuică şi-a dat demisia, de echipă urmând să se ocupe „secundul“ Alexandru Cosma. Duelul cu CSM Lugoj va avea trei acte: două în deplasare, şi unul pe teren propriu. Dacă SCM-U se va impune, s-ar salva de la retrogradare şi ar evolua pentru celelalte locuri din clasament, în caz contrar vor urma o confruntare cu Rapid, în care se va decide formaţia care va rămâne în Divizia A1.
Ultima echipă de sală din Craiova care evoluează în weekend este cea de handbal feminin. Fetele pregătite încă de Carmen Amariei au un meci foarte greu, duminică, în deplasare, de la ora 11.30 (Digi Sport), cu CSM Bucureşti, care mai speră să ajungă în play-off-ul Ligii Naţionale. De partea cealaltă, SCM Craiova încearcă să îşi consolideze poziţia a noua, în faţa grupării Neptun Constanţa, care are două meciuri relativ uşoare până la finalul sezonului regulat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS