22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFamilia Sorescu, medalii de aur la aruncări

Familia Sorescu, medalii de aur la aruncări

Doi dintre atleţii craioveni, soţii Cosmin şi Ileana Sorescu, au adus marţi două titluri naţionale în vitrina clubului CSM Craiova. Aceştia au participat la Campionatul Naţional de aruncări, seniori, iar cuplul de succes din Bănie nu a avut rivali pe măsură.
Cosmin Sorescu s-a impus în proba de aruncarea ciocanului, cu o aruncare care a măsurat 62,75 metri, la diferenţă destul de mare faţă de ocupantul locului doi, care a aruncat doar 57,16 metri.
După retragerea din activitate a multiplei campioane la aruncarea discului Nicoleta Grasu a venit rândul craiovencei Ileana Sorescu să câştige medalia de aur. Cea mai bună aruncare a Ilenei a măsurat 50,53 metri, cu aproximativ patru metri mai mult faţă de ocupanta locului secund.
„Suntem mulţumiţi că am reuşit să ne menţinem la un nivel înalt şi în acest an. Am adăugat încă două medalii de aur în vitrina cu trofee şi sperăm să mai plusăm cu noi distincţii şi la campionatul naţional din vară“, a declarat Cosmin Sorescu.

„Struţul“ a plecat la Sopot

Sportivii care vor reprezenta România la Campionatul Mondial de atletism în sală, din perioada 7-9 martie, au plecat ieri la Sopot (Polonia), locul de desfăşurare al întrecerii. Craiova va fi reprezentată de triplusaltisul Marian Oprea, de la CSM Craiova. „Struţul“ are şanse mari să urce pe podium dacă ţinem cont de rezultatele înregistrate de vicecampionul olimpic în 2014. Obiectivul sportivului originar din Piteşti la acest CM este clasarea în primele şase locuri. Atletul de la CSM Craiova va concura sâmbătă în calificări, iar duminică este programată finala.
„Totul este în regulă, pregătirea a mers conform planului. Nu am întâmpinat probleme de natură medicală şi aştept cu nerăbdare să concurez. Pentru început, obiectivul va fi accederea în primii şase, dar, în funcţie de conjunctură, voi încerca să urc cât mai sus în clasament“, a declarat ieri Marian Oprea pentru site-ul oficial al clubului craiovean. Din delegaţia României vor mai face parte încă zece atleţi: Anca Heltne (aruncarea greutăţii), severineanca Ancuţa Bobocel (3.000 metri), Bianca Răzor, Mihaela Nunu, Sanda Belgyan, Andreea Panainte, Adelina Pastor, Camelia Gal (ştafeta 4×400 metri), Mihai Donişan (săritura în înălţime), Ioan Zăizan (1.500 metri).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS