14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBurleanu - de la minifotbal, la fotbalul mare

Burleanu – de la minifotbal, la fotbalul mare

Fotbalul românesc este în pragul unui nou început de drum. După ce Gino Iorgulescu l-a detronat pe Dumitru Dragomir din funcţia de preşedinte al LPF, ieri, în cadrul Adunării Generale de la Casa Fotbalului, s-a produs modificarea şi la nivelul conducerii Federaţiei Române de Fotbal. În lipsa lui Gică Popescu, condamnat la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare în Dosarul Transferurilor, cei cinci candidaţi la şefia FRF au luptat cum au ştiut mai bine să obţină voturile membrilor afiliaţi, în sală regăsindu-se 173 din 224. După primul scrutin au ieşit din „joc“ Gheorghe Chivorchian, Marcel Puşcaş şi Sorin Răducanu, în timp ce Vasile Avram şi Răzvan Burleanu (foto) au rămas în lupta decisivă, obţinând 59, respectiv 72 de voturi. În cele din urmă a avut câştig de cauză Răzvan Burleanu, conducătorul Federaţiei de Minifotbal obţinând 113 voturi, Vasile Avram având doar 58, existând şi două abţineri.
„Fotbalul va câştiga. Hai, România!“, a spus Avram, în timp ce noul „naş“ a şi trecut la eliminarea rivalilor săi: „Domnule Kassai, mâine pe biroul meu aştept demisia dumneavoastră, asta ca să nu fiu pus în situaţia de a fi primul om pe care îl dau afară“. „Este o onoare şi o responsabilitate, de care promit că mă voi achita. V-am promis echidistanţă şi am adus lângă mine oameni care n-au legătură cu grupurile de interese. În două zile ne vom apuca de treabă. În următoarele zile ne vom contura echipa. Voi fi un preşedinte pentru toţi şi vă mulţumesc celor care m-aţi susţinut. Până la urmă, revoluţia de care domnul Sandu se temea şi a luat-o în zeflemea, s-a produs. După 24 de ani, cât a durat domnia lui Ceauşescu, FRF a ajuns o instituţie gri. Alegerile de astăzi (ieri – n.r.) transmit un mesaj puternic către societate: cei care m-au votat au ales principiile. Din acest moment, FRF se orientează spre Occident. Peste două zile vom avea şi o conferinţă de presă în care vom anunţa noua organigramă“, a declarat Răzvan Burleanu (29 de ani), imediat după ce a fost numit în funcţia de preşedinte al FRF. Din echipa acestuia va face parte cu siguranţă Aurică Ţicleanu, care l-a susţinut pe toată durata campaniei.

Mircea Sandu, consolat cu funcţia de preşedinte de onoare

În cadrul şedinţei de ieri, Mircea Sandu a fost ales preşedinte de onoare al FRF, fiind votat pentru această funcţie de aproape toţi membrii prezenţi la Adunarea Generală, singurul oponent fiind finanţatorul echipei FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu. „Vă mulţumesc că mă onoraţi cu această distincţie de a fi preşedinte de onoare al FRF. Sunt la dispoziţia dumneavoastră, a fotbalului. Uşa mi-e deschisă ca întotdeauna, chiar şi domnului Mititelu“, a declarat Sandu, care a făcut câteva remarci „siropoase“ la adresa finanţatorului craiovean de-a lungul şedinţei.
„Pentru mine, ziua de azi reprezintă un final de mandat, cu bune şi cu rele, cu împliniri şi neîmpliniri. Personal, privesc în urmă cu mândrie şi mi-aş dori să facă asta şi succesorul meu. Nu contest că au existat şi eşecuri, pe care mi le asum“, a completat Mircea Sandu, care va beneficia de o rentă viageră de 6.250 de euro pe lună.
În cadrul AG s-au stabilit noi membri de onoare ai FRF, fiind vorba despre: Emeric Dembrovschi, Cornel Dinu, Dumitru Dragomir, Florin Halagian, Ioan Igna, Florea Ispir, Mircea Lucescu, Nicolae Lupescu, Ion Pârcălab, Lajos Sătmăreanu, Vasile Zavoda, Necula Răducanu. Toţi membrii de onoare în viaţă vor primi o rentă viageră începând cu 5 martie.
S-au acordat titluri de membri de onoare post-mortem şi fostelor glorii: Ion Oblemenco, Zoltan Crişan, Costică Ştefănescu, Ion Alecsandrescu, Alexandru Apolzan, Iuliu Baratki, Silviu Bindea, Iuliu Budola, Rudofl Burger, Valeriu Dăniloiu, Gheorghe Ciolac, Dan Coe, Gheorghe Constantin, Mircea David, Ştefan Dobay, Nicolae Dobrin, Florea Dumitrache, Ion Dumitrescu, Zoltan Farmati, Augustin Juhasz, Michael Klein, Nicolae Kovacs, Ştefan Kovacs, Mihai Mocanu, Ion Munteanu II, Ilie Oană, Titus Ozon, Cornel Pavlovici, Iosif Petschowski, Corneliu Popa, Gheorghe Popescu I, Ladislau Ratinschi, Andrei Rădulescu, Ştefan Sameş, Graţian Sepi, Valentin Stănescu, Nicolae Tătaru I, Emerich Vogl şi Aurel Buga.

Soarta CSU Craiova,
la mâna juriştilor

În cadrul şedinţei de ieri s-a pus în discuţie şi dezafilierea clubului Poli Timişoara, care a primit o amânare, cât şi afilierea CS Universitatea Craiova la FRF. Întrucât gruparea din Bănie nu a primit suficiente voturi, s-a decis ca trupa antrenată de Ovidiu Stângă să rămână cu o afiliere provizorie, cazul său urmând să se decidă la nivel juridic la FRF, separat.
Directorul general al CS Universitatea Craiova, Gheorghiţă Geolgău, a afirmat că nu-şi face griji în privinţa continuităţii clubului în fotbalul românesc. „Eu, nefiind prezent la Adunarea Generală, deoarece, conform regulamentului trebuie să ai şase luni ca şi funcţie într-un anumit club, l-am delegat pe Felix Grigore la şedinţa de astăzi de la FRF. Atâta timp cât FRF a oferit vara trecută oraşului Craiova un loc în Liga a II-a este un lucru normal din punct de vedere juridic să fim aici. Nu văd ca după şapte-opt luni de ce ar vrea FRF să retragă acest green-card pe care l-a dat oraşului, mai ales că aţi văzut şi voi ce program, ce plan am făcut pentru a merge la drum. Aşteptăm acum din punct de vedere juridic al FRF să se exprime clar ce ne cer. Decizia de astăzi ne dă dreptul în continuare să participăm la competiţie, aşa că plecăm spre Satu Mare cu dorinţa de a învinge şi de a ne păstra un loc care să ne permită promovarea la sfârşitul sezonului. Vom urma căile regulamentare, pentru că totul depinde de regulament“, a declarat Gheorghiţă Geolgău.

FCU jubilează

Preşedintele FC Universitatea Craiova, Marcel Iancu, a fost foarte bucuros la aflarea noului preşedinte al FRF, fiind convins că Răzvan Burleanu va face curăţenie în fotbal. „Noi l-am susţinut pe Burleanu pentru că am crezut în programul lui de revigorare a fotbalului. Acum ne aşteptăm să ia atitudine faţă de CSU, care participă ilegal în campionatul Ligii a II-a. Sperăm să revină totul la normalitate în ceea ce ne priveşte, să nu mai jucăm pe la Severin şi să ne antrenăm pe unde apucăm. Trebuia să se facă lumină şi la FRF“, a declarat Marcel Iancu, pentru GdS.

Afaceri cu funcţia la înaintare

Răzvan Burleanu a făcut afaceri personale în numele Federaţiei de Minifotbal pe care a condus-o până să preia frâiele FRF, după cum arată o anchetă realizată de jurnaliştii de la Rise Project. Aceştia au demonstrat cum Burleanu s-a folosit de funcţie pentru a face loc afacerilor pe care le deține în domeniul bazelor sportive. Detalii despre afacere găsiţi la adresa: http://www.riseproject.ro/articol/razvan-burleanu-candidat-la-sefia-frf-afaceri-personale-in-numele-federatiei-de-minifotbal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS