6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIncompetenţă în formă continuată la SCM Craiova

Incompetenţă în formă continuată la SCM Craiova

\n

Handbalul craiovean a primit o palmă umilitoare luni. Echipa feminină SCM a suferit a doua înfrângere „la masa verde“ în acest sezon, de fiecare dată fiind vorba despre gafe organizatorice. Culmea, în club sunt angajaţi doi oameni care se ocupă de probleme organizatorice la handbal, dar vinovatul de prejudiciul adus rămâne necunoscut.

În conferinţa de presă dinaintea partidei cu HCM Baia Mare, antrenoarea echipei feminine de handbal SCM Craiova, Carmen Amariei, chema craiovenii la Sala Polivalentă cu promisiunea că „echipa va încerca să ofere un spectacol handbalistic“.
Luni seară, pe o vreme ploioasă, aproximativ 2.000 de spectatori au ales să vină la meci, unul în care formaţia locală, aflată pe locul 9 în Liga Naţională, primea vizita liderului, o echipă cu multe vedete, principala favorită la câştigarea titlului de campioană.
La ora 19.30, când jocul ar fi trebuit să înceapă, unul dintre arbitri a luat în mână un carnet şi a constatat că jucătoarele din Bănie nu au viza medicală valabilă. Doctorul şi cele două asistente prezente la faţa locului au explicat că pot pune o viză provizorie, dar, după ce au sunat un reprezentant al Federaţiei, cei doi arbitri au anunţat că meciul nu se poate disputa.

„De ce, tati, nu se mai joacă?“

Anunţul crainicului a stârnit nemulţumire în rândul spectatorilor, mai ales că echipa oaspete nu a acceptat să joace un meci amical, aşa cum se mai întâmplă de obicei. Supăraţi, oamenii din tribune au început să huiduie şi să ceară demisia celor vinovaţi.
Oamenii au plecat nervoşi, trişti, unii chiar cu lacrimi în ochi. Un exemplu grăitor este postarea unui spectator, Gabriel Ionescu, pe un site de socializare: „Astă-seară, în Sala Polivalentă, 200 de copii şi încă 1.800 de adulţi au venit să vadă un meci de handbal. Fetiţa mea de 11 ani care face handbal era cu lacrimi în ochi şi mă întreba «De ce, tati, nu se mai joacă?». N-am putut să-i spun adevărul. I-aş fi răspuns astfel: pentru că sunt oameni care se joacă de-a sportul pe banii craiovenilor. Sincer nu meritam aşa ceva!“.

După încheierea meciului, Sala Polivalentă (gazda competiţiei, nu şi organizatoarea) a anunţat că spectatorii care au achiziţionat bilete pentru meciul cu Baia Mare trebuie să se prezinte la casa de bilete a sălii (între orele 10.00 şi 18.00), pentru a primi contravaloarea biletului. Oamenii trebuie să facă dovada cu jumătatea de bilet rămasă la intrare.

Conform regulamentului, pentru că nu au avut viza valabilă pe carnetele jucătoarelor, SCM Craiova a pierdut partida cu HCM Baia Mare „la masa verde“ (scor 10-0) şi în plus a fost penalizată cu un punct. Este pentru a doua oară în acest sezon când formaţia din Bănie pierde un joc „la masa verde“, după ce în prima etapă s-a întâmplat acelaşi lucru, la partida cu HC Zalău. Atunci meciul s-a încheiat la egalitate (scor 23-23), dar, ulterior, comisiile federale au dat meci pierdut cu 10-0 pentru SCM, pe motiv că antrenoarea Carmen Amariei trimisese în teren o jucătoare legitimată neregulamentar, pe sora sa, Anca Amariei.
Problema legată de legitimarea Ancăi Amariei, nici până acum nu a fost desluşită, motivele invocate, neoficial, fiind necunoaşterea regulamentelor şi lipsa de comunicare. Grav este că sarabanda erorilor a continuat. Altă jucătoare care a avut aceeaşi problemă, cu legitimarea, Alexandra Haşegan, nu a putut evolua o perioadă bună de timp până nu i s-a plătit taxa de legitimare.
Apoi, săptămâna trecută presa a fost informată că singura jucătoare străină din lotul craiovean, Iulia Snopova, principala marcatoare, nu poate să mai joace, momentan, deoarece i-a expirat viza de şedere în România. La acestea adăugăm un răspuns negativ la un memoriu făcut de oltence împotriva unei jucătoare de la „U“ Jolidon Cluj. Interesant este că răspunsul la memoriu a fost aflat de presă, care a sunat la comisiile abilitate, dar la clubul SCM nu a ajuns nici până acum un act oficial, deşi a trecut aproape o lună de la judecarea cazului.
De la echipă au plecat Alexandra Gogoriţă, după neînţelegeri cu antrenoarea, apoi Ionela Goran, „stâlpul apărării“, care a rămas însărcinată.

Tanţa: Până acum am fost bună pentru Carmen

Revenind la problema vizelor medicale, ieri am încercat să aflăm cine este răspunzător de lipsa parafei de pe carnete, însă fiecare din cei implicaţi are propria versiune. Aşa cum am scris săptămâna trecută, când a fost problema Iuliei Snopova, la echipă sunt angajaţi nu unu, ci doi organizatori de competiţii. Din câte am înţeles, Tanţa Florescu nu s-a mai ocupat de acte din 7 februarie, atunci când antrenoarea a trecut-o pe „tuşă“ şi a înlocuit-o cu Cornel Vasile. O întrebare la care aşteptăm răspuns este: dacă jucătoarele au mers la Policlinica Sportivă în luna ianuarie şi au făcut obişnuitul control medical, de ce nimeni nu s-a îngrijit să facă o formalitate, şi anume, să meargă să pună ştampila pe carnete? Ca o ironie, vizele anterioare expirau chiar luni, 3 martie, dar la ora 16.30! „Aşa le trebuie, dacă au renunţat la mine! Până acum am fost bună pentru Carmen Amariei, acum nu mai sunt?“, a spus Tanţa Florescu, la scurt timp după încheierea meciului, în timp ce noul organizator de competiţii, Cornel Vasile, nu a răspuns la întrebarea dacă toate carnetele jucătoarelor au fost la el sau la altcineva. Surse din anturajul clubului au susţinut că săptămâna trecută, când ar fi trebuit vizate, carnetele au stat la Carmen Amariei. Motivul? Nu l-a spus nimeni.

Primăriţa i-a invitat cu demisiile, dar doar Bălan a acceptat

Situaţia de luni seară a înfuriat-o pe Lia Olguţa Vasilescu. Primarul Craiovei, care până acum nu a discutat despre de activitatea de la SCM Craiova, i-a invitat pe conducătorii clubului SCM, Bogdan Bălan şi Ion Popescu, dar şi pe antrenoarea Carmen Amariei la primărie, cu demisiile.
Ieri-dimineaţă doar directorul Bogdan Bălan s-a prezentat la primărie cu demisia, dar edilul-şef nu s-a aflat în instituţie. Primele ore ale dimineţii i-au găsit pe directorul adjunct Ion Popescu şi pe antrenoarea Carmen Amariei la serviciu, la sediul clubului. Antrenoarea a considerat că nu are de ce să renunţe la postul său. „Este un complot împotriva mea. Eu mereu i-am susţinut pe toţi. De mult timp simt că anumite persoane vor să plec. Mereu am răbdat şi am ascuns totul în faţa fetelor să nu sufere echipa. Sunt o fire optimistă şi mereu am spus că va fi bine şi totul se va rezolva“, s-a destăinuit Carmen Amariei, în spatele uşilor închise, fostului şi actualului organizator de competiţii, Tanţa, pe de o parte, şi Cornel Vasile, de partea cealaltă. Directorul adjunct Ion Popescu vrea să prezinte primarului punctul său de vedere.

Dobeanu: Noi am muncit pentru handbal, alţii îşi bat joc

Sevastian Dobeanu, unul dintre antrenorii de handbal prezenţi meci de meci în Polivalentă, şi-a exprimat ieri dezamăgirea despre situaţia actuală din handbalul craiovean. Fostul tehnician al echipei masculine CS Universitatea Craiova a punctat că avea un carneţel în care ţinea evidenţa cartonaşelor, a suspendărilor, a vizelor medicale etc. Asta ca o replică la ce spusese, luni seară, antrenoarea Carmen Amariei, cum că nu este treaba ei să se ocupe de viza medicală. „Eu aveam un carnet în care îmi notam totul. Antrenoarea de la SCM trebuia să aibă controlul asupra acestor probleme. Ea se scuză, dar asta o acuză. Pentru ce se întâmplă acum este o neruşinare din partea celor ce conduc acest club“, a spus Dobeanu. Acestuia nu-i vine să creadă în ce situaţie a ajuns handbalul din Craiova: „Noi am muncit pentru handbalul craiovean şi alţii îşi bat joc. Am avut un sentiment de revoltă, la fel ca şi alţi oameni de handbal din oraş care au asistat la «meci». Carmen Amariei şi-a adus protejatele. Fostul antrenor secund al echipei în sezonul trecut, Gore Albici, a plecat plângând de la sală. Nu îi venea să creadă cum o echipă pe care el şi Bogdan Burcea o salvaseră de la retrogradare în ultimii doi ani, cu bani mult mai puţini, se zbate din nou în mediocritate. Acum au Polivalentă, noi jucam pe la Târgu Jiu şi stăteam mai mult pe drumuri. E mare păcat că râde ţara de noi, după ce în trecut eram cei mai buni la handbal“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS