10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCinci pentru şefia FRF

Cinci pentru şefia FRF

Casa Fotbalului găzduieşte astăzi, de la ora 10.00, în sala „Nicolae Dobrin“, Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal, în care se va alege şi noul preşedinte al forului. Iniţial, şi-au depus dosarul şase candidaţi, însă Gică Popescu a fost nevoit să renunţe după decizia de ieri a instanţei, care l-a condamnat la trei ani şi o lună de închisoare în Dosarul Transferurilor. Pentru şefia FRF se vor lupta Marcel Puşcaş (fost preşedinte la Steaua), Vasile Avram (ex-preşedinte a Comisiei Centrale a Arbitrilor), Răzvan Burleanu (preşedinte a Federaţiei de Minifotbal), Gheorghe Chivorchian (ex-preşedinte FCM Bacău şi Poli Timişoara) şi Sorin Răducanu (fost jucător la Dinamo şi antrenor al unei echipe din Liga a III-a din Germania).
Fostul vicepreşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Alexandru Boc, consideră că la alegerile FRF de astăzi oameni nu vor şti cu cine să voteze. „Cred că la alegeri va fi un haos total. Toţi care au fost în favoarea lui Gică Popescu nu o să ştie pe cine să voteze. Vasile Avram este favorit acum“, a afirmat Boc, la Digi Sport.

Alegeri prin vot secret

Noul preşedinte ar putea fi ales din primul tur de scrutin dacă va obţine 50+1 dintre voturile membrilor afiliaţi exprimate şi validate. În cazul în care nici unul dintre candidaţi nu se va impune din primul tur, preşedinte al FRF va fi ales candidatul cu cele mai multe voturi primite după turul doi de scrutin.
FRF a precizat că la Adunarea Generală se va trece la parcurgerea temelor aflate pe ordinea de zi, parte la care candidaţii nu vor avea acces în sala de şedinţe, cu excepţia situaţiei în care vor reprezenta un membru afiliat, pe baza de delegaţie.
Şedinţa va fi condusă, în temeiul art. 37, alin. 1 şi 2, din Statutul FRF, de preşedintele FRF în funcţie, Mircea Sandu, iar fiecare candidat va beneficia de zece minute, în care să-şi susţină discursul electoral.
Alegerea se va face prin vot secret, cu buletine de vot, secretarul General al FRF, Adalbert Kassai, urmând să facă propuneri privind componenţa Comisiei de Validare a voturilor, formată din trei membri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS