21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportZece medalii pentru judoka din Bănie

Zece medalii pentru judoka din Bănie

La Deva s-a desfăşurat weekendul trecut Campionatul Naţional de judo Under 18, competiţie la care au participat şi sportivi din Craiova.
Zece dintre aceştia au reuşit să urce pe podium, poziţionând încă odată Bănia în topul oraşelor cu judoka valoroşi.
CS Universitatea Craiova a avut patru medaliate. Theodora Bleaju a adus singurul aur din delegaţia craioveană, la categoria 48 de kilograme. Alexandra Ganea (categoria 44 de kilograme) şi Floriana Văcaru (70 de kilograme) au intrat în posesia medaliei de argint, iar Cleonia Rîciu (57 de kilograme) a urcat pe a treia treaptă a podiumului. Sportivii sunt pregătiţi de Mihai Voinea.
De la LPS „Petrache Trişcu“, cinci sportivi au revenit acasă cu medalii de bronz: Andreea Vrejoiu (44 de kilograme), Robert Pasăre (50 de kilograme), Mădălin Dragomir (81 de kilograme) – toţi din grupa antrenorului Mihai Voinea, Lorena Necula (70 de kilograme) şi Alexandra Jechean (70 de kilograme) – ambele din grupa profesorului Nicolae Pârvu.
CSM Craiova a obţinut o medalie de bronz, prin Nicoleta Veghea, eleva antrenorului Adrian Nicola concurând la categoria +70 kilograme.
„Rezultatele sunt bune dacă ţinem cont că toţi sportivii sunt mai mici. Nici unul nu este în ultimul an la U18 aceştia urmând să mai concureze doi ani la această categorie de vârstă. După aceste rezultate, Bleaju, Ganea şi Văcaru au câştigat dreptul de participare la Campionatul Balcanic din Grecia. Şi săptămâna aceasta judoka din Bănie vor avea posibilitatea să obţină medalii. În weekend va avea loc finala Campionatului Naţional de tineret, la Drobeta Turnu Severin. Tot în luna martie craiovenii vor participa la etapa de zonă, categoria de vârstă juniori, la Ploieşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS