10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Mircea Sandu plânge după Gică Popescu

Fotbal – Mircea Sandu plânge după Gică Popescu

Şeful FRF, Mircea Sandu, a declarat că sentinţele din Dosarul Transferurilor nu ar trebui să afecteze imaginea fotbalului românesc, pentru că niciunul dintre condamnaţi nu avea vreo funcţie pe plan internaţional, precizând că pentru Popescu ar putea fi o problemă, deoarece a fost căpitanul Barcelonei. „Sigur că nu e plăcut. Niciunul nu îndeplinea o funcţie în plan internaţional, probabil că rămâne o problemă pentru Gică Popescu, deoarece el a fost căpitanul Barcelonei, căpitanul echipei naţionale. Domnul Copos e un mare investitor, fraţii Becali care au avut şi au în continuare jucători cu care sunt sub contract şi în ţară şi în străinătate, domnul Neţoiu este deputat… Deci sunt nişte personalităţi şi sigur că vor fi nişte comentarii”, a spus Sandu, la Digi Sport.

El nu a dorit să comenteze prea mult decizia de marţi a Curţii de Apel Bucureşti, suţinând că nu cunoaşte dosarul: „Este pronunţarea unei instanţe, nu cunosc, nu am intrat în dosar, nu sunt persoana care să poată vorbi despre ceea ce instanţa a dispus azi. Îmi pare rău pentru că sunt oameni care au activat în domeniul în care şi eu îl simt aproape de 50 de ani.”

 

Se simte curat

 

Întrebat dacă se simte responsabil pentru ce s-a întâmplat, în calitate de conducător al fotbalului românesc în ultimii 24 de ani, Sandu a răspuns: „Păi, spuneţi-mi, care este vina mea? Activitatea FRF cotidiană o derulez eu în baza unor decizii ale Adunării Generale sau ale Comitetului Executiv. Doar doi oameni au afirmat că i-au dat şpagă lui Mircea Sandu şi am câştigat în instanţă procesele pentru că nu au putut să facă dovada afirmaţiilor. În rest, despre mine nu aveţi nimic în aceşti 24 de ani. Că nu aveţi de unde să aveţi. Şi nu vorbesc de probe, că nu există, dar măcar de acuzaţii foarte clare. Din acest punct de vedere eu nu am de ce să fiu vinovat pentru că aceşti oameni au de suferit acum nişte condamnări pentru nişte transferuri. Eu nu m-am ocupat de transferurile jucătorilor, eu nu am semnat cărţile de transfer ale jucătorilor şi aşa mai departe.”

 

„Dacă mâine va fi ales un nou preşedine, vă garantez că în 3-7 luni vor fi alegeri anticipate”

 

Mircea Sandu a declarat că în situaţia în care se va alege un nou preşedinte al FRF în cadrul Adunării Generale de mâine atunci acesta va rezista în funcţie doar „3-7 luni” după care vor fi organizate alegeri anticipate. El a adăugat că nu susţine niciun alt candidat în condiţiile în care Gheorghe Popescu nu mai poate participa la alegeri ca urmare a condamnării primite în Dosarul transferurilor. „Nu mai susţin pe nimeni altcineva. Adunarea Generală va decide. Dar dacă mâine va fi ales un nou preşedine, aşa cum este prevăzut în programul Adunării Generale, vă garantez că în 3-7 luni vor fi alegeri anticipate. Veţi vedea. Din experienţa mea pot să spun lucrul ăsta. Şi atunci putem vorbi de un alt membru al echipei lui Popescu (n.r. – care să candideze la funcţia de preşedinte). Sau mai devreme, eu ştiu, să vedem”, a spus Sandu la postul Digi Sport.

Referitor la acuzele privind implicarea lui într-un eventual boicot al membrilor FRF la Adunarea Generală, preşedintele a menţionat că nu a vorbit cu niciun conducător de club pentru a nu se prezenta la alegerile de miercuri. „Eu nu am niciun punct de vedere. Simplu. Conform articolului 27 din Statutul FRF spune clar că secretariatul general va notifica în scris cu 90 de zile înainte de data la care va avea loc Adunarea Generală toţi membrii afiliaţi cu privire la posibilitatea ca în termen de 30 de zile să înainteze propuneri în vederea includerii acestora pe ordinea de zi. Acest articol s-a respectat întocmai. Nu se amână Adunarea Generală de mâine în nicio situaţie pentru acest punct. Mai departe, Adunarea Generală este suverană, poate să decidă orice. Poate decide că se ţine, că nu se ţine. Habar nu am ce se va întâmpla, dar eu azi vă pot spune că Mircea Sandu nu a dat niciun telefon niciunui membru afiliat ca să nu se prezinte la Adunarea Generală”, a explicat Mircea Sandu, punctând că nu i-a făcut campanie electorală lui Gheorghe Popescu.

La alegerile pentru preşedinţia FRF, care vor avea loc în cadrul Adunării Generale de mâine, îşi anunţaseră participarea şase candidaţi: Gheorghe Popescu, Gheorghe Chivorchian, Vasile Avram, Marcel Puşcaş, Răzvan Burleanu şi Sorin Răducanu. Altor doi candidaţi, Paul Zarna şi Octavian Popescu, le-au fost respinse dosarele deoarece nu au îndeplinit condiţiile obligatorii din statutul FRF.

Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a anunţat că nu mai doreşte încă un mandat la şefia instituţiei, dar a precizat că îl sprijină la alegeri pe Gheorghe Popescu.

În urma condamnării în dosarul transferurilor, Gheorghe Popescu nu va mai putea candida la funcţia de preşedinte al FRF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS