8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUn meci cât un sezon

Un meci cât un sezon

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova, vicecampionii României, trebuie să câştige sâmbătă meciul din deplasare cu Baia Mare pentru a obţine calificarea în semifinalele campionatului, ceea ce ar însemna accederea într-o cupă europeană.
Echipa masculină de volei SCM-U Craiova, cea mai performantă din clubul municipalităţii, dispută sâmbătă poate cel mai important meci de până acum din acest sezon al Diviziei A1. Jucătorii pregătiţi de Dănuţ Pascu şi Claudiu Mitru au oportunitatea să se califice în semifinalele campionatului dacă înving formaţia Explorări Baia Mare, partida urmând să se dispute pe terenul formaţiei maramureşene, de la ora 17.00 (netelevizat).
Jocul rezultatelor din ultimele două runde a făcut ca oltenii să spere din nou la locul doi în clasament, după ce, la un moment dat, această poziţie părea „amanetată“ de formaţia din Zalău.
Cu doar trei eşecuri în 19 etape, doljenii au profitat de victoria echipei băimărene la Zalău, apoi de faptul că CVM Tomis, campioana en-titre, a folosit etapa trecută, în meciul cu Craiova, echipa a doua, iar Laurenţiu Vînătoru şi colegii săi s-au impus cu 3-1.

Au nevoie de victorie, indiferent de scor

Aşadar, voleibaliştii craioveni, vicecampioni în sezonul trecut, sunt foarte aproape să repete parcursul bun. O victorie la Baia Mare, ocupanta locului cinci înaintea acestei ultime runde din retur, ar aduce mai multe avantaje celor de la SCM-U. Faptul că ar încheia sezonul regulat pe locul doi ar însemna că vor avea liber în primul tur din play-off, urmând să joace direct în semifinale. Acest lucru echivalează cu accederea în cupele europene. Tot sâmbătă, Volei Municipal Zalău va disputa un meci restant, contra celor de la Piatra Neamţ (locul 9), iar dacă sălăjenii se vor impune şi Craiova nu va câştiga la Baia Mare, oltenii şi maramureşenii vor face schimb de locuri pe podium.
Antrenorul Dănuţ Pascu consideră că meciul cu Explorări Baia Mare va fi greu, dar este încrezător în victoria echipei sale, indiferent la ce scor: „Rezultatul de acum două etape, când Baia Mare a învins la Zalău, ne-a redeschis şansa de a ne lupta pentru locul doi la finalul returului, ceea ce ar însemna calificarea în semifinale. Ne aşteaptă un meci extrem de greu, cu o echipă care de câţiva ani cochetează cu performanţa, încheie campionatul în primele cinci echipe. Baia Mare este o echipă sudată, omogenă, care nu cedează niciodată, pregătită de un antrenor de valoare. Am bătut la Constanţa, dar a fost o situaţie mai specială, am jucat cu echipa de divizia B, dar şi rezultatul acesta ne-a ajutat. Noi ne pregătim bine, încercăm să prindem o formă cât mai bună. Băieţii sunt motivaţi, văd o stare de încredere la ei, dar ca să câştigăm acolo trebuie să facem un joc deosebit“. În tur, Craiova a trecut de Explorări Baia Mare cu scorul de 3-2.
Tot sâmbătă, echipa feminină de volei SCM-U Craiova întâlneşte, în deplasare, ocupanta locului trei, CSV Alba Blaj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS