27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrintre cruci, printre morminte...

Printre cruci, printre morminte…

\n

Nici nu ştii ce să faci când te gândeşti la situaţia echipei FC Universitatea Craiova. Să râzi sau să plângi? Dacă stăm să judecăm la rece evenimentele, ne prinde Revelionu’ cu argumente pro şi contra la adresa celor care s-au ocupat de destinele acestei echipe în ultimii ani, aşa că nu o vom face şi ne vom rezuma doar la prezent. După câteva zile de „vacanţă forţată“, jucătorii grupării din Bănie şi-au reluat vineri dimineaţă pregătirile în vederea susţinerii părţii secunde a campionatului de Liga a II-a. Reunirea nu s-a făcut în Complexul „Ion Oblemenco“ sau la cantonamentul din Lunca Jiului, ca altădată, ci la Leamna, într-un cadru rustic, din care nu au lipsit căruţele sau cimitirul, iar liniştea „exagerată“ şi cerul înnorat au creat o atmosfera apăsătoare, debusolantă. „Ai, taică, ce echipă e asta?“, mi s-a adresat un bătrân din sat, aflat în trecere. „Aaaaa, e Universitatea lui Mititelu. Păi, şi aici joacă? Aaaaa, se antrenează…“, a mai spus interlocutorul meu, după care şi-a văzut de drum, bombănind ceva despre treburile gospodăreşti. Se lasă iarăşi o linişte mormântală, pentru câteva minute. Brusc, se aud fluierul şi indicaţiile lui Dragoş Bon din hăul în care se află terenul de fotbal, care se prezintă în condiţii excelente. Lotul îi cuprinde pe portarii Adrian Barabaş (ex-FC Hidişelul) şi Andrei Preda, şi pe jucătorii de câmp: Adrian Mititelu Jr., Gabriel Cruceru, Mădălin Ciucă, Robert Săceanu, Sorin Buşu, Claudiu Bălan, Ovidiu Stoianof, Eugen Rioşanu, Ionuţ Mârzeanu, Marius Roman, Jackie Nicolae, Julien Vincent Ripoli, Daniel Bălaşa, Sergiu Popescu, Petre Goge, Lucian Condrea (ex-Astra Giurgiu) şi Sebastian Remeş (ex-Honved Budapesta). „Mai sunt de venit Vasile Gheorghe şi Dumitru Hotoboc“, a punctat Bon, care le-a pregătit alb-albaştrilor un „meniu“ cu multe alergări, tot antrenamentul având un caracter fizic. Deşi n-au stat decât câteva zile acasă, câţiva jucători au gâfâit bine. În lipsa lui Florin Dumitru, antrenorul cu portarii, Andrei Preda şi Adrian Barabaş s-au pregătit separat cu mingea, spre final ei având şi patru spectatori, suporteri veniţi special de la Craiova ca să-i vadă pe juveţi la lucru.

„E cel mai bun teren pe care ne-am antrenat
în ultimul timp“

Spre finalul antrenamentului, Dragoş Bon şi-a „rupt“ două minute şi a vorbit despre cea de-a doua reunire a echipei din această iarnă, punctând că nu ştie cine va fi noul principal şi că jocul de sâmbătă, de la ora 11.00, cu FC Olt, de la Slatina, va fi reprogramat. „Ne-am re-reunit şi sper să nu avem şi alte întreruperi. Băieţii au purtat o discuţie şi cu finanţatorul echipei şi sper să se găsească soluţii să ne întoarcem pe «Ion Oblemenco» şi, ca să nu pierdem toată munca, am decis să ne reluăm activitatea. Fără să glumim, de la 1 decembrie 2013, când am jucat în ultima etapă cu Motru, aici, la Leamna, este cel mai bun teren pe care ne-am antrenat. Avem trei noutăţi, sunt băieţi tineri, sper să ne putem baza pe ei şi să ne ajute în retur. Am informaţii că vor mai veni trei-patru jucători străini. Din câte am înţeles, nu vom juca mâine (sâmbătă – n.r.) la Slatina. Am discutat cu conducerea şi am decis să se facă demersurile pentru a se amâna partida. Din câte ştiu eu, nu s-a primit nici un răspuns până acum. Ar fi greu să jucăm după cele câteva zile în care nu ne-am pregătit. Nu poţi să te prezinţi în asemenea stare. Nu ştiu cine va fi principal, aştept decizia conducerii. Trebuie să mergem înainte, să ne pregătim, şi vom vedea ce decizii se vor lua în zilele următoare“, a declarat Dragoş Bon.
Alb-albaştrii au încheiat cu zâmbetul pe buze antrenamentul şi s-au schimbat pe teren, lângă vagonul ce ţine loc de vestiare la meciurile Unirii Leamna din Liga a IV-a. Ciucă şi compania au trecut apoi pe lângă crucile cimitirului vecin cu terenul şi, înainte să urce în autocar, şi-au scuturat ghetele pe asfalt, la fel cum fac şi echipele din fotbalul judeţean. „Peisajul“ a fost dezolant, iar FC Universitatea nu trebuia să se regăsească în el, dar, din păcate, acesta este rodul războaielor purtate de actualul conducător.
A doua şedinţă a zilei a avut loc după-amiaza şi a avut caracter tehnico-tactic.
Ca o ironie a sorţii, tot vineri dimineaţă, activitatea din Complexul Sportiv „Ion Oblemenco“ a fost intensă. În tribunele fostului „Central“ s-au „antrenat“ oamenii de ordine care asigură liniştea la derbiul dintre CS Universitatea Craiova şi ASA Târgu Mureş, în timp ce pe „Zoltan Crişan“ s-a pregătit Săgeata Năvodari, care a făcut un mic popas în drum spre Timişoara, sâmbătă, de la ora 18.00 urmând să joace cu Poli.

Trică i-a spus pas lui Mititelu, Napoli merge la CSU – ASA

Legat de numirea unui antrenor principal, Adrian Mititelu a fost refuzat în cele din urmă de Eugen Trică, ginerele lui Ilie Balaci motivând că este în litigiu cu UTA Arad. „Am vorbit aseară (joi – n.r.) cu domnul Mititelu şi i-am mulţumit că s-a gândit la mine, însă eu sunt în litigiu cu UTA şi nu pot să plec la o altă echipă. Din acelaşi motiv nu am mers nici la Farul Constanţa. Ştiu în ce situaţie se află FC Universitatea Craiova, însă, din punctul meu de vedere, o propunere nu se refuză niciodată, indiferent de condiţii. Momentan nu se pune problema să vin, dar în viitor, când se va putea, nu voi refuza“, a declarat Eugen Trică, pentru GdS.
Apropiaţii fostului decar al Ştiinţei susţin ideea că acesta ar fi în „cărţi“ la Concordia Chiajna, varianta aceasta fiind agreată din două motive: primul ar fi că este lângă Bucureşti, adică lângă casă, al doilea că este vorba de o echipă de Liga I cu condiţii foarte bune de pregătire.
Nici Nicolo Napoli, antrenorul din acte al FCU Craiova, nu pare dispus să revină, punctând că sâmbătă va fi prezent în tribunele stadionului „Ion Oblemenco“ la derbiul Ligii a II-a, seria a 2-a: CS Universitatea Craiova – ASA Târgu Mureş. „Diseară (vineri – n.r.) vin în Craiova, iar mâine (sâmbătă – n.r.), probabil, voi vedea meciul CSU – ASA Târgu Mureş. De când a renunţat la mine, nu am mai vorbit cu domnul Mititelu. Nu ştiu ce se va întâmpla. Nu am de ce să vorbesc cu domnul Mititelu, el m-a dat afară…“, a declarat Nicolo Napoli, pentru GdS.
În privinţa disputei de la Slatina, pe site-ul frf-cca.ro scria vineri seară că partida FC Olt – FC Universitatea Craiova se va disputa conform programării, adică de la ora 11.00, pe stadionul „1 Mai“, aşa că alb-albaştrii ar face bine să se prezinte la meci dacă nu vor să piardă la „masa verde“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS