5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIuliei Snopova i-a expirat viza, dar nimeni nu-şi asumă vina

Iuliei Snopova i-a expirat viza, dar nimeni nu-şi asumă vina

http://www.youtube.com/watch?v=pzvXXn8HzWc

Echipa feminină de handbal SCM Craiova are din nou probleme organizatorice. Singura jucătoare străină din lot, ucraineanca Iulia Snopova, are şanse minime să evolueze în partida cu HCM Baia Mare, deoarece i-a expirat viza de şedere în România. Toată lumea din club dă din umeri la întrebarea „cine este responsabil“, cei implicaţi spunând că se concentrează pe rezolvarea situaţiei.
O singură jucătoare străină are în lot echipa feminină de handbal SCM Craiova, pe ucraineanca Iulia Snopova, şi aceasta are probleme cu viza.

Principala marcatoare a formaţiei oltene, cu 50 de goluri, trebuie să-şi reînnoiască viza de şedere în ţara noastră, fiind jucătoare extracomunitară şi sunt şanse mici să poată juca în următorul meci, cel cu liderul HCM Baia Mare, programat luni, de la ora 19.30, în Polivalenta din Bănie.
Am încercat să aflăm cine ar fi trebuit să se îngrijească de actele handbalistei din Ucraina, dar cei întrebaţi fie au aruncat pisica în ograda altcuiva, fie au refuzat să dea explicaţii.
Antrenoarea Carmen Amariei a spus, ieri, într-o conferinţă de presă, că ştia de câteva zile despre situaţia jucătoarei şi că speră că se va rezolva până la meciul cu Baia Mare, în caz contrar va căuta alte soluţii pentru a o substitui: „Ştiu şi eu de câteva zile, încercăm să găsim soluţii. Sper să se rezolve şi să o avem pentru meciul cu Baia Mare“. Întrebată cine este responsabil pentru situaţia creată, antrenoarea a precizat că răspunsurile se află la conducerea clubului: „Eu sunt antrenor, nu manager de club sau organizator de competiţii. Nu este una dintre problemele care m-ar privi pe mine, personal. Sunt dezamăgită că s-a ajuns la situaţia asta, dar, în acelaşi timp, sunt o persoană care caută soluţii la orice problemă“.

Doi organizatori de competiţii?

Gafele organizatorice au devenit o obişnuinţă la această echipă, după ce în debutul sezonului, clubul oltean a fost înştiinţat de FRH că jucătoarele Anca Amariei şi Alexandra Haşegan nu au fost legitimate corect, iar echipa a fost penalizată cu două puncte.
La fel ca atunci, antrenoarea Carmen Amariei a ţinut să se delimiteze de latura organizatorică, spunând că treaba ei este să antreneze.
În general, la o echipă, de problemele administrative se ocupă un organizator de competiţii. În ceea ce priveşte formaţia de handbal craioveană, odată cu numirea ca antrenoare, în vară, Carmen Amariei a adus-o pe acest post de Tanţa Florescu, din Severin.
La începutul acestei luni, nemulţumită de activitatea Tanţei, antrenoarea a renunţat la serviciile ei şi a fost angajat un tânăr, Cornel Vasile.
Ţinând cont că Tanţa Florescu este omniprezentă la club şi la meciuri nu ştim încă dacă şi ea mai are relaţii contractuale cu SCM, în condiţiile în care se ştia că a fost pusă pe liber pe 7 februarie.
Întrebată despre situaţia organizatoarei de competiţii, Carmen Amariei s-a delimitat de persoana pe care chiar ea o adusese în club: „Întrebaţi-l pe director dacă Tanţa există în club şi sub ce formă. Nu e angajată de mine! Pe mine întrebaţi-mă tot ce e legat de echipa mea“.
Directorul clubului, Bogdan Bălan, de la care credeam că vom găsi răspunsurile legate de situaţia handbalistei Snopova, a preferat să nu facă nici o declaraţie şi totodată a punctat că important este ca problema să se rezolve, abia după aceea să se găsească persoanele responsabile. Contactată de GdS, Tanţa Florescu a declarat: „Din 7 februarie nu mă mai ocup eu de echipă, ci un băiat. Snopovei i-a expirat viza ulterior acestei date“.
Rămâne de văzut ce se va întâmpla, pentru că, dacă Snopova nu va avea drept de joc, echipa va avea de suferit în exprimarea în teren, dacă ţinem cont că în acest retur formaţia alb-albastră le-a pierdut pe Alexandra Gogoriţă şi Ionela Goran.

Amariei: Echipa va fi penalizată dacă nu va realiza obiectivul

Antrenoarea echipei feminine de handbal SCM Craiova, Carmen Amariei, a recunoscut ieri că echipa trece printr-o perioadă grea, care a dus-o pe locul 9 în clasament, mult sub aşteptări, şi speră că până la finalul sezonului jucătoarele îşi vor reveni din blocajul psihic. „Nu au fost multe rezultate îmbucurătoare. Trecem printr-o perioadă grea şi sper să ne revenim. Totul e legat de latura psihologică şi lipsa de încredere. Lucrăm foarte mult la asta. Trebuie să privim cu optimism şi încredere viitorul acestei echipe. Este un an de tranziţie, în care s-a format acest nucleu şi am arătat de multe ori că avem valoare“, a spus fosta handbalistă ieri, în conferinţa de presă. Întrebată dacă îşi va da demisia în situaţia în care nu se realizează obiectivul fixat, locurile 1-7, Amariei a spus că se gândeşte doar la sezonul curent, din care mai sunt de disputat destule meciuri în campionat, dar şi în Cupa României. În schimb, antrenoarea a explicat ce se va întâmpla dacă SCM va termina campionatul mai jos de locul 7, şi anume „toată echipa va fi penalizată“. Formaţia olteană mai are de disputat trei partide în retur, acasă cu HCM Baia Mare şi HCM Roman şi în deplasare, cu CSM Bucureşti, apoi va juca în play-out, dar şi în Cupa României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS