Iuliei Snopova i-a expirat viza, dar nimeni nu-şi asumă vinaEchipa feminină de handbal SCM Craiova are din nou probleme organizatorice. Singura jucătoare străină din lot, ucraineanca Iulia Snopova, are şanse minime să evolueze în partida cu HCM Baia Mare, deoarece i-a expirat viza de şedere în România. Toată lumea din club dă din umeri la întrebarea „cine este responsabil“, cei implicaţi spunând că se concentrează pe rezolvarea situaţiei.

O singură jucătoare străină are în lot echipa feminină de handbal SCM Craiova, pe ucraineanca Iulia Snopova, şi aceasta are probleme cu viza.

Principala marcatoare a formaţiei oltene, cu 50 de goluri, trebuie să-şi reînnoiască viza de şedere în ţara noastră, fiind jucătoare extracomunitară şi sunt şanse mici să poată juca în următorul meci, cel cu liderul HCM Baia Mare, programat luni, de la ora 19.30, în Polivalenta din Bănie.

Am încercat să aflăm cine ar fi trebuit să se îngrijească de actele handbalistei din Ucraina, dar cei întrebaţi fie au aruncat pisica în ograda altcuiva, fie au refuzat să dea explicaţii.

Antrenoarea Carmen Amariei a spus, ieri, într-o conferinţă de presă, că ştia de câteva zile despre situaţia jucătoarei şi că speră că se va rezolva până la meciul cu Baia Mare, în caz contrar va căuta alte soluţii pentru a o substitui: „Ştiu şi eu de câteva zile, încercăm să găsim soluţii. Sper să se rezolve şi să o avem pentru meciul cu Baia Mare“. Întrebată cine este responsabil pentru situaţia creată, antrenoarea a precizat că răspunsurile se află la conducerea clubului: „Eu sunt antrenor, nu manager de club sau organizator de competiţii. Nu este una dintre problemele care m-ar privi pe mine, personal. Sunt dezamăgită că s-a ajuns la situaţia asta, dar, în acelaşi timp, sunt o persoană care caută soluţii la orice problemă“.

Doi organizatori de competiţii?

Gafele organizatorice au devenit o obişnuinţă la această echipă, după ce în debutul sezonului, clubul oltean a fost înştiinţat de FRH că jucătoarele Anca Amariei şi Alexandra Haşegan nu au fost legitimate corect, iar echipa a fost penalizată cu două puncte.

La fel ca atunci, antrenoarea Carmen Amariei a ţinut să se delimiteze de latura organizatorică, spunând că treaba ei este să antreneze.

În general, la o echipă, de problemele administrative se ocupă un organizator de competiţii. În ceea ce priveşte formaţia de handbal craioveană, odată cu numirea ca antrenoare, în vară, Carmen Amariei a adus-o pe acest post de Tanţa Florescu, din Severin.


La începutul acestei luni, nemulţumită de activitatea Tanţei, antrenoarea a renunţat la serviciile ei şi a fost angajat un tânăr, Cornel Vasile.

Ţinând cont că Tanţa Florescu este omniprezentă la club şi la meciuri nu ştim încă dacă şi ea mai are relaţii contractuale cu SCM, în condiţiile în care se ştia că a fost pusă pe liber pe 7 februarie.

Întrebată despre situaţia organizatoarei de competiţii, Carmen Amariei s-a delimitat de persoana pe care chiar ea o adusese în club: „Întrebaţi-l pe director dacă Tanţa există în club şi sub ce formă. Nu e angajată de mine! Pe mine întrebaţi-mă tot ce e legat de echipa mea“.

Directorul clubului, Bogdan Bălan, de la care credeam că vom găsi răspunsurile legate de situaţia handbalistei Snopova, a preferat să nu facă nici o declaraţie şi totodată a punctat că important este ca problema să se rezolve, abia după aceea să se găsească persoanele responsabile. Contactată de GdS, Tanţa Florescu a declarat: „Din 7 februarie nu mă mai ocup eu de echipă, ci un băiat. Snopovei i-a expirat viza ulterior acestei date“.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla, pentru că, dacă Snopova nu va avea drept de joc, echipa va avea de suferit în exprimarea în teren, dacă ţinem cont că în acest retur formaţia alb-albastră le-a pierdut pe Alexandra Gogoriţă şi Ionela Goran.

Amariei: Echipa va fi penalizată dacă nu va realiza obiectivul

Antrenoarea echipei feminine de handbal SCM Craiova, Carmen Amariei, a recunoscut ieri că echipa trece printr-o perioadă grea, care a dus-o pe locul 9 în clasament, mult sub aşteptări, şi speră că până la finalul sezonului jucătoarele îşi vor reveni din blocajul psihic. „Nu au fost multe rezultate îmbucurătoare. Trecem printr-o perioadă grea şi sper să ne revenim. Totul e legat de latura psihologică şi lipsa de încredere. Lucrăm foarte mult la asta. Trebuie să privim cu optimism şi încredere viitorul acestei echipe. Este un an de tranziţie, în care s-a format acest nucleu şi am arătat de multe ori că avem valoare“, a spus fosta handbalistă ieri, în conferinţa de presă. Întrebată dacă îşi va da demisia în situaţia în care nu se realizează obiectivul fixat, locurile 1-7, Amariei a spus că se gândeşte doar la sezonul curent, din care mai sunt de disputat destule meciuri în campionat, dar şi în Cupa României. În schimb, antrenoarea a explicat ce se va întâmpla dacă SCM va termina campionatul mai jos de locul 7, şi anume „toată echipa va fi penalizată“. Formaţia olteană mai are de disputat trei partide în retur, acasă cu HCM Baia Mare şi HCM Roman şi în deplasare, cu CSM Bucureşti, apoi va juca în play-out, dar şi în Cupa României.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 28 februarie 2014

Actualitate

» Profit de 10.000 de lei propus la Parcul Industrial Sadu
» Minirevoltă a primarilor la Colegiul Prefectural
» Concurs regional pentru elevii de liceu, dedicat lui Brâncuşi
» Un milion de dolari pentru reabilitarea a două clădiri monument istoric
» AJOFM vrea să angajeze 6.000 de şomeri
» „Mărţişorul săracului“, la Târgu Jiu
» Sarcină vrea să înregistreze marca Pandurii
» Craiova, un loc unde vrei să mai vii!
» Ponta îi va dărui Suveranului Pontif un tricou semnat de Hagi şi o icoană trimisă de Patriarhie
» Iniţiativă legislativă pentru ca dosarele de pensionare să poată fi depuse la primării
» Kovesi: 2013 – un an dificil pentru DNA
» Ponta: UDMR nu a pus nici o condiţie legată de steaguri pentru participarea la guvernare
» Pricopie: Nu vor fi făcute schimbări de natură politică în şcoli şi inspectorate şcolare
» SUA au inaugurat un centru logistic american în România, în cadrul retragerii din Afganistan
» „Serbările zăpezii” la Rânca
» Liviu Dragnea: Nu putem face alianţă cu Tăriceanu
» Licitaţie pentru manuscrise ale lui John Lennon
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Bancul zilei
» Vladimir Putin cere evitarea escaladării crizei din Ucraina
» Apelul PSD către Viviane Reding şi Joseph Daul: Este total condamnabilă atitudinea ipocrită a grupului PPE şi a PDL
» Cătălin Ivan: PSD respinge categoric acuzațiile PNL
» Corina Creţu: Vizita premierului Victor Ponta în Italia va consolida relaţia României cu Italia şi Sfântul Scaun
» Kievul va cere Rusiei extrădarea lui Ianukovici
» Anchetă la Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina

Local

» Craiovean de 27 de ani, băgat în spital de Pavel Surdu
» Iluminatul public în Craiova, atribuit temporar fără licitaţie
» Caporalul craiovean Ionuţ Adrian Văduva, premiat de MApN
» Problemele asociaţiilor de proprietari, rezolvate în instanţă
» „Blocul ăsta este furat pe faţă“
» Adolescentă de 16 ani, în comă
» Condamnat pentru trafic de influenţă
» Reparaţii şi întreţinere de străzi de 30 de milioane de euro
» Viceprimarul Genoiu cere scuze craiovenilor în problema plicurilor cu impozite
» Dosarul fraţilor Staicu se mută la Constanţa

Dolj

» Bătaie între un şofer de „bulgăroaică“ şi un taximetrist
» Copii care nu ajung la şcoală
» Judecătorul Bogdan Diaconescu, condamnat pentru corupţie, eliberat din funcţie de preşedintele Băsescu

Sport

» Liga a III-a, seria 3
» FCU refuză să joace cu FC Olt
» CSU, dozată cu optimism înainte de jocul cu Târgu Mureş
» Partidă de poveste în Israel
» Iuliei Snopova i-a expirat viza, dar nimeni nu-şi asumă vina
» Sport la TV
» Săndoi: Mi-au plăcut achiziţiile de la CSU

Bani & Afaceri

» Borza: Vom folosi contestaţia în anulare pentru a scoate Hidroelectrica din insolvenţă

Sanatate

» Operaţii 3D, în premieră la Craiova

Educatie

» Craiova: “E ziua ta mămico!”, la “Aman”

Magazin

» Horoscop

Opinii

» Să fim optimiști

Top