17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU, dozată cu optimism înainte de jocul cu Târgu Mureş

CSU, dozată cu optimism înainte de jocul cu Târgu Mureş

http://www.youtube.com/watch?v=vptOmGlHdag

S-a terminat cu meciurile de pregătire, de mâine totul e oficial, se joacă pe puncte. Runda a 15-a din Liga a II-a, seria 2, oferă şi un joc extrem de interesant, CS Universitatea Craiova urmând să evolueze sâmbătă, de la ora 17.00 (TVR 1), pe „Ion Oblemenco“, în compania formaţiei ASA Târgu Mureş, în care cele trei puncte contează enorm în privinţa promovării. Despre importanţa acestui joc au vorbit ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, antrenorul CSU, Ovidiu Stângă, şi jucătorii Cristian Ganea şi Andrei Sin, cei trei fiind optimişti în privinţa acestui duel.
„Toate etapele, ca şi pregătire, eu cred că au decurs în condiţii normale şi sunt optimist. Jocul de sâmbătă o să fie foarte important pentru noi, dar nu decisiv. 1 Martie este o zi importantă, cu această ocazie ţin să transmit suporterilor şi spectatorilor că îi aşteptăm în număr cât mai mare la meci, iar doamnele şi domnişoarele au intrarea gratuită şi sunt binevenite. O victorie cred eu că va fi un mărţişor frumos oferit de noi. ASA Târgu Mureş este un adversar bun, ca de altfel toate pe care le-am întâlnit pe «Ion Oblemenco», dar eu cred că avem forţa să abordăm meciul fizic şi tehnico-tactic bine, iar rezultatul se va decide pe teren. ASA s-a întărit, dar au şi ei punctele lor slabe, iar noi vom încerca să profităm de ele. Orice punct luat e binevenit. Am văzut adversarul şi în Antalya, am avut informaţii şi de la ultimele amicale ale lor, deci ne-am făcut temele şi acum trebuie să le predăm foarte bine jucătorilor ca să obţinem victoria. Rezultatul acţiunilor se vede în tribune, prin încurajări, prin bucurii… Aceste momente nu poate nimeni să le cumpere. Ele vin numai şi numai jucând fotbal de calitate. Ca fotbalist simţi o plăcere fantastică atunci când oamenii de pe stadion se ridică în picioare şi aplaudă sau scandează «Ştiinţa!», «Ştiinţa!». Eu cred că în ultimele două meciuri au fost momente în care băieţii au început să simtă această emulaţie din tribune. Vreau să o simtă jucând fotbal, nu să le spun eu cum e“, a spus Ovidiu Stângă.

„Nu mă simt ameninţat deloc“

Cum prin Bănie circulă zvonul că Ovidiu Stângă ar putea fi demis în cazul unui eşec în jocul cu ASA Târgu Mureş, „Olandezul“ a fost întrebat dacă îşi simte postul pus în pericol. „Presiune există tot timpul ca antrenor, nu contează că eşti la CS, la Târgu Mureş, rezultatele sunt cele care vorbesc. Eu cred că o continuitate în activitatea de antrenor este binevenită pentru nivelul clubului. Nu eu decid cine va fi antrenor mâine sau peste doi-trei ani în club. Importat este ca eu
să-mi fac treaba, să stau liniştit moral şi sufleteşte că am făcut tot ce am putut ca să fie bine. Nu mă simt ameninţat deloc. Acolo unde se vrea performanţă, presiunea este mult mai mare decât la echipe care au obiective modeste“, a spus antrenorul principal al liderului Ligii a II-a, seria 2.
Stângă a afirmat că din lotul craiovenilor pentru meciul cu ASA va lipsi, cu siguranţă, fundaşul Silviu Izvoranu, fiind optimist în privinţa celorlalţi doi accidentaţi, Mihăiţă Pleşan şi Adrian Ionescu: „Izvoranu nu are şanse să joace, este încă în perioada de recuperare, dar la Pleşan lucrurile stau bine. Adi Ionescu este şi el bine din punct de vedere medical, dar cu pregătirea fizică e puţin în urmă. Rămâne să mă decid în aceste două zile dacă intră în lot“.
Tehnicianul CSU nu a dorit să comenteze prea mult în legătură cu evenimentele din viaţa celeilalte formaţii din Craiova, FC Universitatea, dar a recunoscut că retragerea acesteia ar fi un avantaj pentru echipa sa: „Matematic vorbind, este foarte bine, pentru că ar putea intra altă echipă, care nu a câştigat puncte cu noi. Mai sunt destule etape şi dacă noi nu le câştigăm degeaba se retrage FCU. Sunt craiovean şi ştiu ce înseamnă fotbalul în Craiova. Nu vreau să comentez ce este la cealaltă echipă, dar atât timp cât suporterul este nemulţumit nu este bine“.
Ovidiu Stângă a vorbit şi despre posibilitatea de a-l vedea pe Viorel Ferfelea în lotul naţionalei României pentru jocul amical cu Argentina, punctând că nu i-a pus jucătorului său o vorbă bună la selecţionerul Victor Piţurcă. „N-am vorbit cu nea Piţi în ultima vreme. Tot ce pot eu să fac este să antrenez echipa cât mai bine, iar dânsul decide cine merită sau nu să fie chemat la naţională. Dacă ar lua jucători de la Craiova, ar fi o mândrie pentru noi. Poate nu avem jucători de naţională în momentul acesta, dar cu trecerea timpului am putea schimba acest lucru. Dacă ar fi după mine, aş recomanda mai mulţi jucători, nu numai pe Ferfelea, dar nu ştiu care este nivelul naţionalei acum. Nea Piţi ştie cel mai bine, dânsul face evaluările pe plan intern şi internaţional“, a încheiat Ovidiu Stângă.

„Mergem la victorie“

La rândul lor, jucătorii Andrei Sin şi Cristi Ganea au afirmat că îşi doresc foarte mult să obţină cele trei puncte şi să aibă în tribune cât mai mulţi spectatori. „După cum ştiţi, în primul meci, cu Gloria Bistriţa, au fost în tribune, dacă nu mă înşel, în jur de 15.000 de oameni. Din păcate, atunci nu le-am oferit victoria. Sper să câştigăm acest meci cu Târgu Mureş şi îmi doresc ca suporterii să vină într-un număr cât mai mare la stadion şi să ne susţină, pentru că avem nevoie de ei. Împreună cred că ne putem îndeplini obiectivul, acela de a activa în Liga I. Victoria este foarte importantă şi ar fi un cadou frumos pentru doamne şi domnişoare. Având în vedere transferurile făcute, eu zic că suntem mult mai puternici acum decât în turul campionatului“, a spus Andrei Sin. „Este un meci foarte important şi mergem la victorie. Vrem să scoatem cele trei puncte. ASA s-a întărit mult în această iarnă, au adus jucători buni, ca şi noi, dar vedem sâmbătă în teren cine va fi mai bun. Nu este, în schimb, un meci decisiv“, a punctat Cristi Ganea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS